Apple lansering i går. Oppsummering og litt fakta.

0
Apple hadde lansering i går. Her skal jeg lage en oppsummring og komme med litt fakta.
For første gang har Apple lansert større mobiler. Noe Steve jobs aldri hadde troen på.
Det er også første gang Apple bruker en åpen standard. Framfor å bruke sine egne prioritære.
Det er NFC som skal brukes i forbindelse med mobil betaling. Samsung og andre produsenter har hatt dette i flere år allerede.
Samsung har også en verdensomspennende avtale med VISA akkurat som Apple har fått. DNB og Telenor har allerede testet NFC med mobilbetaling i Norge siden 2012.
Jeg syntes det er bra at Apple endelig kommer med NFC betaling. Da presser de på Samsung som allerede er godt i gang med testing og til sist er det forbrukerne som blir vinnerne her, men visa og mastercard kan jo ikke stå å se på at mobilene tar marked fra kortene sine så de lager også sine egne løsninger.
1. Visa Paywave. Trådløs betaling med bankkort med nfc brikke.
2. Mastercard: Paypass, men mastercard satser på løsning med smarttelefon.
Ellers har jo bankkortene våres utviklet seg hele tiden. Først med stripe, så med chip. Det neste blir NFC og de kommer. Så spørsmålet blir da når nye terminaler er på plass. Bruker du mobil eller lommebok? Begge deler fungerer trådløst så det blir bare å legge mobil eller lommebok på terminal. Hva man kommer til å bruke gjenstår å se.
Apple har også i de siste årene gjort mye steve jobs aldri ville gjort, men det er 2 sider av denne saken. Når alle andre produsenter introduserer nye elementer. Så kan ikke Apple stå å se på.
Når det gjelder smartklokker har jeg liten tro på det. Årsaken er at dette er 1 og 2. generasjon smartklokker.
Før når man fikk smarttelefon så droppet man klokker. Fordi man har klokke og alarm på mobilen. Nå skal produsentene prøve å tjene enda mere penger på deg ved at du må ha på deg mobil og klokke hele tiden. Fordi det skal være lettere. Det høres mere tungvint ut spør du meg. Du har nok av helse apper og tur apper på mobil. Det trengs ikke enda en ting for å holde styr på dette.
Kanskje når klokkene kommer i 5-6 generasjon så blir de skikkelig bra, men intill nå ville jeg styrt unna og det gjelder alle produsenter. Ikke bare Apple.

Når det gjelder spesifikasjoner på iPhone 6 vs resten så er det noen forskjeller.
Konurrentene har:
– Flere pixler på skjerm og større oppløsning. Gjelder LGG3, HTC og Samsung S5.
– LGG3 og Samsung S5 er vanntett.
– De er også mindre i størrelse enn S6 plus som er større enn f.eks. S5.
– De har 4k opptak. Samsung og LG  har dette.
– De kan bytte batteri og minnekort
Alltid når apple lanserer noe nytt så gjør konkurrentene narr av dem. Her er noen eksempler samt ett annet ett.

Det er alltid bra med nye modeller så det blir spennende å se hvordan denne slår ann.  Samt smartklokkene. De er jeg derimot veldig skeptisk til. Det blir også spennende hvem som får flest kunder på nfc trådløs betaling på bankkort og mobil.

Følg meg på sosiale nettverk:

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: