Facebook tagge spam

0

Ny spam spres nå på Facebook. Her blir du lovet at du skal se en video av en venn. Denne ligner veldig på forrige spam som ble spredt på Facebook for litt siden.  Forrige spam testet jeg kun i Chrome siden de fleste bruker denne nettleseren, men i denne testen må jeg utvide til flere nettlesere samt mobil.

Det som er viktig her er å sette på taggesperre under instillinger på facebook. Deretter tidslinje og tagging.

Da må du alltid godkjenne hvem som kan tagge deg og publisere innlegg på din side. Har du ikke dette på blir du lett tagget i svindel og spam. Da går jeg videre til test.

 

Google Chrome:

Du kommer til denne nettsiden med bilde til facebook vennen din. Her må du trykke videre for å se film, men det du egentlig trykker på er en pdf fil. Den har jeg lastet ned og scannet. Den er helt harmløs, men når jeg åpner den i adobe reader så leder den til en ny nettside.

Når du får sånne varsler så skal du ikke gå videre, men jeg skal teste videre hvordan dette spres så jeg trykker videre. Først må jeg sjekke hvor adresssen blir sendt igjennom. Spam går ofte igjennom mange nettadresser du ikke ser.

Som du ser så går den igjennom mange adresser som du aldri ser før du kommer til spammsiden. De fleste som trykker på spammen vil ikke få sett denne denne. Jeg bare graver litt dypere i spammen. De som trykker på spam vil komme videre hit.

Deretter blir du sendt til en side som lover deg å vise eg en video. Du må installere en Chrome plugin for å se den.  Chrome plugin kan fjernes uten antivirus via instillinger på Chrome -> Flere verktøy utvidelser. Eller instillinger -> Avansert instillinger -> Tilbakestille Chrome.

Denne pluginen tar over kontroll på din Facebook konto og sprer dette videre. Du har da mistet kontroll på Facebook kontoen din. Siden du har gitt uvedkommende tilgang via Pluginen.

Android:

På android blir du sendt til en side der du skal vinne iPhone 7. Det du åpner ved å delta her er å få masse spam på mail og mobil. Du utleverer mye personlig info til ett selskap som er langt unna norsk juridisksjon.

  • Ditt fullstendige og korrekte navn.
  • Din fullstendige og korrekte epostadresse.
  • Din fullstendige og korrekte postadresse, inkludert angivelse av land.
  • Ditt fullstendige og korrekte telefonnummer, samt
  • Din fullstendige og korrekte fødselsdato.

Ved å delta i våre konkurranser er du innneforstått med at du kan motta informasjon i form av direktemarkedsføring. Utfyllende opplysninger bestemmes i en s.k. samtykkeerklæring som du kommer med ovenfor oss eller ovenfor de av våre partnere og sponsorer som blir nevnt i samtykkeerklæringen. Dette i forbindelse med deltakelsen i konkurransen/e og hvis rekkevidde vi i hvert enkelt tilfelle informerer deg transparent og omfattende om. På bakgrunn av denne samtykkeerklæringen vil du i fremtiden bli informert om produkter og tjenesteytelser pr. e-mail, pr. post eller telefonisk/ SMS/ MMS av oss og/eller de av våre partnere som uttrykkelig blir nevnt i samtykkeerklæringen.

Vi poengterer at de kommunikative tiltakene som ble nevnt i forrige avsnitt vil inneha reklamekjennetegn. Det vil bli reklamert for varer og tjenesteytelser fra oss og våre partnere i ulike bransjer.

Med ditt samtykke blir ditt navn, din adresse, ditt telefonnummer og din e-mailadresse benyttet for tilsendelse av informasjoner til deg. Videre gir du din godkjennelse til at vi gir dine innholdsopplysninger videre til tredjepart, som fra tid til annen kan kontakte deg i samsvar med det godkjennelsen som har blitt gitt.

Her er noen opplysninger sakset fra konkurransen. De skal samle mye personlig info for å selge den , men også for å selge deg produkter.

Internet Explorer 11/ Microsoft Edge/Firefox:

 

Her blir du ledet til enda en falsk konkurranse. Der du må svare på spørsmål. 

Her er de igjen ute etter din personlig info. Som kan misbrukes videre. Det finnes en tjeneste med samme navn på nettet, men den er nok blitt misbrukt. Her må du også alltid lete etter vilkår.

When you create an account, we may collect a variety of information, including your name, mailing address, phone number, email address, contact preferences, and credit card information.

Også her blir du sendt igjennom mange nettadresser før du kommer til den ekte siden. Så scammerne har lagt opp flere løsninger utifra åssen enhet du sitter på.

Mange som har fått dette forstår ikke hva det er. Dermed sier de det er virus. Det er forståelig nok, men det stemmer ikke i denne sammenhengen.

Nå er spam testet i: Internet Explorer, Android, Chrome, Firefox, Microsoft Edge. Kun Chrome installerer en plugin i nettleser. Den kan fjernes eller Chrome kan tilbakestilles.

Du må sikre kontoene dine på nett.  Har du installert Chrome plugin må du bytte passord og fjerne enheter som er koblet til din konto. Da må du gå inn på www.facebook.com/hacked . Der kan du få tilgang på kontoen din igjen.

Svindlerne er ikke lengere ute å ødelegge pcen din med virus. Det skjer kun med krypteringsvirus nå for tiden. Nå er de ute etter pengene dine og din personlige info som kan selges videre.

  • Navn
  • Adresse
  • Telefon
  • Mail
  • Visa, Master og andre kort.

Alt dette kan de kryssjekke mot facebook og telefonkatalogen. Samt mange andre sider på nett. Har de nok info kan du virkelig bli hacket. Dette er bare oppvarmingen. Nå bare samler de all info de kan om deg. Så forsøker de å flå deg for penger. Så forsøker de å hacke deg.

Igjen aldri trykk på sånt selv. La meg trykke på det. Så deler jeg det så alle får tilgang.

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: