Kiwi mail svindel November 2019

0

Mange får nå en mail som utgir seg å være fra kiwi. De kjører samme oppsett som på Coop svindelen. Sjekker jeg avsender mail så er det ofte lett å avsløre avsender med å holde pilen over.

Men ikke her. Her får du opp kiwi.no så denne er verre å avsløre. Da leter jeg mere i koden på eposten. Alle mail har ett mailhode og i der kan jeg finne opprinnelig avsender.

Her ser jeg at opprinnelig avsender er protonmail. Det er en mailtjeneste som krypterer all epost. Den går også igjennom flere norske servere før den kommer til meg.

Jeg trykker meg igjennom all tekst på første bilde og da kommer jeg hit. Alt er bra laget, men så må du lese liten tekst igjen.

Delta og få mulighet til å vinne en kupong verdt kr 300,- for Kiwi. Kampanjen er ikke et samarbeid med Kiwi. Alle nye kunder er med i trekningen om det viste kampanjeproduktet. Den heldige vinneren kontaktes direkte via e-post. Spesialtilbudet inkluderer en 7-dagers prøveperiode på en tilknyttet tjeneste og deretter blir månedsbeløpet (799 NOK) automatisk debitert kortet ditt. Hvis du ikke er fornøyd med tjenesten kan du kansellere abonnementet i løpet av 7 dager. Tjenesten vil bli fornyet på månedlig basis til den avsluttes. Denne kampanjen utløper den 31. desember 2019.

Så du vinner ikke her heller. Du gir fra deg masse personlig info som kan selges videre. Du gir også fra deg master visa.

Hva må du passe på her?

  • Mail avsender, men denne er verre å gå på. Sjekker du ikke meldingshodet kan du bli lurt.
  • Nettadresser har ingenting med coop å gjøre.
  • Du gir fra deg mye personlig info
  • Du binder deg opp til ett dyrt abbonnement.

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Ser du feil på artikkelen? Send meg en mail på heimholt@gmail.com eller en melding på Facebooksiden min.Så skal jeg få feilen rettet.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: