Trenger vi antivirus programvare lengere på Windows og Android?

0
Denne artikkelen vil kanskje skape sinne og harme hos noen. Ikke alle vil bli blide fordi mange har sine favoritter når det gjelder Antivirus. Det er fordi dere er låst inne hos en rutine hos Antivirus selskapene. De har prakket på dere produkter i alle år og derfor vil nok mange beskytte produktet sitt. Antivirus selskapene har laget ett behov for at dere trenger antivirus programvare basert på frykt over flere år og gamle rutiner. De skaper med andre ord ett konstruert behov.

Tidene er nå i endring.

Mange av antivirus programmene har negative egenskaper:
– de bruker mye ressurser.
– de maser konstant om oppdateringer.
– de varsler for mye. Hvem vil ha pop ups på alt hele tiden?
– de kommer i alt for mange versjoner.
– du må betale alt for mange pakke løsninger.
– du får begrenset tilgang før du betaler for full pakke
Positivt om antivirus:
– Det finnes noen unntak som malwarebytes som gjør en meget bra jobb. Malwarebytes rydder opp og gjør en bra jobb hvis du får skikkelige problemer og pc`en infiser med virus, men Malwarebytes skal også tjene penger og gratis versjonen du får er begrenset.

Hvorfor skal du betale for dette når Google og Microsoft beskytter deg gratis?

Det var mye virus og spam når vi hadde Windows XP og Windows 95 f.eks.
Da hadde også antivirus programmene tilgang til kjernen til  Windows og da ble det også mere problemer. De fikk leke seg i registeret og andre plasser på pc`en og av og til fikk man løst problemet, men de lagde også mere skade en hjelp av og til.
Microsoft har nå vært strengere og ikke gitt tilgang til kjernen. Dermed blir det også mindre problemer. 
Antivirus er bra å ha, men akkurat nå mener jeg tidene er i endring. Bildet på toppen vil kanskje være annerledes om noen år. Da vil kanskje mange av selskapene kanskje være borte.
Folk hadde behovet i starten, men Windows har også gjort endringer på systemet sitt som du ser over.
Google Chrome oppdateres stadig og nettleseren stopper nå filer du laster ned som den mener er skadevare.
Google Chrome oppdateres hver 6 uke og de betaler stadig ut store pengebeløp til de som finner feil og bugs i nettleseren. 
Hvorfor skriver jeg noe så drastisk?? Jeg skal nå forklare.
Jeg driver en blogg som tester facebook spam og der florerer det med virus og spam i nettleser og på pc.
Jeg driver og tester disse så fort de kommer ut og skriver om dem på nettsiden min. Jeg går så langt jeg kan, men jeg laster aldri ned filer jeg vet kan skade pc`en. I noen tilfeller kan filer kjøres, men da stopper en Chrome det eller Windows 8.1 sin innebygde antivirus løsning.  Derfor mener jeg at jeg kan være litt mere ærligere enn andre på antivirus.
Facebook har også blitt bedre på virus. Jeg vet det også finnes mange antivirus som tar seg for sosiale medier, men for få få virus der så må du trykke må minst 3-4 trykk og installere noe ukjent frivillig på pc og der er det ofte brukeren sin skyld.
Jeg snakker da kun om privatmarkedet. Firmamarkedet har helt andre modeller og tyngre server systemer og skysystemer og tung sikkerhet. Skal jeg uttale meg der så må jeg ha en helt annen kompetanse jeg ikke har for øyeblikket.
Har jeg installert noe avansert antivirus løsning?? nei.
Jeg bruker Windows 8.1 med Google Chrome. Jeg har drevet med dette i 3 år nå og pc`en min er helt virus fri. 
Android og Windows bruker Chrome som nettleser på de fleste enheter i dag og det er det jeg har basert denne artikkelen på.
Android er godt sikret av Google. I løpet av noen år vil jeg tippe at du ikke trenger noe operativsystem på mobilen på Android. Da Google play tjenester har blitt til Android. Laster du ned apper via Google play så skal du være trygg. Laster du ned apper utenom og filer. Scanner Google allikavell alt som du ser i de 2 artiklene  jeg har lenket til nå.
Denne artikkelen bør også alle lese.
Google tar med andre ord over jobben for antivirus selskapene med Google Chrome og Android. De selger jo fortsatt antivirus virus apper, men det er for folk som ikke vet om man virkelig trenger det. De har alltid hatt antivirus programmer i alle år og det føles sikkert selv om dette behovet blir mere og mere skapt av frykt fra Antivirus selskapene.
Hvis du leser nyheter på nett nå for tiden så vil du også legge merke til at noen av antivirus selskapene skriker veldig høyt om hva som er farlig av systemer og hvorfor. Samt hvorfor du skal installere dems programmer. Det er fordi bransjen er i endring.
Jeg har ønsker om hva framtidige anvirus programmer skal gjøre:
– Dere må slutte å pipe og blinke for hver minste ting.
– Brukere trenger ikke tilgang til å blokkere sider, åpne porter på pc, godkjenne alt mulig.
– Antivirus programvaren må jobbe i det skjulte og kun skrike når det faktisk er en reel fare på gang.
Roper du ulv for mange ganger får du en usikker pc bruker til slutt som ikke tror pc`en er trygg noengang.
Du kan ikke varlse om:
– oppdateringer
– sperrer
– kanskje farlige nettsider
– tilgang til programmer
Alt må gå i bakgrunnen og reele farer må tas tak i med en gang. Da gir dere kunden mindre mas og dere opptrer mere proffesjonelt mot kunden.
– Programvaren må være en totalpakke som tar alt. Skal dere konkurrere mot Google Chrome og Windows 8. Dere kan ikke ha 10 forskjellige versjoner. Dere må ha 1 konto som gir tilgang til anvirus på pc, mac, android, windows phone. Først da kan dere skape ett bedre behov enn nå for kunden.
– Programvaren må bli enkel og bruke og man må få tydeligere varsler når de først kommer.
Norton har allerede gjort store endringer. 
Hvis noen Antivirus selskaper eller Microsoft eller Google ansatte leser artikkelen. Så vil jeg gjerne ha tilbakemelding.
Bruk mail:
heimholt(a)gmail.com eller www.facebook.com/datahjelperne
Denne saken er ment som konstruktiv kritikk fordi jeg mener markedet er i endring. Da vil jeg ha konstruktiv kritikk tilbake.

Følg meg på sosiale nettverk:

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: