Site icon Datahjelperne

Viktig melding ACER. Bryr du deg om Strøm prisene

Veldig mange har rapport til meg den siste tiden om at de har fått en ACER video med tekst på Facebook.

Du har også nå video nummer 2 som spres av kurt pedersen. Denne videon sender også mange som på meldinger vil venner. Jeg forsøker å hente inn godkjenning fra kurt til at jeg kan publisere video og bilde av video på siden min.

Dette er varslet alle sender. Jeg har hørt om folk som har fått tilsendt samme video fra 6 personer eller mer. Da skjer følgene:

Man oppfordres til å dele til å flest mulig for å stoppe denne galskapen, men da bare oppnår man å lage spam og frykt. Mange har ikke kildesjekket hva de deler en gang.

Jeg har nå sjekket mye i denne saken jeg skal forsøke å forklare den enkelt for folk flest.

Filmen ligger på Industri eneri sine Facebooksider. Den ble førstegang publisert i 17 oktober 2016.


Industri Energi er et fagforbund for ansatte innen olje-, gass- og landindustri. Med våre over 56.000 medlemmer er vi det fjerde største forbundet i LO. Forbundet har rundt 100 ansatte fordelt på kontorene i Stavanger og Oslo. Kilde: Industri energi

Så da vet du litt om forbundet. Hva er det da med filmen som deles om norges energiressurser som selges ut av landet?

Saken handler kort og godt om følgene.

ACER. EUS tredje energi pakke.

Denne saken gikk mye i mediene i 2017 og stortinget stemte ja til avtalen. Vi er ikke med i EU, men vi er med i EØS som er en vei inn til EU.

Kilde: Dagbladet

Så dette er stemt over. Jeg har også info fra regjeringen sine sider om voteringen og vedtaket som det har blitt stemt over.

Kilde: Stortingets instilling
Kilde: Stortinget
Kilde: Høring 3dje energipakke stortinget

Denne saken er ganske kompleks fordi den inneholder politikk og EU relatert. Dette er langt unna mitt fagfelt, men jeg har forsøkt å forklare dette så enkelt som mulig. Alle som deler denne gamle videon fra 2016 advarer om noe som allerede er vedtatt av stortinget, men det finnes mye god info om EU og Acer på internet så jeg vil legge med mange kilder i denne saken til slutt.

Kilde. Aftenposten.

I etterkant av artikkel har jeg fått vite at Island kan gå imot vetoet fra Norge og det kan velte hele avtalen. Her er flere kilder om saken.

Nei til EU har også gått til sak mot stortinget for å få stoppet denne avtalen.

Kilde: Nei til eu søksmål stortinget

Så her har du nok info på å lese deg opp om saken og om ACER. Jeg vet dessverre ikke for om EUs tredje strøm pakke skal stemmes for igjen. Så er du satt skikkelig inn i ACER? Gi meg beskjed om feil så skal jeg rette artikkel.


For andre artikler se her, også sjekk ut oss på sosiale medier Facebook og Twitter.

Exit mobile version