Har du egentlig skrudd av din windows 10 pc?

0

Jeg jobber som sagt med it hver dag og jeg har alltid holdt min windows 10 pc oppdatert. Den har jeg oppdatert fra windows 8 i sin tid. Den siste tiden så har jeg merket at når jeg skrur av pc`en så går den i svart. Alt blir stille som normalt, men når jeg så starter pc opp igjen. Så er mange av de samme programmene på plass der de var før.

Dette skjer fordi microsoft har satt på noe som heter fast startup i 1803 versjonen av windows som het fall creators edition. Du får ikke vite alle de tusen endringenen som microsoft gjør under skallet hver gang, men noen ting er greiere å få vite om enn andre. Spesielt denne funksjonen.

Når man jobber med pc`er dag ut og inn så er det ett spørsmål jeg får ofte.

  • Pcen min er blitt treg. Hva kan du gjøre for å fikse dette?

Jeg har skrevet mange tips om det problemet før, men du bør i allefall restarte pc`en hver dag så du unngår av windows bygger opp masse midlertidige filer som tar opp plass og gjør pc treg.

I det siste så har man fått mye kjappere pc`er med ssd disker. Den artikkelen jeg linker til en er en sponset artikkel på gamer.no, men den forklarer forskjellen på SDD og HDD veldig bra.

Uansett så måtte jeg sjekke min egen pc hvor mange dager den hadde stått på.

I mitt tilfelle så var det 30 dager. jeg vet heller ikke om Microsoft har satt noen øvre grense før pc restartes ordentlig. Sånne ting liker jeg å bli informert om. Dette syntes jeg er viktig. Så hvor mange dager har din windows 10 vært oppe?

Gå ned i søkefelt på windows 10 til ventre. Søk opp oppgavebehandling. Gå inn på ytelse. Så ser du hvor mange dager pc`en din har stått på.

Ønsker du å ta av denne funksjonen? Da må du søke opp strømstyring på samme felt.

Så velger du velg hva av og på knappene gjør. Deretter velg instillinger som for tiden er utilgjengelige. Deretter kan du ta av rask oppstart nederst.

Dette er bare tips om hvordan du kan få restartet pc`en din hver dag. Ønsker du å ha denne funksjonen på så gjør du det, men hvis ikke så har du nå fått vite hvorfor pcen din aldri skrur seg helt av.

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Ser du feil på artikkelen? Send meg en mail på heimholt@gmail.com eller en melding på Facebooksiden min.Så skal jeg få feilen rettet.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: