Site icon Datahjelperne

Info om telefon svindel

Foto av Adrianna Calvo fra Pexels

Mange spør meg ofte på nettsiden min at de har blitt oppringt av masse forskjellige nummere. Så tror mange at jeg kanskje er en levende telefonkatalog for hele verden? Det stemmer dessverre ikke. Men vær på vakt for telefon svindel.

Jeg kan ikke vite alt om alle nummer og det er det flere grunner til.

Det finnes mange type telefon svindel.

Microsoft Svindel

Denne svindelen skjer på følgene måte.

Telenor forklarer åssen spoofing fungerer her.

Fomålet med svindel er å fjernstyre din pc. Få deg til å koble på bankkonto og tømme kontoene dine. Her ringer de ofte med forfalskede norske nummere og det skaper problemer for flere som du ser.

Kilde: Tv2

Robot samtaler

Det er boter som lager mange tusentelefon samtaler til mange i inn og utland. Her er målet om at du skal koble skal ringe opp igjen. Da må du betale for samtalen.

Robotsamtaler er det ikke så mye av i Norge enda tror jeg, men dette er ett stort problem i utlandet.

Så hvordan kan du finne ut hvem som ringer? Du kan nemlig gjøre flere tiltak selv. Du kan laste ned en app som sjekker nummer mot telefonkataloger.

Det er også flere og flere nettsteder i norge som sjekker telefonnummer du har fått. De blir da markert som spam, salg, svindel o.s.v.

Operatørene blokkerer også mange millioner svindelsamtaler, men dette er vanskelig å stoppe.

Du kan også finne operatør på ett nummer ved å legge det inn i søk hos dem. Du kan også aktivere spamfilter på telefon og også blokkere useriøse nummer.

Dette finner du på telefoninstillinger på telefonen din. Så hva må du passe på framover?

Håper dette ga deg flere svar innen telefon svindel. Jeg er ingen vandrene telefonkatalog, men dette kan hjelpe deg å få en bedre oversikt på de som ringer deg uten min hjelp.


For andre artikler se her, også sjekk ut oss på sosiale medier Facebook og Twitter.

Exit mobile version