Site icon Datahjelperne

Mine 10 beste facebook tips

 
På Facebook i dag kan man dele alt med venner og familie, men det er også mange fallgruver og ting man bør tenke på. Her skal jeg ta for meg det jeg syntes er viktigst.
 
1. Du kan dele alt du vil med Facebook. Ikke gjør det. Facebook er laget i usa og de sletter ikke informasjonen du lager om deg. Så det er heller faktisk bedre at du begrenser deg. Alt må ikke på Facebook.
 
 

 

2.  Alltid del med venner. Uansett om du er en politiker eller en eller annen viktig person. Folk husker det du sier på Facebook og det skal bare 1 person som ikke er venn med deg som tar skjermbilde av kommentaren din så kan hele verden få sett det. Da lage du heller en liker side som alt styres ifra og ikke deg personlig. 
 
Alt som er offentlig kan søkes opp på internett, men det kommer jeg tilbake til. 
 
 
 
3.  Sørg for at du deler alle dine bilder med venner. Det store forside bildet kan du ikke endre. Det vil alltid være offentlig for alle.
 
 
 
4. Gå inn på vis som på profilen din. Se åssen andre ser den og gå inn og slett eller endre ting som er er offentlige. Samtidig så kan du gå inn på aktivitets loggen for å sjekke det du liker og ikke liker og der kan du faktisk angre på det du har gjort.
 
 
 
 
5. Under instillinger -> personvern kan du huke av for at søkemotorene ikke skal vise lenker til tidslinjen din. Den anbefaler jeg at alle har nei på.
 
Når vi er inne på søkemotorer så kan alle ta følgene søk i Google på seg selv:  “https://nb-no.facebook.com/ navnet sitt” . Da søker Google etter ditt navn på Facebook i Norge. Arbeidsgivere gjør også det samme så finner du mye her så har du en jobb å gjøre med å rydde opp.
 
 
6. I løpet av mange år har du postet mange 1000 innlegg på Facebook og mistet kontrollen. Da er det fint at Facebook kan begrense dine gamle innlegg så færre kan se dem. Dette anbefaler jeg alle å gjøre.  Dette gjør du også under innstillinger på Facebook.
 

 

7.  Sett på taggesperre på profilen din. Dette gjøres 2 plasser som du ser på bildet der det står PÅ. De skal du sette på i dag. Da må du godkjenne alle som tagger deg i bilder og sko svindel mot din viten og du får bedre kontroll på din Facebook profil.
 
 
8. Alle på Facebook i dag er lei invitasjoner til alle mulige Facebook spill. Det ser jeg hver eneste dag. Du har de som har dilla på spillene og de som hater det. Det som er bra med Facebook er at du kan blokkere de som sender ut invitasjoner så de ikke kan sende deg invitasjoner mer, men de er ikke blokkert som venn så ikke misforstå.
 
 
9. Sikre facebook kontoen din slik at ikke uvedkommende får tilgang.
 
 
10. Har du masete venner som poster alt fra hver dag de trener til all mat de spiser eller gjør mye annet rart på Facebook?  Trykk på venner og velg Begrenset listen. Så skal det bli ganske stille fra dem, men de er fortsatt venner. 
 
 
 
 
Dette har også blitt endret til Følg eller ikke følg. Så mye lettere å holde orden på .
 
 
 
Håper du kanskje lærte noe når du leste dette i dag.
 

For andre artikler se her, også sjekk ut oss på sosiale medier Facebook og Twitter.

Exit mobile version