Hvordan blokkere sider som spammer ned veggen din med lik og del for å vinne

0

spam

 

Jeg er så lei sider som ikke følger reglene på Facebook. Jeg får spam på veggen min hver eneste dag. Jeg orker ikke være snill lengere som jeg var før. Da overså jeg dem og de forsvant. Det gjør de ikke nå og da må det hardere kost til. Jeg blokkerer dem!

 

For ordens skyld så sier reglene til Facebook om konkurranser dette:

3. Kampanjer kan administreres på sider eller i applikasjoner på Facebook. Personlige tidslinjer og venneforbindelser skal ikke brukes til å administrere kampanjer (f.eks. «del på tidslinjen din for å delta» eller «del på tidslinjen til en venn for å få flere vinnersjanser» og «tagg vennene dine i dette innlegget for å delta» er ikke tillatt).

Kilde: https://www.facebook.com/page_guidelines.php

Dette er noe alle firmaer i Norge kan finne ut av på 5 minutt ved å gå inn på Google å søke etter: Facebook promotions guidelines.  De kan velge å skrive:

Lik og kommenter for å vinne!

Så lett gjør de det lovlig og du får mindre spam.

 

Men isteden krever de deling hele tiden:

Lik og del for å vinne

Lik og del!

Lik og del og du kan vinne dette flotte vi deler ut.

o.s.v.

Lik og del hvis du vil vinne

Lik og del hvis du trenger noe nytt

 

Mange av disse setningene er villedende med hensikt. Folk leser ikke teksten. De ser bare lik og del også sprer det seg på en veldig negativ måte.
Bedrifter som gjør dette tenker veldig kortsiktig og de har ingen sosiale medier strategi. Alt de åpner er å få likes fra de brukerne som bare deler konkurranser. De får feil type folk som følger dem. De følger dem for konkurransen og ikke for hva de lager eller produserer eller selger, men nok om det. Slik skal du stoppe dem.

 

Skjermbilde

 

Trykk øverst til høyre på bildet og da får du opp en meny. Det må du gjøre på facebook veggen din. Det går ikke ann å gjøre på den som deler dette.

 

Uten navn

 

Når du har gjort dette får du flere valg.

Skjermbilde

 

Trykk på rapporter innlegg.

Skjermbilde

 

Marker at det er spam. Når nok personer merker ett firma som søppel på Facebook så når de ikke ut til særlig mange. Det skal straffe seg å spre søppel, men det må være mange nok som gjør det.

Skjermbilde

 

Gjenta til Facebook igjen at det er spam.

Skjermbilde

 

Så kan du velge om å informere vennen din om at det spam. Trykk på send melding. Vil du ikke gjøre noe så trykker du bare på ferdig. Du får nå ikke noe mer spam fra den liker siden igjen på veggen din. Det som er så flott at du kan gjøre akkurat det samme på smartmobil. Du får akkurat de samme valgene.

Er du lei av spam på facebook?? Ikke stå å se på. Blokker dem enkelt og greit. Hvis du vil gi dem en sjanse først så kan du informere selskapene om reglene, men det er ingen garanti for at de hører etter. De kan også tro at du er en bedreviter som skal belære dem, men noen er ydmyke og vil høre etter. Så da er resten opp til deg. Jeg for min del har sagt ifra nok og bare blokkerer dem nå.

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: