Netflix sms svindel november 2018

0

Mange har nå begynt å få en sms som utgir seg å være fra Netflix. Det er ikke tilfelle. Adressen m8safe.com har ingenting med Netflix å gjøre. Trykker du på linken blir du sendt til en falsk Netflix side. Jeg har skrevet om netflix svindel før, men nå har de tatt svindelen litt lengere enn sist. Føst så kommer du til en falsk pålogginsside.

Alt er veldig profft laget, men du ser på adressen at netflix ikke står bak.

Adressen er også merket med: https. Det vl si at svindlerne har skaffet seg sikkerhetssertifikater sånn at den ser trygg ut så du skal bli lurt. Jeg har ikke pleid å sjekke sikkerhetssertifikat på svindelsider, men det får jeg begynne med fra nå av. Da kan jeg finne ut hvem som gir disse sertifikatene til svindlerne.

Siden bruker ett sertifikat fra tjenesten lets encrypt. Denne tjenesten er gratis for alle som ønsker seg å få en sikker nettside.

Så når lets encrypt ble gratis så utnytter svindlerne dette til sin fordel og gjør flere og flere nettsider sikre. Så det er lettere å bli lurt.

Uansett så trykker jeg med videre på svindel og da kommer jeg hit.

Så dette er nytt. Det har de ikke gjort før. Så her er de ute etter å gjøre enda mere økonomisk skade. Til slutt når du har registert alt dette så har svindlerne gjort det sånn at du aldri kommer tilbake til nettsiden dems, med mindre du har lagret linken.

Da sendes du nemlig videre til en aftenposten artikkel om Netflix.

Artikkelen kan du les her. Så som du ser så har de blitt litt lurere siden sist, men de vil også nå svindle deg økonomisk. De vil ikke lengere bare ha ditt brukernavn og passord. Så hva skal du se etter her?

  • Sms er ikke fra netflix
  • Nettadresse er ikke fra netflix
  • Men alt er profft laget

Så har du gått på svindel må du gjøre følgene:

  • Bytt passord på netflix konto
  • Kontakt banken din og sperrbannkkortet ditt asap.

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

 

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: