Nokia Lumia 920 – Din neste telefon?

0
Nokia har i mange år vært ledene på mobiltelefoner, men etter iPhone, Samsung Galaxy S-1-2-3 kom på markedet har det ikke gått så bra på markedet med smarttelefoner.
Litt historie først. Nokia sine telefoner har i alle år brukt symbian. Det har vært en god plattform og den har vært brukt på mange telefon modeller i årevis. Når de «nye» smarttelefonene kom som nevnt over så måtte Nokia gjøre noe store endringer i firmaet sitt. De har nå gått bort fra symbian og har satset for fullt på Windows Phone.
På mobiler til Apple, Samsung, HTC, o.s.v. har det alltid vært standard med ikoner og widgets.
Nokia tenker nytt de har gått for «fliser» til meny. Det vil si at du kan vise flere statuser og oppdateringer direkte på forsideskjermen. Lumia 920 kjører Windows Phone 8.
Nokia har samarbeidet med Qualcomm for å lage denne telefonen.

Her har du en liten demo av telefonen.
Hvordan er så spesifikasjoner?
Skjermstørrelse:  768 x 1280 pixels
Skjerm: IPS LCD
Glass: Gorillaglass 2.
Prosessor: Qualcomm Snapdragon S4 Plus MSM8960, Dual core, 1500 MHz, Krait
Systemminne: 1 gb ram
Minne: 32 gb
Kamera: 8 Mpixel og har lysstyrke på F2.0
4G/LTE: LTE Cat3 Downlink 100 Mbit/s, LTE Cat3/4 Uplink 50 Mbit/s, HSDPA+ (4G) 42.2 Mbit/s, HSUPA 5.76 Mbit/s, UMTS, EDGE, GPRS
Posisjonering: GPS, A-GPS, S-GPS, Glonass, Cell ID, Wi-Fi positioning
Syntes du dette er gresk?? Jeg skal oversette for deg.

Telefonen har en god og fargesterk lcd skjerm. Skjermen har også gorillaglass2 som tåler mye juling uten å bli ødelagt. Telefonen bruker også en qualcomm 2 kjerne prosessor. Telefonen har også 1 gb systemminne.
Minne på telefonen der du kan lagre bilder og film o.s.v. er på 32 gb. Kamera er på 8 mpixel og kan ta gode bilder i dårlig lys. Telefonen støtter 4G og høy hastighets mobilnett. Når du bruker posisjonering henter den informasjon fra russisk og amerikansk satelittsystem samt basestasjoner for mobiltelefoner og trådløse nettverk.
Nokia fikk mye kritikk for å jukse på foto når telefonen ble lansert. The verge ett av verdenst største teknologi nettsteder har testet kameraet etterpå og der kom det svært godt ut i test. 
The verge sier følgene: NOKIA’S HARDWARE DESERVED MUCH BETTER THAN WHAT NOKIA’S MARKETING TEAM DID TO IT
Nokia gjør også store endringer på Nokia maps. Disse kartene har de vært kjent for lenge. Jeg har selv brukt dem mye på mine eldre Nokia telefoner.

De har også begynt å bruke Augmented Reality samt at kartene er godt integrert mot facebook og twitter.

Nokia har også sin egen app store. Som de fleste andre merker i dag.
Du kan lade den trådløst og bruke NFC for trådløs betaling og overføring av bilder. Selv om trådløs betaling ikke er så mye støtte enda, men det kommer.

Jeg har som sagt brukt Nokia i mange år før jeg gikk over til Samsung Galaxy S3, men jeg ønsker Nokia velkommen med denne telefonen. De satser skikkelig på design,ny tekning, god kvalitet og masse funksjoner.

Nokia Lumia 920 har jeg heller ikke testet. Her har jeg bare samlet opp alle fakta. Du får gjøre deg opp din egen mening ved å prøve den ut i en butikk og sammenligne mot andre telefoner.

Følg meg på sosiale nettverk:

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: