Farsotten fra 1990 gjenoppstår på Facebook: Kjedemeldinger

0

Skjermbilde

Dette er ikke første gang du ser på Facebook?? Jeg skal være ganske ærlig og direkte i denne artikkelen når det gjelder kjedebrev. Jeg ser dette daglig og jeg tipses om dette daglig. Jeg er lei av å pakke inn saker for å være grei. Mange vet åssen sosiale medier fungerer, men det brukes feil ofte i mange sammenhenger. Dette gjelder spesielt i tilfellene man skal hjelpe andre som har det vondt. Eller man skal informerer om at det er hackere på Facebook. Alt er ment i beste mening, men det blir så jævlig feil.

Du tror at du hjelper en god sak, men her tar du desverre så feil som det går ann. Hvorfor? Da må vi gå litt tilbake i tiden til da vi begynte å sende kjedebrev. Det hele begynte på 80-90 tallet. Da fikk man brev i posten som man måtte sende videre. Brøt man kjeden ville det få store konsekvenser for deg.

Du finner også brev helt tilbake til 1990 tallet.  Da fikk unger dette i posten og måtte sende brev videre til alle venner for å tjene masse penger på kort tid. Så kjedebrev har egentlig opphav i nyere pyramidespill som fungerer på samme måte.  Senere fikk man disse i epost og måtte spamme venner ned med masse tull og når har dette kommet til Facebook.

Nå kommer du deg sikkert til å føle deg veldig truffet men det er mening. Du som er voksen nå. Du advarte nok sønnen eller datteren din mot å delta på disse kjedebrevene sant? Men så sitter du å kopierer opp disse daglig. Du tar alt for god fisk. Du faktasjekker ikke kilden til disse og du tror du støtter en god sak. Du tar desverre feil på alt dette.  Felles for kjedemeldingen er at ikke krever  noe innsats fra deg. Du bare sitter og koser deg i trygge Norge og kopierer alt som kommer over din vei. Du har gjort dette så lenge at du ikke bruker hodet lengere. Du kopierer alt opp som en robot som er på repeat. Er det utrolig flaut å høre??? Det er sannheten, men da har jeg kanskje fått oppmerksomheten din fordi senere i denne artikkelen så skal jeg vise deg hvordan du virkelig kan hjelp. For å sette ting i perspektiv fra trygge Norge.

2

Kilde bilde: http://designtaxi.com/news/358702/Gut-Wrenching-Images-Remind-Us-That-Facebook-Likes-Don-t-Help-A-Cause/

Ser du den ungen på bildet som mangler ett bein. Det utrolig trist ikke sant? Tror du at du kan hjelpe denne ungen? Tror du kjedemeldinger, hjerter og likes hjelper denne ungen? Nei da tar du så sykt feil. Det som skjer når du bruker hjerter, likes og deler kjedemeldinger. Det er nemlig ingenting. Her har du litt fakta om deg akkurat nå. Du er i koma. Du ser ikke deg selv fra utsiden og nå må du vekkes med litt harde fakta.

  • Du styrker kun ditt eget ego ved å dele kjedemeldimger.
  • Kjedemeldingen din er glemt etter 5 min fordi den er en kjedemelding.
  • Likes, kjedemeldinger, hjerter har ingen fakta eller gode kilder som styrker saken.
  • Du sier at du lager oppmerksomhet rundt saken? Ja du gjør det, men det går kun på deg. Du hjelper jo ikke saken overhodet. Det er tøft å innse, men det er de harde fakta.
  • Disse meldingene stammer ofte fra utlandet, men så sitter det folk i Norge og oversetter kjedemeldingene. Det gjør saken enda verre. Da ser du litt hvor stort problem dette er. Da føles det kanskje enda dummere å kopiere opp disse meldingene?? Flott!
  • Du har nå sittet så lenge og delt og likt og sendt hjerter at du er blitt sløv. Så skal du argumenter for at dette hjelper nå så tar du feil? Innse det nå.
 • Du må innse at du har gjort feil og se hva du faktisk kan gjøre som hjelper. Alle gjør feil, men de tøffeste klarer å innrømme at de har tatt feil. Er du en av dem?

Folk i Norge deler så vanvittig mye rare og spesielle meldinger som spres veldig ofte. Her har jeg samlet flere av dem.

Syk du???!! Du ser jo ikke syk ut!!!
Nei, det gjør jeg kanskje ikke. Det er en daglig kamp når sykdommen ikke sees på utsiden!!!
Sett dette som din status i minst en time om du eller noen du kjenner har en usynlig sykdom….
Om du er tøff nok!

Joda. Alle har det tøft i livet. Velkommen i klubben, men du hjelper ingen av dem med å dele en dum status i en time. Men egoet ditt har det bra fordi du tror du gjør en god gjerning.

?❤??❤??❤??❤? vanskelig å forklare til noen som ikke har en anelse. Det er en daglig kamp for å ha smerte eller dårlig på innsiden mens du ser fin ut på utsiden. Vennligst ta dette som din status for minst 1 time hvis du eller noen du kjenner har eller har hatt en usynlig sykdom (angst, depresjon, diabetes, lupus, fibromyalgi, bms, ms, leddgikt, kreft, hjertesykdom, epilepsi, Autisme, adhd, dyselxi, rsd, osv,) «aldri dømme hva du ikke forstår». ❤???❤??❤?
Hvem av mine ekte venner vil kopiere?

Igjen. Alle har det tøft i livet, men å spamme ned vennene dine endrer ingenting. Du setter fokuset på deg! Ikke de som lider hver eneste dag. Det hjelper jo også med masse hjerter for å styrke saken? nei.

Det siste er også ille? Bedømmer du hvem som er dine ekte venner ufra hvem som deler ut mest av din spam? Seriøst skjerp deg!

?NOEN GLEDER SEG EKSTREMT MYE TIL TURER OG REISER HIT OG DIT I SOMMERFERIEN,
ANDRE SITTER FORTVILET OG FORSTÅR IKKE HVORDAN DE I DET HELE TATT SKAL KLARE Å BETALE NESTE REGNING. ELLER REGNINGER GENERELT!
Sett denne på din status OM DU HAR MEDFØLELSE med alle som ikke er rike i Norge!
ALLE BARN kunne trengt en ferietur med familien ,MEN DE HAR INGEN MULIGHET TIL Å FÅ DET Til fordi økonomien er for dårlig for dem…
MEN HVOR MANGE AV DERE BRYR DERE EGENTLIG OM AT MANGE BARNEFAMILIER og ANDRE FÅR EN TØFF SOMMER OGSÅ I VÅRT SÅKALTE «RIKE LAND»?
KOPIER DETTE OM DU HAR EN SNEV AV MEDFØLELSE MED ALLE DISSE FAMILIENE……..IKKE DEL!!! Dette er viktig

Store bokstaver, regninger, medfølese, dårlig økonomi. Ingenting hjelper her. Men det føltes god å dele denne? Sannheten er at du ikke hjelper en ting med å spamme ned venner.

Pass på Facebookprofilen din. Noen er på tokt her på Facebook. De tar bilder fra profilen din + navnet ditt og lager en ny konto. Så spør de vennene dine om å legge dem til. Vennene dine tror det er deg, og aksepterer. Fra det øyeblikket kan de skrive og offentliggjøre hva de vil med ditt navn. Vær så snill ikke aksepter en ny venneforespørsel fra meg, hvis det skulle skje. Jeg har ikke ny profil. Kopier denne meldingen på veggen, så alle blir informert. Takk. Du kan gjerne kopiere og lime inn denne advarselen (ikke del).

Facebook profiler hackes hele tiden. Du vet det?? Det skjer akkurat nå, men å spamme ned hjelper jo ikke de som har blitt hacket. Da er det for sent! Det som hjelper de som er blitt hacket er å gå til denne nettsiden. www.facebook.com/hacked Der får du faktisk hjelp framfor å være en spammaskin. Du å oppsøke kunnskap isteden for å spamme i flokk. Du må tørre å skille deg ut ifra alle de andre som sender kjedemeldinger. Det er nemlig da du lærer.

Nå du advarer uten noen kilder, du kopierer opp en melding som alle andre kopierer. Hvordan kan du forvente å bli tatt seriøst da? Det er som å kopiere en stil på skolen og forvente å få 6 på den, men alle ser igjennom deg utenom deg selv.

Med et knust hjerte ?? og tårer i øynene. Jeg kan æriig si at dette er det mest vanskelig tid noensinne. Jeg vet hva kreft og behandling kan gjøre med et liv og av og til lurer jeg på om det er verdt det i lang tid. Det ser ut til å gjøre mer skade enn nytte.
Ingenting er mer vondt enn prøver å smile og være positiv, men etter cellegift og stråling, du vet den personen er fysisk forandret og de lide med denne tristhet. Jeg vet at mange av dere ikke en døyt om denne meldinga fordi, selvfølgelig, kreften har ikke rørt deg. Du vet ikke hva det er som å ha utkjempet kampen eller hadde en elsket som fører en kamp mot kreft. ?
For alle menn og kvinner jeg vet, jeg spørre deg om en liten tjeneste og bare noen av dere vil gjøre det. Hvis du kjenner noen som har ført en kamp mot kreft, fortsatt kjemper eller hvem gikk, vennligst legg dette til din status for én time som en mark av støtte, respekt og minner. ?❤
Kopier og lim inn for å støtte som er rammet av kreft. Ikke dele. Fra telefonen din eller tavlen, hold fingeren på meldingen til kopier og lim inn på din side.

Igjen, folk har det tøft, men å sutre og kopiere opp kjedemeldinger hjelper ikke kreftsaken eller de som har kreft. Det forer bare ditt ego igien. Du setter fokus på saken, men du hjelper faktisik ingenting!!!! Du er bare en dum kjedemelding mellom alle de som lider og har kreft! Du hjelper ingenting, men egoet ditt føltes vel bra?

Har du lest så langt som dette så har du kanskje innsett at du tar feil og du er innse for å gjøre noe som virkelig hjelper andre.

 • Du må komme deg ut av komfortsonen din. Du må møte folk som har det fælt. Du må gi dem omtanke og kjærlighet. Du må prate med dem og lytte. Du må la dem bli sett! Det virker. Ta ansvar for dine egne handlinger. Lag deg noen nye rutiner i hverdagen. Det skal ikke så mye til å hjelpe andre mennesker.
 • Du kan hjelpe frivillig i en organisasjon. Det er mange som trenger hjelp hver eneste dag.
 • Du kan donere penger til kreftsaken og mange andre gode saker.Der utgjør du faktisk en forskjell.
 • Du kan ringe eller besøke noen familie medlemmer du ikke har besøkt på lang tid som ikke har det så greit. Vis at du bryr deg. Still opp og ta ansvar! Mange ting er livet i tøft, men da gjør man det som trengs. Etter nedturer og mye jobbing kommer gjerne oppturene.
 • Facebook kan du faktisk bruke for å komme i kontakt med andre å hjelpe andre. Istedenfor å spre kjedemeldinger.

Men du kan faktisk gjøre mer enn det. Alle i dag har en relativt kraftig pc som de bruker hver dag. Pc`en din har mye prosessorkraft som den ikke bruker f.eks. hvis du sitter på facebook hele tiden. Her kan du også bidra med forskning på din egen hjemmepc:

På disse nettstedene laster du ned ett lite program som du installerer og du deler datakraften din fra din egen pc med millioner av pc`er i hele verden. Da kan du faktisk gjøre en stor forskjell en dag. Det koster deg ingenting og du kan bidra over mange år.

Det finnes også mange andre prosjekter der du faktisk kan gjøre noe nytte ved å bare sitte forran pc`en. Harware.no er også en stor bidragsyter seti@home.

Følte du deg truffet når du leste dette? Ble du sinna? Flott. Det var akkurat det som var meningen. Av og til må vi nemlig ut av komfortsonen vår for å utvikle oss videre.

Til slutt så deler jeg masse hjerter for ingen spesiell årsak.

?❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤??❤?

Oi. De ble jo ganske mange til sammen. De ser fine ut, men det er alt. Disse hjertene hjelper ingen som har det vondt og fælt. Håper du har lært noen nytt av å lese denne artikkelen.

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: