Hvordan få slettet info om deg selv på internet?

0

Jeg driver og dekker alt jeg kan av spam og svindel på nettet. Det har sine ulemper. Jeg kjører jevnlige google søk på meg selv for å se hvordan navn og nettsted er brukt. Det har skjedd en gang før og resultatet av det var at nettstedet ble tatt ned relativt fort. I de siste søkene på meg selv så kobles jeg til dating, film, sex og alt mulig rart. Så her skal jeg vise hva jeg gjør for å stoppe dette. Som igjen kan være til hjelp for deg hvis du skulle havne i samme situasjon en gang.

Når du skriver: nrk jørund heimholt på google. Så vil du se hva som finnes. Det er kanskje snakk om flere hundre nettsider eller mere. Jeg får systematisk til verks så først så må jeg liste dem. Siden det er så mange forskjellige navn så sier det meg en ting.  Dette går via hackede nettsteder og også via svindlere som ønsker å skade meg igjen. Uansett først så henter jeg ut adressene til domenene. Det er også boter som har hentet informasjon fra mitt og mange andre nettsteder.

Her ser du flere adressene i søket. Denne saken blir litt lang, men ta deg til til å lese alt. Her vil du finne mange nyttige tips du kan få bruk for senere hvis noen gjør det samme mot deg.

Navnet mitt er gjengitt over alt i undertekstene. Som du ser. Så begynner den tungvinte jobben. Klipp og lime inn alle disse siden så jeg får en oversikt. Så må de kategoriseres etterpå. Det som også går igjen er nrk, dagbladet, start, google. Så jeg antar at dette er noe av en enda større sak igjen. Uansett så henter jeg fram adresser fra 40 søk på sider i google. Det tar tid.

De må kategoriseres og sorteres igjen for å se om jeg få noe system. Som du ser så er mye av dette skjedd i 2017 og tidligere.

Når de ser sortert så ser du litt av hva det går i. Dette er noen av alle funnene. Så de har kopiert en nettadresse på en drøss med nettsteder og knyttet dem mot kreft, svindel video nettdating o.s.v. Det neste som jeg må gjør nå er å finne eieren av domene for å se om det er en sammenheng, men det er vanskjelig å finne alle fordi de nettstedene som ender på *.tk er gratis sider som alle kan opprette.

Skal jeg ha en god sak for å fremme dette videre så må jeg trykke på sidene for å teste dem. Mange av sidene er ikke aktive lengere og dermed vil jeg da ikke ha en sak mot doemeneeier, men du kan også gå tilbake i tid og fin nettsiden hos internet archive og google.

Da gjør du bare det samme søket for å finne deg selv. Deretter velger du pilen ned hos google og bufret. Da kan du finne eldre vesjoner av nettsiden. Som igjen kan være med på å styrke din sak.

Så da må jeg begynne å finne eiere av domenene på alle disse sidene som du ser over.  Problemet med spam er ofte eier er skjult med hensikt. Domene kan også være registert på noen andre som publiserer innholdet på nettsiden. Nettsiden kan også være hacket. Så å finne de ansvarlige blir vanselig, men dette er såpass mange nettsider at jeg skal finne noen mønster.

Det som møter meg på noen av sidene er dette. Mange leder også til porno, dating og svindel. Det vil ikke jeg ha mitt navn knyttet mot. Jeg må også teste hver enkelt side fordi jeg må vite om spamsiden er tatt ned eller ikke. Så jeg kan ikke ha en god sak mot alle doemeneiere.

Her er flere eksempel på at nettsiden og meg misbrukes.

 

De frekkeste hadde kopiert opp hele nettsiden min og byttet ut all tekst.

Så må jeg finne domene eier på alle disse sidene. Når jeg skal finne eier på ett domene så må jeg bruke whois søk på nettadressen. Her har du flere tjenester som kan hjelpe deg å finne spor:

https://www.whois.com/whois/

https://www.whois.net/

Søker du på whois på nettet så finner du masse av de tjenestene. På disse whois sidene legger du igjen nettaressen til siden. Så kan den finne eieren. Nettsider skifter ofte eier og da må man kunne ha en logg på whois historien over hvem som har eid domenet. Det er det færre  whois sider som støtter. Så skal du vite det så må du gjerne betale for det.

https://www.raymond.cc/blog/finding-old-domain-whois-information-with-domaintools-domain-history/

Info om flere tjenester som kan brukes til finne whois historie er på denne artikkelen.  Etter å ha tatt flere søk på domener så finner jeg masse av disse nettsidene som er beskyttet via en domeneeier. Da står det gjerne protected by whoisguard og lignende. Da er eier skjult.

Det er wild west domains. Sjekker jeg dem opp finner jeg en artikkel om domeneier og de ser ut til å tillatte en del spam.  Artikkelen er 9 år gammel, men utifra mine fakta og søk til nå så ser det ut til å stemme veldig bra. Så de vil få en heftig liste av meg så de kan få tatt ned alle *.com relaterte sider eller den infoen med mitt navn i. Når du har funnet en domene eier så har alle domeneeiere en egen mail for misbruk og spam. Så da søker jeg opp abuse på wild west domains. Da finner jeg fort treff og hvor jeg må kontakte dem:

http://www.wildwestdomains.com/agreements/ShowDoc.aspx?pageid=SPAM_EULA

Så da må jeg maile: abuse@wildwestdomains.com

Men denne prosessen må jeg gjøre på alle domenenavnene jeg finner på listen min. Så på alle *.tk domenene så finner jeg kontaktinfo for spam rett på whois siden.

Videre i søket så finner jeg på mange nettsider at det er domeneier freenom jeg må kontakte for å stoppe disse sidene. Ellers har jeg masse andre endelser på domene navn som ikke er .com eller .tk. Der må jeg lete opp hver enkelt leverandør, men nå begynner jeg å få mere kjøtt på beinet i saken. Jeg finner noen eiere av domener, men de er lokalisert i japan og russland. Jeg publiserer de ikke her siden det er ikke sikkert at det er de som står bak.

Der må jeg maile: abuse@freenom.com

Nå har jeg leter mere og dette for det meste freenom domener og .com domener. Så da blir det lettere å finne ut hvem jeg skal maile. Jeg må da teste noen linker. Vise spam og sende med link sider mitt navn misbrukes. Så håper jeg domeneeierne tar tak.

Du kan også fjerne deg fra Google søk, men det gjør ikke at du forsvinner fra internet.

Jeg finner også en tredje leverandør som har mail. Dette er via russiske nettsider.

abuse@reg.ru

 

Jeg har også testet tjenesten slettmeg i denne saken.  Jeg spurte dem hvordan de kunne hjelpe meg for å få dette bort.

Jeg får da tips om å bli fjernet fra google søk.  Manualen de har laget er helt grei de, men den sier bare hvordan den fjerner deg fra Google.

slettmeg.no vær så snill å hør nå. Selv om du fjerner informasjonen fra Google. Så blir ikke informasjonen fjernet fra internet. Dette står heller ikke i artikkel og det er alt for dårlig. Artikkelen er mangelfull og dere forteller ikke alt om hvordan dette gjøres.

Det finnes flere søkemotorer på nettet i dag. Så selv om du blir fjernet fra Google kan du fint dukke opp i andre søkemotorer. Derfor går jeg heller etter kilden. Dette tar tid, men da får jeg gjort det skikkelig med en gang. Uansett så må jeg fortette videre og kartlegge og samle domenene. Så jeg kan sende mail til leveandøren så de kan ta nettsidene ned.

Dette er en stor jobb, men er du utsatt så må må du bruke tiden din på å kartlegge, finne navnet ditt på nett og stoppe dette. Ingenting skjer av seg selv.

Da har jeg kartlagt alle nettsteder som leder en plass og de som misbruker navnet og siden min. Det er da følgene:

 

Oversikt over nettsider, leverandører og kontaktinfo:

Freenom:
abuse@freenom.com
http://abmitnefis.tk/muzor/enkelt-svindel-etterforskning-tjeneste-september-2017-coky.php
http://blowperfcourrest.tk/cety/enkelt-svindel-etterforskning-tjeneste-september-2017-tatu.php
http://classicloadme.tk/wylof/enkelt-svindel-etterforskning-tjeneste-september-2017-nuf.php
http://coactingx.ga/jato/horoskop-kreft-enslig-kvinne-i-2017-271.php
http://denmaditi.tk/mygun/enkelt-svindel-etterforskning-tjeneste-i-2017-qypi.php
http://deospinlifa.tk/tama/enkelt-svindel-etterforskning-tjeneste-i-2017-kiho.php
http://diffeceva.tk/roqi/enkelt-svindel-etterforskning-tjeneste-september-2017-qig.php
http://domaine-de-rapatel.com/1431-kopiere-bilder-fra-nett-mac.php
http://domaine-de-rapatel.com/3892-p-oslo-chats.php
http://domaine-de-rapatel.com/5733-chat-i-norway.php
http://exagnaper.tk/baryw/horoskop-kreft-enslig-kvinne-i-2017-2052.php
http://frinbiopuful.tk/xereq/enkelt-svindel-etterforskning-tjeneste-september-2017-za.php
http://k38dreaming.tk/nubyg/horoskop-kreft-enslig-kvinne-i-2017-wu.php
http://sony-world.tk/dovyz/enkelt-svindel-etterforskning-tjeneste-i-2017-xehy.php
http://widispburho.tk/pexos/enkelt-svindel-etterforskning-tjeneste-i-2017-1910.php

https://www.lacmellaes.tk/ Kopiert hele nettsiden.

tldregistrarsolutions
abuse@tldregistrarsolutions.com
http://accuclaims.biz/konkuranser-p-nett.html

Wild West domains

abuse@wildwestdomains.com
http://aglika-sim.com/1265-x-kontakt-annonse-netflix.php
http://aglika-sim.com/188-datingsider-facebook.php
http://atrainbaseball.com/40-dating-facebook.php
http://bettertoursofasheville.com/3149-datingsider-facebook.php
http://e-chaplet.com/22-sjekke-wifi-kanaler.php
http://ftcdress.com/4953-selge-bilder-nett.php
http://generalrefiningcorporation.com/4297-kontakt-e-mail-play.php
http://gundemakparti.com/5008-dating-tips-sms.php
http://mfhubeaut.com/1833-mteplassen-koster-penger.php
http://mfhubeaut.com/1879-sms-dating-tips.php
http://mypandorastore.com/1733-kontakt-e-mail-play.php
http://natationaixsavoie.com/4621-x-kontakt-annonse-netflix.php

Speednames asia
support@speednames.asia
http://isugypyd.cd.st/a-youtube-er-android-a143131636

AFnic
solutions@afnic.fr
http://kyyaw.eklablog.fr/vg-video-er-virus-a143992624

Så da sender jeg følgene mail til alle disse nettadressene:

My name is Jørund Heimholt. Im the owner on datahjelperne.no. This site is using my name and company name without my authorisation. I want this sites to be removed.

 

Greetings

Jørund Heimholt

Please confirm in return mail when it is done.

Husk å sjekke språket til alle nettsteder du sjekker opp.

 

Dere står fritt til å bruke mail malen hvis det skulle trengs i andre saker for å fjerne info fra internet.

mailen sendes og postes inn i denne saken så alle kan få se hva jeg får som svar.

Dette tar tid å fikse, men det er verdt det på sikt. Ellers så ser jeg at jeg må gjøre jobben på nytt og finne eiere av de som hoster siden. Det er nemlig en stor forskjell. Når man brukes whois så finner man bare de som eier domenet. Du finner ikke de som eier nettsiden og eier innholdet. Det er nemlig en stor forskjell.

Du må alltid sende klage til hostingleverandøren på en nettside. En domene eier kan nok ikke hjelpe deg videre, men det kan hosting  leverandøren.

 

Så da må jeg finne ett verktøy for å finne eieren av innholdet. Også må jeg sende samme mail igjen for å be de fjerne innholdet.

Andre ganger er domenet beskyttet fra tjenesten cloudflare. Så da må du kontakte de. Så kan de kontakte hosteier på siden. Så de kan slette data. Siden jeg har postet denne artikkelen. Så er allerede linker til nettsider fjernet. Så whois har virket på noen faktisk.

Jeg skal ta dette videre selv, men som oftest tar dette tid, men det må gjøres. Du må fjernes fra flere plasser og du må kontakte mange domene eiere og de som hoster innholdet for å få fjernet innhold.

Så jeg skal ta dette steg for steg.

  1. Samle inn nettsider som misbruker ditt navn eller deg selv med bilder. Her må du lage en bra mail som du sender til tilbyder så de kan få fjernet innholdet.
  2. Kontakt Google for å få fjernet innhold om deg fra søkemotoren.
  3. Find ut hvem som eier nettsiden ved å bruke ett whois søk.  Her legger du nettadressen rett inn i adressefelt. Så får du opp eier og noen du kan kontakte, men mange nettsider har skjult eieren av nettsiden så da kommer du til kort.
  4. Finn ut hvem som eier innholdet på nettsiden du vil fjerne info i fra. Det er de som styrer serveren som legger ut innholdet. Så det er en forskjell på domene navn og hosting. Bare så alle er klar over det.
  5. Når ting havner på internet er det vanskelig å få fjernet, men her har du en god guide på hvordan du går fram steg for steg.

Du må også huske på at Google ikke er internet. Det er bare en søkemotor som finner ting på internet. Så fjerner du innhold fra google. Så vil det ikke forsvinne fra internet. Du må fjerne dette fra alle nettsider du finner info om deg selv.

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

 

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: