Site icon Datahjelperne

GLEDE Gavekort kan brukes overalt!

Når en bedrift ser at en ansatt virkelig fortjener en liten ekstra påskjønnelse, så kan vi definitivt si at gavekortet som heter “Glede” fungerer veldig godt. Lenke til GLEDE: https://glede.app

La oss starte med å nevne at dette er et gavekort som er ment for akkurat det formålet, altså at en bedrift gir en ansatt et gavekort med et bestemt beløp, som kan brukes overalt.

I dag skulle jeg på butikken og kjøpe meg noe middag. Da var det veldig greit at jeg nettopp hadde mottatt et GLEDE-gavekort. Vi var litt skeptisk i utgangspunktet, fordi det er så mye svindel der ute, men det viser seg at dette er fullstendig reelt og fungerer akkurat som det skal.

Før jeg dro på butikken, så tenkte jeg på denne artikkelen. Hva som skulle med i den, hva som er viktig å fremheve, og sånne ting. Da tenkte jeg umiddelbart på den plastposeavgiften som nettopp har økt, altså er plastikkposene dyrere enn tidligere, men det var heldigvis ikke noe problem, jeg har nemlig hele leiligheten min fullt av gjenbrukbare handlenett. Derfor tok jeg med meg et handlenett og dro ned på den lokale dagligvareforretningen. Jeg følte meg så stolt der jeg kjørte ned mot butikken på min elektriske sparkesykkel med et gjenbrukbart handlenett i lomma, jeg er miljøvennlig tenkte jeg!

Vel inne på butikken tok jeg frem en cola og en pizza, det blir middagen min i dag. Typisk datanerd-middag. Jeg tenkte egentlig på en burger, men jeg ombestemte meg ganske raskt da jeg tilfeldigvis så mot frysedisken og så at det finnes noen pizzaer jeg aldri har smakt før.

Da gjenstod det bare å betale for varene mine! Jeg var litt usikker på hvordan jeg skulle bruke Apple Pay / Apple Wallet i det hele tatt, dette var faktisk første gang jeg brukte det, fordi min hovedbankforbindelse samarbeider nemlig ikke med Apple helt enda, slik at jeg dessverre ikke får lagt til mitt eget bankkort i Apple Pay.

Før jeg kunne bruke kortet i Apple Pay (Apple Wallet), måtte jeg først laste ned appen som heter “Glede” fra App Store. Det var svært enkelt og gikk svært raskt. Deretter åpnet jeg e-posten med gavekortet jeg hadde fått, ved å trykke på innholdet i e-posten så ble til slutt appen åpnet, og så var resten en svært enkel prosess. Appen ville først vise meg meldingen jeg hadde fått fra bedriften: “Tusen takk for en god innsats, fortsett slik!”. Veldig hyggelig melding! Gavekortet er også gyldig i et år fra den dagen det ble kjøpt.

Så ville appen at jeg skulle bekrefte at jeg ville legge til kortet i Apple Pay / Apple Wallet. Jeg godkjente det, og da ble jeg også bedt om å bekrefte min identitet med BankID. Jeg tastet inn mitt fødselsnummer og logget inn med BankID.

Så var det bare å ha Apple-lommeboka åpen og tappe telefonen mot kortterminalen på butikken og bekrefte i appen at jeg ville betale, så var alt i orden! Etterpå kom jeg på at jeg ville teste muligheten for å ta ut disse pengene i kontanter, så jeg ba kassadama om å slå inn 500,-. Dessverre ble denne transaksjonen nektet, kassadama forklarte dette med at man i så fall måtte ha det fysiske kortet tilgjengelig, noe som naturligvis ikke er mulig med dette gavekortet. Noe mer detaljert enn dette fikk jeg ikke, men jeg prøvde likevel å se om det var mulig å legge til dette kortet i Vipps og PayPal, det var mulig å legge til kortene, men ikke mulig å “trikse det til” slik at man får tatt ut pengene i kontanter. Man kan kun bruke gavekortet som et rent betalingsmiddel.

Her sitter jeg i hvert fall med colaen og pizzaen min og koser meg!

Exit mobile version