Site icon Datahjelperne

Kommune i Norge roter med sikkerheten på nett

Jeg begynte ved en tilfeldighet å sjekke norske kommuner på nettet i dag. Det jeg kom over var mindre bra. Mange kommuner bruker url forkorter når de legger ut saker på hjemmesiden sin. De ønsker at nettsiden skal se bra ut. Samt at det er korte nettadresser å forholde seg til. Det som de ikke tenker over er at alle som driver med svindel i dag forkorter adressene sine og sender dem ofte igjennom mange domener.

I dette tilfelle så leder url forkorteren til kart.tonsberg.kommune.no. Den er seriøs, men framgangsmåten dette gjøres på er helt feil. Alle som lager disse adressene på hjemmesider skal ha flere måter å heller lage en direkte adresse eller legge inn den orginale linken på hjemmesiden.

Jeg anbefaler alle kommuner om å slutte å forkorte. Bruk heller den korrekte nettadressen. Det gir dere mye mere troverdighet og det er også en fordel for som de besøker nettsidene deres.

Så dropp tanken med å få det til å se fint ut. Legg ut heller riktig adresse først som sist. Vis brukeren tydelig hvor han/hun skal hen på sidene deres. Dett gjaldt 1 kommune, men det finnes mange som slurver på dette området.


For andre artikler se her, også sjekk ut oss på sosiale medier Facebook og Twitter.

Exit mobile version