Sjekk av Tinde julekalender

0

Tinde energi har laget en julekalender i år, men mange har tatt kontakt med meg for å spørre om dette er svindel? Dette er ikke svindel, men den kan tolkes som det desverre.

Epost adressen sendes ikke fra tindeenergi.no Det er første grove feilen de gjør.

Andre grove feilen er at de bruker at de bruker xyz domene navn som ofte brukes av svindlere. De kjører også lotteriet på en Facebook side som har veldig lite info.

På facebook er det ingen info på om delen. Her burde de kjørt alt på egen facebook siden for å skape troverdighet. Facebook kalender kjøres på egen side. Ikke på Tinde sin facebook side.

Når jeg trykker på maillink sendes jeg hit. Dette har de fått beskjed om.

Men konkurransen går via Facebooksiden. Så da kommer jeg til konkurransen.

De har også vilkår som her helt greie, men de som har fått dette på epost. Ikke alle er kunder. Så hvor henter Tinde inn epostene fra? Dette må man ha samtykke om i henhold til GDPR.

  1. Samtykke
    Et samtykke er når abonnenten frivillig, informert og uttrykkelig sier ja til at du kan samle, bruke og oppbevare persondata om dem for et spesifikt formål. Det mest relevante eksemplet er at de oppgir e-postadressen sin for å motta nyhetsbrev.
  2. Samtykke datatilsynet

Det har jeg sjekket opp med de som har fått eposten og de sier ikke de har godkjent å få motta markedsføring fra tinde energi. Så dette på Tinde passe på. Her har de bekreftet at dette følger de opp

Dette er ikke spam eller svindel, men de kunne gjort ting på en mye proffere måte en dette. Så dette er ett eksempel man kan lære av.

Jeg har ringt og pratet med Tinde Energi De har også godkjent publisering av artikkel. Tinde energi vil også gjøre endringer selv i etterkant så dette ikke skjer igjen. Dette er mine forslag til dem.

  • Kjøre julekalender på egen facebook side. Ikke opprette ny Facebookside for kalender.
  • Kjøre julekalender på eget domene tindeegergi.no
  • Sende ut mail fra eget domene. tindenergi.no

Ser du feil på artikkelen? Send meg en mail på heimholt@gmail.com eller en melding på Facebooksiden min.Så skal jeg få feilen rettet.

Du kan støtte meg på følgene måter:

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: