Hva er risikoen ved å bruke Faceapp?

0

Mange har tipset meg den siste tiden om en personlighettest som mange deler med på Facebook fordi det er morsomt. Her skal du få se deg selv med forskjellige hår o.s.v. Selve appen er ikke ny. Quizzstar og Namestest bruker nemlig denne appen på sine sider.  Du finner appen også på mobil til IOS og Android. Som du ser på bildet så bruker 70 millioner denne appen. Det er vel bra? Jeg tror ikke alle som har deltatt på denne appen vet hva de deltar på. Jeg vet at mange ikke leser vilkår når de deltar på en konkurranse eller tar i bruk en ny tjeneste, men det er noe du bør absolutt gjøre.

Denne tjenesten bruker mobil apper samt ett nettsted samt Facebook innlogging. Den er gratis for alle som vil bruke den. Da er du produktet på samme måte som på Facebook.

Uansett så sjekker jeg via pc først. Der må jeg logge inn via Facebook.

Faceapp på Facebook:

Sånn for ordens skyld så holder dette selskapet til i Russland. Jeg vet ikke om de har serverne sine der, men det er jo en mulighet. Er det greit å sende alle dine facebook bilder, navn og profilbilde til Russland? Har du tenkt over det? Jeg sjekker ut hvem som eier domenet, men der får jeg bare at all info er skjult som på mange svindler.

Så da vet du at de skjuler eier av nettsiden. Whoisguard er ett selskap som hjelper firma med å skjule whois infoen sin.

Det Faceapp sier i sin personvernpolicy som du godtar når du deltar på dette. De deler masse data til utenforstående affiliate(selskaper). De får du ikke vite hvem er. Det er alt fra bilder, mail, log filer, lokasjons data hvor du er. Det ar du har du allerede godtatt, men det er jo mere. Dette er bare vilkår.

 

Videre gir du selskapet er verdensomspendene lisens til å videreprodusere og publisere ditt innhold på dine vegne. Det har du selvsagt godatt, men ikke lest. Her kan du lese vilkår og personvern. De sier også at du må betale for alt av royalies(godgjørelser), alle avgifter i forbindelse med bildene dine,

De bruker bildene dine i kommersielle sammenhenger. Så du kan sikkert bli brukt i reklame over hele verden, men du får aldri vite når eller hvor det skjer. Som jeg nevnte tidligere så finnes det apper på telefonen for Faceapp. Jeg tar for meg android siden det er det jeg har selv.

Flere nettsteder reagerer også negativt på denne applikasjonen:

Gadgetstv

Ibtimes

Abcnews au

recode

 

Faceapp på android:

Det jeg reagerer på er at du gir denne appen tilgang til å lese, endre og slette bilder,medier og filer som du har lagret telefonen din. Dette gir du som sagt bort fra deg helt frivillig uten å lese vilkår på hva du faktisk deltar på. Det er ganske drøye saker.

Mange har i dag hele livet sitt på telefonen og Facebook. Så gir du tilgang til Faceapp så vil jeg si at du liker å leve risikabelt for dette kan fort koste deg mye. Spesielt med å gi tilgang til en app og ett selskap tilgang til så mye av din private informasjon.

Men det er mere angånde app tilgangen til android.

Videre så gir du tilgang til å motta data fra internet, få oversikt over hjemmenettverket ditt samt gi full tilgang til nettverket ditt. Det jeg lurer på nå? Er det fortsatt morsomt å sjekke åssen hårfrisyrer du kan få på internet nå? Det håper jeg inderlig ikke.

Appen kan også forøvrig ta bilder og video på telefonen din. Jeg anbefaler også at du fjerner appen på telefonen din og på Facebook. Det gjør du under instillinger -> apper. På telefonen så velger du google play og velg avinstaller på Faceapp.

Etter å ha fått vite alt dette så vil du kanskje få slettet dine data. Du kan kontakte Faceapp på følgene eposter:

contact@faceapp.com

support@faceapp.com

support.android@faceapp.com

 

 

Så hva må vi lære av dette?

 • Les vilkår på hva du deltar på
 • Les personvernpolicy på hva du deltar på.
 • I disse tider med GDPR. Så skal selskapene si hvor dateene dine går. Det gjør de ikke her.
 • Selskaper må fortelle hvor dine data lagres rundt omkring i verden.
 • Du må se hva apper krever av tilgang på Facebook.
 • Du må se hva apper krever av tilgang på telefon.
 • Du må nødt til å være mere kritisk på nett i dag.
 • Alt som er morsomt på nett kan faktisk ha større konsekvenser for deg.

Så en kjapp oppsummering hva Faceapp gjør:

 • Samler mail, bilder, profilbilde og epost
 • Samler nettversinformasjon fra telefonen din
 • Du gir dem tilgang til å selge denne informasjonen til selskap over hele verden.
 • Kan gå inn og slette alt av bilder og mediafiler på telefonen din.
 • Samler operativsystem, ip, system o.sv..
 • Du vet ikke hvor dataene dine sendes eller hvor i verden de havner.

Folk i dag må bli mye mere kritsk på nett og hva man deltar på. Dette med Faceapp er ganske drøyt og jeg ikke anbefale Faceapp til noen. Så du må heller sjekke en gang for mye enn for lite. Blir det komplisert? Så spør noen som kan sjekke for deg. Du kan også be meg sjekke for deg. Jeg ønsker at kunnskapen må ut til folket fordi dette er ganske viktig i en tid der alt skal kobles til internet. Derfor håper jeg denne artikkelen blir en vekker for mange.

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

 

 

 

 

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: