Ny avansert versjon av youtube spam

0

Mange får denne nye facebook spammen nå. Disse går hele tiden, så dette er ikke noe nytt sånn sett. Jeg har skrevet mange saker om dette på nettsiden min. Mange aviser og folk skjønner ikke hva dette er så nå skal jeg forklare.  Mange tror at dette er ett virus som skal infisere pc. Dette er ikke tilfelle.

Jeg ble først tipset av Ole Petter Holte Berg som driver trollheimen design.  Jeg har fått lov til å bruke hans navn i denne saken. Det som skiller ut denne spammen fra andre er at den henter inn mere info fra facebook profilen din. Det er fordi du trykker på den når du allerede er innlogget på facebook. Det neste som skjer da etter å ha trykket på link på mobil er følgene.

Når du åpner denne spammen på mobil så blir du sendt til den falske facebook siden. Dette brukes mere og mere i Facebook svindel. Bilde nr 1 til venstre er ekte fra facebook. Dette bildet brukes ofte i svindel. Bilde nr 2 og 3 til høyre er falske. Det som skjer videre her er at navnet ditt med bilde kommer opp på den falske innloggingsiden.

Det som er nytt i denne svindelen er at spammerne henter ut facebookbilde, navnet ditt. fra din facebook profil. Dette er for å gjøre svindel enda mere troverdig enn før. Dette er proffe folk som som jobber med dette. Det er mye avansert kode i bunn av denne svindelen. De får også tak i mailen din på denne måten. Så de bruker mere avansert kode enn de har gjort før. Det er derfor de kun krever passordet ditt siden de har fått tak i alt annet.

Logger du inn på en pc blir resultatet litt annerledes.

Først må du trykke på en link som heter watch video. Deretter så bli du sendt videre.

Du får aldri sett video i disse spammene. Det er bare lokkemiddelet for å stjele mer personlig informasjon fra deg.

Deretter så kommer du til samme innlogging som iste.

Her er nettsiden dratt ut. Dette er ikke optimalisert for pc som du ser her. Mobilbrukere er målet i denne scammen. Nettsiden er også helt åpen der scammenen ligger. Det skjer ikke ofte, men her er bare noen av de filene jeg finner. De brukes i scammen mot mange facebook brukere nå. Samtidig som leverandøren av nettsidene jobber med å ta spammen ned.

Så her har de satt opp mange filer som vil kjøres mot deg når du trykker på spam, men som jeg nevnte i starten så kaller mange at dette er virus. Det er ikke tilfelle. Her er det bare ute etter ditt facebook passord denne gangen.

Det som skiller denne youtube spammen fra de andre er at denne er mere avansert. Mail, profilbilde og navn hentes fra din facebook profil og brukes deretter mot deg for å lure fra deg passord.

Igjen så er det lurt å sjekke opp alle fakta i saken før man kaller alt for virus. Det er lurt å advare venner å kjente, men jo fortere du får tak i korrekt info. Så bør dette brukes isteden. Har du trykker på linken så må du gjøre flere tiltak for å sikre kontoen din:

  • Sett på 2 trinns sikring på facebook
  • Bytt passord
  • Slett nye enheter som er kommet til på profilen din. Det finner du under instillinger også sikkerhet.

Spammen spres med at du trykker på video. Du registerer deg på den falske siden. Får konto tatt over. Så kan spammerne sende spammen på dine vegne igjen til alle dine venner. På den måten får de kontroll på store mengder facebook kontoer. Der finner de masse informasjon om deg som kan brukes til svindel igjen.

Så er det lurere å sende linken til meg så jeg kan sjekke og advare.  Jeg publiserer alle mine funn gratis på nettsiden. Så det er vinn vinn for alle.

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

 

 

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: