Kjøp av Windows 7

0

Du har en pc som du trenger ny windows på. Du tar en tur på nettbutikken og dette er hva som møter deg.

Dette kan være ganske forvirrende, men nå skal vi plukke alt fra hverandre. For det første så bør du velge 64 bit. Når det gjelder språk kan du velge Norsk eller engelsk utifra behov. Med 64 bits kan du putte inn mye mere minne(ram) i pc`en kort fortalt fordi den klarer å behandle større mengder data. Så styr unna 32 bits. For å kjøre 64 bit må man ha en x86 prosessor som støtter dette. Intel Pentium D og Core 2 Duo/Quad og AMDs nye Phenom-serie er noen eldre prosessorer som støtter 64 bit. Hovedkortet ditt på pc`en din bestemmer også hvor mye ram du kan putte inn. Det er opp til produsenten som lager dette å bestemme mengde.
 Når det står OEM bak så er det følgene begrensinger:
  • En OEM-lisens er maskinbunden, den kan ikke flyttes til en annen maskin under noen omstendigheter
  • Hvis man bytter ut et fungerende hovedkort, defineres dette som en ny maskin og en ny Windows OEM-lisens kreves
  • Hvis man bytter ut et defekt hovedkort med et nytt hovedkort av samme merke og med tilsvarende spesifikasjoner som oppgitt av produsent, defineres det ikke som en ny maskin og ingen ny Windows-lisens kreves
  • Man kan bytte øvrig hardware så mye man vil uten at det utløser behov for en ny OEM-lisens, men man vil etter en stund måtte reaktivere Windows.
  • Kilde: digi
Hvis man kjøper en full versjon av windows som koster mer så kan man flytte den så mye man vil mellom flere pc`er uten at du trenger å kjøpe en ny windows 7 på nytt.

Det neste problemet er da hvilken versjon av windows du skal ha.
Her kan du sammenligne windows 7 versjoner. Jo mer du betaler jo mer får du. Det er veldig enkelt og greit, men hva trenger du???
De fleste privatpersoner trenger ikke noe mer enn Windows 7 Home premium eller Windows 7 professional, men er du en gamer som liker å få utnyttet alt eller jobber du med it og data går du for Windows 7 Ultimate.På Windows 7 Ultimate er norsk og engelsk integrert så der slipper du å tenke på versjoner. 
Håper denne artikkelen gjorde deg litt klokere på innkjøp av Windows 7.

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: