Har du fått virus på smarttelefonen din?

0
Kilde bilde: Canva

Jeg vet at alle i dag smarttelefoner. Den største frykten alle har da er få virus på telefonen sin. Du har lagret hele livet på telefonen din og hvis det skjer noe med den så har du ett stort problem.

Det finnes mye skremsel og fakta rundt virus på mobil så her skal jeg komme med en del fakta og hjelp rundt denne problemstillingen.

Hvor sikker er mobilen din?

Jeg har android telefon og dette kan jeg mest om. Android har også størst markedsdel i verden så derfor kommer jeg til å bruke android i min artikkel. IOS er bra og sikkert det også, men der mangler jeg kunnskap for å gå i dybden.

Google har mange sikkerhetsrammer som du ikke ser. Jeg skal liste dem opp her:

Og mye mer under skallet som du ikke ser. Google er også ett stort selskap som må legge fram tall på skadevare og virus.

Som du ser så er trenden fra 2017 med skadevare og virus på android en trend som bare går nedover. Her snakker vi over 2 milliarder mobiler. Google publiserer disse statistikkene hvert år.

Dette kan bli ganske tungt å forstå. Så derfor gjør jeg dette kort.

Google er meget gode på å sikre mobilen din, men det er ikke alltid Google som er det svakeste leddet. Det er du som leser artikkelen nå

Så hvordan sikrer du deg?

 • Sett på 2 trinns sikring på google konto
 • Kjøp deg en android telefon som får oppdateringer direkte hos google. I dette tilfelle android one.
 • Ikke root mobilen din. Hvis du ikke vet hva du gjør.
 • Alltid last ned apper fra Google Play. Mange laster ned apper eksternt som en apk, det er det mere risiko i å gjøre.
 • Hold telefonen oppdatert. Android one får sikkerhets oppdateringer hver måned og de får nyeste android etter google sine egne Pixel telefoner.
 • Alltid sjekk appen du laster ned. Hva krever appen av tilganger på telefonen din?

Det var sikkerheten kort oppsummert. Så kommer jeg til hva man skal gjøre hvis man får skumle meldinger på telefonen og du får sex meldinger og lignende meldinger du ikke får bort.

Falske virus varsler:

Dette vil du komme borti før eller siden garantert. Det er nok av usikre steder på internet der du vil se dette. Disse varslene virusvarlsne og truslene er ikke ekte.

 • Dette skjer på internet. Det skjer ikke i din telefon.
 • Du skal lures til å installere apper for å hjelpe.
 • Det er de appene du må passe deg for.

Så hvordan får du disse varlene bort? Jo du går til fanevelger på telefonen din i Chrome øverst til høyre og klikker dem bort. Så er dette problemet løst. Jeg har selv fremprovosert disse varlene mange ganger. Så disse går på nettsiden du du besøker og ikke din telefon.

Sexvarsler på telefonen:

Skru av varsler på Chrome:

Man har også gått inn på nettsider man ikke har noe interrese av. Der har man skrudd på varlser. Så får man sex varsler og lignende på mobilen. Da må gå inn på instillinger på chrome og varsler for å ta kontroll. Der fjerner du varsler du de sidene du ikke ønsker.

Mange har fått disse sexvarslene i det siste på telefonene sine. Da har man desverre fått installert noen skadevare på telefonen. Disse vil komme opp som varsel relativt ofte. Varlene går i Google Chrome så da må du gjøre tiltak der for å fikse dette problemet. Hvis ikke det virker å fjerne varsler.

Her må du først slette data på Google Chrome.

Så de fleste av dine mobil problemer kan enkelt fikses, men har du hatt mobilen din i 2-3 år? Så kan det være på tide å tilbakestille telefonen. Du vil få en mye kjappere telefonen og en opprydning er alltid bra. Så åssen kan virus på mobilen din oppsummeres?

 • Det er mange falske varsler der ute
 • Du må selv ta ansvar å sikre mobilen din
 • Google sikrer mobilen din bra

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: