Hvordan skrur du av sporing?

0
Bilde av slon_dot_pics fra Pexels

Facebook

Vi spores veldig mange plasser i dag, men som oftes har du ett valg at du kan ta det valget av. Facebook har en posisjonslogg på hvor du er via din mobil.

Her kan du ta av sporing på mobiler. Du kan også gå inn på se stedshistorikk øverst til høyre. Da vil du få opp ett kart om hvor du har vært. Du kan også velge å slette hele loggen øvers til høyre.

Som du ser på hengelåsen øverst så vises dette kun for deg. Din posisjon deles ikke med andre. I Facebook messenger appen er det også ett valg for posisjon. Start en chat med en venn og velg de 4 prikkene nederst til venstre. Så velger du sted.

Så du kan dele posisjonen din ved behov hvis du føler for det.

Google

På google så må du inn og endre flere plasser. Du må logge inn på konto også velge data og personlig tilpasning. Deretter får du opp aktivitet og tidslinje. Google har også mange flere valg for posijonsdeling.

Så alle som har en google konto koblet mot telefon kan sjekk opp dette. Du kan også velge å dele din google posisjon med andre som på Facebook

Snapchat

Under instillinger så kan du dele din posisjon med alle. Denne funksjonen misbrukes av unge. De ser store samlinger på kart og ankommer i store flokker. Den har også fått avslørt en fødsel før foreldre fikk sagt ifra først.

iPhone

Hos iPhone kan du også dele posisjon med andre. Eller med familie. Apple har info om stedstjenester her.

Det er en ting du må huske på her. Det er at posisjonstjenester kan bruke deg til å finne en stjålet telefon på android og iPhone.

Ser du feil på artikkelen? Send meg en mail på heimholt@gmail.com eller en melding på Facebooksiden min.Så skal jeg få feilen rettet.

Du kan støtte meg på følgene måter:

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: