1. Erfaring. Jeg har 2 trinns bekreftelse på Google kontoen min. Dermed fikk jeg ikke aktivert telefonen uten å ta denne av. Så det er greit å ha i bakhodet når du har sikkerhet i høysetet. Den er bare å ta på igjen etterpå.
Samsung har nå sertifisert telefonene sine for bedrifter sikkerhet er i høysetet og jeg regner med flere og flere mobiler fra Samsung får dette. I allefall toppmodellene. Da vil Samsung komme innpå enda ett marked.
Fra før av har jeg en Samsung Galaxy S2. Som jeg skal sammenligne den med. Telefonene er ganske like selv om det er snakk om en oppgradering, men jeg skal forsøke å få fram hovedforskjellene samt hvordan Samsung Galaxy S3 er i bruk.
Jeg har laget noen kategorier:
Funksjoner, Spill, Kamera og film, Ytelse.
Her er de største forskjellene på spefisikasjoner:
Samsung Galaxy S3: Android 4.04 Vekt: 133 gram 4 kjerner prosessor 2100 mah Batteri 32 gigabyte innebygd minne: microSD, microSDHC, microSDXC Støtte for 64 gb minnekort Blåtann 4.0 NFC Oppløsning: 720 x 1280 pixler Super AMOLED Støttede musikkfiler: MP3, AAC, AAC+, eAAC+, FLAC, WMA, AMR, OGG Web: HTML, HTML5, Flash Microsim kort Corning Gorilla Glass 2
Polykarbonat deksel GPS/GLONASS: 2 Gps typer støttes så hvis 1 faller ut kan du fortsatt finne fram.
Samsung Galaxy S2: Android 4.03 Vekt: 122 gram 2 kjerner prosessor 1650 mah batteri 16 gigabyte innebygd minne: microSD, microSDHC Støtte for 32 gb minnekort Blåtann 3.0 Oppløsning: 480 x 800 pixler Super AMOLED Plus Støttede musikkfiler: MP3, AAC, AAC+, eAAC+ Web: HTML, Flash Vanlig simkort Corning Gorilla Glass
GPS: Amerikansk system
Telefonen er også laget i Polykarbonat og ikke plastikk. Det er ett mye tøffere materiale. Polykarbonat tåler mye mer juling og det skal være mye mere vanskelig å lage riper på telefonen,.
Litt Polykarbonat fakta. Polykarbonat brukes i:
CDs og DVD`er Briller Skuddsikkert glass Elektroniske komponenter Byggematerialer Bil, Fly og sikkerhets utstyr
Byggekvalitet: Jeg vet at veldig mange er skeptisk til Polykarbonat(plastikk) at den dermed ikke føles ekslusiv. Samsung har gjort en god jobb med polykarbonatet. Det er også ett tynt lag metall rundt hele telefonen. Det var det ikke på GS2. Så denne føles mere solid og av bedre kvalitet. Den knirker heller ikke som noen plasttelefoner pleier å gjøre.
Som du ser så er det mange store forskjeller. Alle spesifikasjoner finner du her.
Begge telefonene har TouchWiz som ligger over Android som ett skall.
Du får også 50 gb lagringsplass på Samsung Galaxy S3 i 2 år når du bruker telefonen for 1 gang.
Men etter 2 år må du starte å betale for den lagringen du har fått gratis.
Funksjoner:
Nå skal jeg vise hvordan den er i bruk.
Bilde til venstre er: GS2. Bilde til høyre er GS3.
Startskjermen på telefonen er nesten som før. Du har fått ett valg nederst til høyre som gir deg tilgang til programmer og widget når du trykker på det program. Vær widgeten endrer også bakgrunnsbilde etter type vær på ett større område.
Skal du dra over til en annen skjerm så er ovegangen på GS3 blitt mye mere penere enn før. Bildene dimmes litt før du kommer over på neste skjerm. Det er nesten som å bla i en bok.
Hvis du vil ha ett ikon ned til menyen nederst så kan du bare dra det ned og tilpasse som du ønsker.
Dette kan også GS2 ved å gå inn på meny og endre og dra over det ikonet du vil til startlinjen. Så det er en ganske prakstisk og bra funksjon.
Trykker du på meny knapp til høyre på GS2 og velg legg til vil vindu. Så velger du widget til venstre møte deg. Etter å ha trykket på firkant nederst til høyre og valgt widget knapp på topp av skjerm. Vil denne skjermen møte deg på GS3.
Dette er nytt i forhold til GS2. Her kan du bla bortover og det finnes ganske mange widget. Her er det noe jeg savner fra Samsung og det er strømsparing. Den finnes på GS2, men ikke på GS3.
På toppen av skjerm ser du strømsparing. Jeg syntes det er praktisk å sku av funksjoner når de ikke er i bruk for å spare batteri. GS3 har ingen funksjon for dette da den er fjernet fra GS2. For å løse dette lastet jeg ned en gratis app som gjør det tilsvarende. Den ser du på toppen til høyre på GS3 og det er også en widget.
Samsung har heller lagt opp til at du skal bruke nedtrekks menyen mye oftere når du stoppe eller starter tjenester. Som du ser til GS2 til venstre så går den over 1 skjerm, men på GS3 så går den over 2 skjermer når du drar meny til venstre. Det er også noen nye valg der: Mobildata, Kjøremodus.
Skal du avslutte programmer som har stoppet holder du meny knapp inne. Trykk på oppgavebehandling nederst til venstre så får du inn prorammer. Der kan du også slette ram minne, avinstallere programmer og mye annet nyttig. På GS2 hadde man oppgavebehandling appen. Trykket man på den kom man til meny til venstre og kunne avslutte programmet.
Ikonet for oppgavebehandling ser du på skjermbilde strømsparing. 2 bilder opp i artikkel.
For å stoppe ett program på GS3 gjør du følgene: Program ikon nederst til høyre -> instillinger -> Programstyring -> Kjørende programmer. Da trykker du på programikon som har stoppet og velg avslutt.
Da mener jeg programmer som har stoppet helt opp som du ikke får avsluttet på menyen over.
Det finnes også en app du kan laste ned som widget som overvåker programmer som gjør at du kommer til menyen for å stoppe programmer på bilde helt til høyre.
Her må du vite hva du avslutter. Siden mange programmer er viktige på telefonen så dette gjør du på eget ansvar. Forøvrig lurer jeg på hvorfor samsung har gjort det så mye mere komplisert å avslutte ett program. Når de hadde en løsning som virket bra på forrige modell.
Går du til menyen for å få oversikt på alle sidene dine så er det større forandringer.
På venstre skjerm kan du flytte vinduene som du vil, men der er vindu øverst til venstre alltid første vindu.
Du kan også stokke om vinduene som du vil på Galaxy s3, men har ett ikon av ett hus på toppen hvert vnidu. Trykker du på det blir vinduet automatisk hjem skjerm. Så her har Samsung utviklet ting videre.
Velger du å ha en låseskjerm på telefonen er det også blitt endringer: Stryk, Bevegelse, Ansikt og Stemme er nye muligheter her i forhold til S2 på venstre skjerm.
Jeg har tatt for meg låsemønster siden det er den jeg pleier å bruke. For å komme til denne menyen på GS3 gjør følgene: Program -> Instillinger -> Sikkerhet -> Skjermlås.
Skjermlåsen er som før, men du kan legge til værnyheter, få informasjon rullende nederst på skjermen og det er nytt på S2. S2 har også mulighet til å vise været på låseskjerm, men det virker ikke på min telefon S2 selv om valget er der.
For å få mere liv på skjermen med vær og snarveier. Under sikkerhetsinstillinger må du aktivere: Med strykelås. Da får du opp en ny meny som viser deg hva som skal vises på låseskjermen.
Der kan du vise snarveier, rullende informasjon, hurtigtilgang kamea, klokke, vær o.s.v. Det kan du tilpasse som du selv ønsker.
For å endre ikonene på startbildet ditt så du får direkte snarveier på låseskjerm. Trykk på snarveier. På bilder over. Der kan du dra og legge til ikoner til du finner dem som passer. Enkelt og greit.
Sammenligner du skjermlåsingmenyen med S2 vil du også se at det er større endringer.
Radio på GS3 er også ytterlig forberedet i design samt at det nå er mulig med å ta opp radio direkte på telefonen. Det gjør du ved å trykke på den røde prikken øverst til venstre. På høyre skjermbilde.
Skal du høre på musikk har du en egen widget. Samt at du får masse valg når du kobler høretelefoner til. Se skjermen neders til venstre. Du kan også kjøpe musikk i Samsung sin musikk butikk. Setter du på løseskjerm kan du ikke endre musikk og det er noe jeg savner. Det oppfordrer jeg samsung til å fikse.
Går du inn på instillinger på telefonen så hadde du på GS2 til venstre 1 skjerm, mens på GS3 kan du konfigurere lyden enda mere hvis du ønsker.
Men har du spotify appen og låser skjerm fungerer dette utmerket.
Det er også integrert en musikk firkant som leter igjennom musikken din. Du kan merke av de firkatene etter behov og telefonen forsøker å finne musikken som passer der og da. Musikk widget på skjermen kan du også tilpasse samt bla igjennom alle sanger.
Drar du fingeren helt til høyre for å bla igjennom sanger eller album så tar det noen sekunder og det lagger litt før det flyter på GS3. På GS2 flyter det utmerket. Dette må være en programbug av noe slag. Det er 1 svakhet jeg finner til nå.
Liker du å ta bilder så har du fått noen nye valg. Under bildemodus så er HDR og Bildeserie nytt. Telefonen er også ekstremt kjapp med å ta bilder og kvaliteten blir bra. Test av bilder og film kommer lengere nede i artikkelen. Du kan også tilpasse menyene på begge telefonene ved å holde inne tannjul.
Kies Air har også blitt oppdatert i utseende, man kan nå scanne etter andre enheter på samme nettverk på samme telefon.
Telefonen har også integrert støtte for 5 Ghz nettet. Det er det ikke så mange på når det gjelder trådløst nett. De fleste routere ligger på 2.4 Ghz nettet som standard. Dette er likt på GS2 og GS3. Derfor er det bare 1 skjermbilde her.
Det jeg liker godt med telefonen er at DLNA er satt opp sømløst på bildevisning og filmvisning så du kan sende bilder og film til tv`en din, pc eller mobil bare ved å trykke på skjerm på toppen med 1 tall på.
DLNA bruker på mange enheter nå for tiden og GS3 kan ikke være dårligere. Derfor er Samsung Allshare og Allshare play integrert.
Allshare player deler innhold på tv`en din som henvist i linken over. Du velger selv hva du skal dele på mobilen og det fungerer bra.
Jeg deler innhold via pc`en min via allshare appen, men det laster, kontakten blir brutt, det laster, kontakten blir brutt. Dette skjedde da telefonen fikk ICS. Det fungerer fint med den gamle versjonen av allshare, men den har ikke GS3 installert. Så samme feilen er på GS2 og GS3 og program er oppdatert til nyeste versjon og det har vært tilpasset og restartet mange ganger. Så her har jeg gitt opp.
Her må Samsung komme med en ny versjon av appen som fungerer smertefritt med ICS.
Det er 2. svakhet jeg finner til nå.
Allshare play deler alt innhold under bilder, musikk og film bare pc`en er lagt til. Det kan du heller ikke endre i ettertid. Jeg vil selv velge hvilke mapper jeg skal dele online. Det er ikke opp til Samsung å bestemme.
Så jeg håper at denne tjenesten kommer i nyere og bedre versjoner der brukeren selv kan tilpasse hva du selv bestemmer hva du deler.
Så i hele Allshare play og Allshare appen ser jeg forberedingspotensiale. Feil blir fikset og brukeren får flere muligheter.
Det er svakhet nr 3. Da allshare har mye mere potenisale som ikke utnyttes godt nok.
Du har nå også mulighet til å skjule programmer under program meny. IKKE på menyvisningen du bruker til vanlig. Etter programmer er skjult og du har valgt å vise dem igjen. Havner de bakerst på meyn ikonene. Ikke i front som de var.
Skal du dele bilder, film o.s.v til andre mobiler og pc`er. Så kan du bruke Android Beam, S Beam og Wifi direct. Beam går på NFC og Wifi går over trådløst.
Hvis du går inn på instillinger på meldinger kan du endre snakkeboblene i forskjellige størrelser og farger.
Trykk meny knapp i meldinger -> Instillinger -> Boblestil. Du kanogså velge bakgrunn med -> Bagrunnsstil på samme meny.
Du har også talestyring på telefonen. Der sier du det du skal søke etter på engelsk så finner telefonen ut hva du leter etter. Den er tilsvarende siri til Apple. Si Hi galaxy for å starte. Trykk på S voice ikonet for å starte programmet. Hold inne meny knappen for å snakke med telefon.
Her har du en oversikt over kommandoene du kan bruke.
Kalender er også bra i utseende. Samt at den synces mot avtaler du lager på din google konto som med din gamle kalender. Den er også blitt mer oversiktlig og flytende.
Notatblokk funksjonen har også blitt oppgradert. På GS2 til ventre kan du kun legge til tekst. På GS3 kan du legge til bilder og tekst. Det eneste jeg er misfornøyd her er at teksten blir for liten på GS3. Siden notatblokk er mere beregnet for tegning blir teksten veldig liten.
Som du ser har også samsung lagt til flere tjenester der du kan kjøpe programmer enn før. S Suggest anbefaler programmer og flere tjenester gjør det samme. Music Hub er musikk butikk på mobilen.
Allshare play deler du til deg selv fra hele verden. Samsung apps finner du masse apps. Gratis og som du må betale for som i google play.
En annen ting jeg liker godt er at det endelig er ordentlig varsling på telefonen. Du kan selv bestemme under instillinger på LED – indikator.
Du har 3 lys farger:
Rødt: Lader
Grønt: Ferdig ladet og meldinger på telefon.
Blått: Kommer når telefonen blir startet og slått av.
Det lyset håper jeg de fortsetter med i neste Galaxy modeller!! :D. Det er en liten forbereding, men som gir deg tydelig varsel.
Skal du surfe på nettet på mobil kan du bruke den innebygde nettleseren. Der blir lyset dimmet når du åpner den. Så jeg bruker google chrome isteden fordi jeg liker funksjonene og utseende.
Skal du endre dimming på standard nettleser går du inn på innstillinger og lysstyrke og farge for å ta av.
Den er testet på trådløst og 3g og mobilen reagerer svært kjapt og er veldig responsiv på nett.
Mobilen er også testet med mp3 spilling i flere timer, surfing på nett, facebook, mail sjekking over hele dagen, ringe kontakter og sende meldinger til kontakte. Da holdt batteriet under 24 timer. Skjermen var også skrudd ned på automatisk styrke og trådløst var ikke i bruk.
Samsung har også lagt til nye funksjoner. Siden de er nye og 1 generasjon så forekommer det feil, men ikke på sms funksjon. Jeg har forsøkt å sende mld også ta tlf opp til øret. Det fungerer bra, men det var uvant i starten. Man må holde telefonen direkte til øret forran sensorene for at det skal aktiveres.
Når jeg ikke ser på telefonen så slokker den av og til og det fungerer ikke sømløst. Du vil ikke til enhvertid ikke alltid holde telefonen forran ansiktet. Så dette må bli bedre i 2. generasjon. Det er svakhet nr 4.
Spill:
Det neste jeg har testet er spill og jeg har lastet ned spill som tar opp mot 1gb på mobilen.
Alle bilder som er tatt er tatt ingame på Samsung Galaxy S3.
Mobilen ble også varm under alle spillene så batteriet brukes mye i forhold til vanlig bruk.
Need for speed:
Death Rally:
Max Payne:
GTA 3 Mobile:
Samsung Galaxy S3 er en fryd å spille med. Det kommer flere og flere titler så det kan fort bli vanedannene. Ingen spill lagger overhodet og alt flyter. Grafikken er bra og skjermen er meget bra til spill med tanke på størrelse og lysstyrke.
Dette ble testet: CPU Memory I/0 2D Graphics 3D Graphics
Galaxy S2 ligger som nr 2 med 3969 poeng. Galaxy S3 ligger som nr 1 med 5227 poeng og er overlegen på det meste.
Så forsøkte jeg til å få mobilen til å knele. Jeg startet alle programmer, filmer og spill jeg kunne. Men det tok bare 9 % av ressurser på mobilen så der måtte jeg gi opp.
Skal du se på film på mobilen så egner den seg ypperlig til det. Det eneste jeg savner er noe mobilen kan støtte seg på.
Bildene er tatt på mobilen i 720p oppløsning med IMDB appen.
Dette bilde er tatt i demofilm på GS3. Kvaliteten på bilde og farger er meget bra. Bra sortbalanse og balanserte farger.
Skal du gjøre noe annet mens filmen går så tar du bare å trykker på ikonet til høyre. Da blir filmen liten og du kan gjøre alt mulig annet mens den går, spille spill, være på nett, facebook o.s.v. På toppen av skjerm har du en lås som også låser filmen til skjermen så du ikke får fram meny.
Du kan også sende bildet rett til tv`en med skjerm ikonet til venstre. Ikonet ned til venstre lager minibildet som du ser over. Bildet nederst til høyre lar det vise film i fullskjerm. Du kan også vente til meny forsvinner i løpet av noen sekunder.
Foto:
Panorama bilder på Ulrikken og Løvstakken i Bergen med Samsung Galaxy S3.
De er tregere enn vanlige kameraer som har denne funksjonen, men den gjør jobben mer enn godt nok.
Vanlig foto
HDR Foto.
Vanlig foto
Vanlig foto
HDR foto:
Kameraet tar gode bilder og er meget kjappt til å ta bilder. Her er telefonen overlegen GS2.
HDR er en kul funksjon som tar 4 bilder og lager dem til ett. Da kan man få mange kule motiver, men krever igjen at man er stødig på hånden.
Sasmung Galaxy har også en funksjon for serie foto som tar mange bilder meget kjappt og velger ut det beste. Den er også en meget praktisk og bra funksjon. Du kan også tagge dine venner direkte på bildet og knytte dem mot sosiale nettverk.
Panorama Samsung Galaxy S2.
Fikk desverre ikke tatt panorama på Ulrikken grunnet dårlig vær.
Vanlig foto
Vanlig foto
Det jeg har lagt merke til etter bildene er tatt er att Samsung Galaxy S2 har litt sterkere farge og kontrast. Begge bilder er tatt med kun 1 minutt mellomrom fra hver telefon.
Skjerm i Sollys:
Hvordan er de i sollys?? Mange har klaget på at S3 har dårligere skjerm på grunn at den har pentile skjerm, men det igjen ifølge Samsung skal gjøre at den varer lengere. Begge skjermene er her satt på maks lysstyrke i direkte sollys.
På fjellet er S2 hvassere i sterkt sollys enn S3.
Videotesting:
Video test Samsung Galaxy S3 Ulrikken i Full HD. 1080p.
Video test Samsung Galaxy S2 Løvstakken i Full HD. 1080p.
Videotest Samsung Galaxy S2 Full HD 1080p Løvstakken.
Igjen syntes jeg Samsung Galaxy S2 er bedre på lys, men det er meeeget jevnt.
Sammenligning positive og negative egenskaper av begge telefonene og lage konklusjon.
Samsung Galaxy S3:
Positivt: + Den er lett. Den tar liten plass i lommen. + Telefonen knirker ikke mye og kvaliteten føles bra. + Den har 4 kjerner, men de er ikke optimalisert enda. Årsak kommer i ett senere punkt. + Den er meget rask til å ta bilder + Den er kjapp på nettsurfing + Den er godt integrert med deling med DLNA, men det er ikke optimalt. + Den er meget god på spill og film + Den er lett å sende meldinger og skrive meldinger med + Den er god på trådløse nettverk + Den har varslingslys + Den har behagelige ringetoner og alarmer som vekker deg rolig. + Den får nok Android 4.1, men der er ikke bekreftet av Samsung enda. + Notatblokk, Radio, Musikk spiller og kalender har blitt bedre. + Den tar alt av musikkformater + Den låseskjerm med mulighet for å starte programmer + Den har NFC og er klar for betaling via mobil. + Den er kjapp, men den kan bli kjappere da S2 er kjappere på noen punkter. + Gorilla Glass 2 + Den har pentile skjerm + Den har GPS, men støtte for 2 gps systemer. GPS og GLONASS: Fordel hvis ett skulle falle ut en gang.
+ Lettere å skifte menyer og velge startside. + Skjule programmer + Penere overganger på meny + Høyere skjermoppløsning. Finere ikoner. + Du kan endre størrelse på widget på skjermen
Negativt: – Batteri varer 2 dager med mitt bruk. Husk at det kan variere fra person til person. Jeg bruker mye facebook, wifi, mail sjekking o.s.v. – Allshare play tar kontroll og standard bilde og film mapper og lar deg ikke dele selv – Allspare app. Klarer ikke å synkronisere delt innhold på pc og andre mobiler med allshare. Dette virket på forrige versjon av programvaren. – Smartfunksjoner virker ikke 100 %, men de er 1 gen så de blir nok bedre ved programvare oppdateringer på telefon. – Skal du hente fram navn etter musikk og drar finger til høyre for å hente fram navn etter alfabetet så går dette kjappere på GS2. – Den er svakere på lyssstyrke enn GS2 – Bildevisningen er dårligere og ikke fullt så kjapp som S2 – Dimming med at man ser på telefonen og ikke har øyekontakt fungerer dårlig. Vanlig dimming etter satt tid selv eller automatisk er mye bedre. Dette var faktisk Nokia meget gode på. – Bilder av album og artist henger nå man spiller mp3 – Den er dårligere i sollys enn GS2. – MMS visningen går ikke rett i bilde galleri som GS2. Så her er jeg misfornøyd.
– Den er ustabil på telenor bredbånd trådløst. På nextgentel er den stabil. Har sjekket også at ingen kanaler er i konflikt med nabo nettverk.
Samsung Galaxy S2:
Positivt: + Den er lett + Telefonkvaliteten føles meget bra. + Den har 2 kjerner som er optimalisert bra på telefonen så den er meget kjapp. + Den er rask til å ta bilder med, men her er GS3 bedre. + Den er kjapp på nettsurfing + Den er godt integrert med deling med DLNA, men det er ikke optimalt. Her er samme feil som på GS3. + Den er meget god på spill og film + Den er lett å sende meldinger og skrive meldinger med + Den er god på trådløse nettverk + Får den Android 4.1 ?? Det gjenstår å se. + Den tar mye av musikk, men ikke alt av musikkformater + Programvaren er oppdatert og tilpasset i 1 år og det gjør telefonen meget rask. Her har S3 noe å jobbe med. + Den har mere farger i bilder og film enn S3. + Gorilla Glass + Den har bedre skjerm og lys enn GS3. + Bedre bildevisning og kjappere bildevisning + Bilder av artist henger ikke når man spiller mp3. + Den er bedre i Sollys enn GS3. + MMS visningen på telefon vises rett i bildegalleri. Her kan du redigere, forstørre direkte. Her er desverre GS3 dårligere.
Negativt: – Den har lite batteri og det varer ikke så lenge, men du kan kjøpe bedre for 260kr. – Allshare app fungerer ikke optimalt etter siste oppdatering – Den har ikke NFC, men det vil komme i simkort eller minnekort. – Den tar bilder og film tregere enn S3, her er S3 i en egen klasse – Den har ikke varsellys – Den har kun GPS. – Lavere skjermoppløsning. Ikke så detaljerte ikoner som S3.
Konklusjon:
Begge telefonene er meget bra og det er vanskelig å velge her, men GS3 går ut som vinner. Siden den har mye bedre funksjonalitet på samtlige menyer og programmer. Samt det følger flere programmer med, men alle virker ikke optimalt enda, men det regner jeg med blir fikset i senere oppdateringer. GS2 er kjappere på noen punkter og tar bedre bilder og film. GS2 er jevnt bedre på farger og kontrast syntes jeg i forhold til GS3.
Kvalitetsmessig så er S2 noe bedre enn S3 da en ikke knirker. S3 knirker av og til, men jevnt over er kvalitetsfølelsen bra.
I ytelsestester er den også GS3 helt overlegen.
Så Samsung Galaxy S3 går ut som klar vinner på funksjonalitet og ytelse, men GS2 tar den på bildevisning, scrolle navn og musikk etter alfabet og bilde og videokvalitet.
Begge telefonene er meget gode, men Samsung Galaxy S3 kan trygt anbefales. Under hele testperioden har telefonen stoppet opp 1 gang.
Hva ønsker jeg meg i Samsung Galaxy S4?
1. Jeg vil ha ren android på telefonen min som gjør at telefonen kan få oppdateringer rett fra Google og ikke må gå via Samsung med sitt Touchwiz. Touchwiz er fint, men renere android og færre bugs er å foretrekke. Da vil også oppdateringer gå fortere siden det er mindre å konfigurere. 2. Størrelsen er passe. Jeg trenger ikke større telefon. Da kjøper jeg ett nettbrett isteden. 3. Batteritid MÅ bli bedre!!!! 4. Jeg ønsker at telefonene tåler mere vann enn de gjør. Samsung gjør fuktskade til ett fremmedord! Dere er herved utfordret. Her er desverre Sony, Panasonic og Motorola før dere i løypen. Ikke ligg på latsiden. 5. Jeg ønsker meg bøybare skjermer, men det vet jeg at dere jobber med. 6. Fortsett å bruke Android da jeg er en stor fan av åpne systemer. 7. Kjappere oppdateringer.
Tusen takk for Samsung Norge som lånte meg telefonen til test.
Ps. Jeg tester fra forbrukerens ståsted. Jeg har ikke dyp kunnskap angående film og bilder. Ingen bilder og filmer er redigert overhodet. Så hvis andre som har bedre kunnskap om bilder og film om mine påstander og er uenige så ser jeg den.