Hva kan du gjøre for å unngå å få virus på pc`en.

0
Først å fremst må du ha antivirus installert på pc`en samt en nettleser som kan hindre deg i å gå inn på sider som kan gi deg virus.
Vi anbefaler:
Du kan også få virus via epost og messenger, men det skriver vi om litt lengere nede på artikkelen.
Når du surfer på nettet og bruker avg og google chrome så vil dette bildet møte deg.

Som du ser så merker AVG alle de sikre sidene. Så de er det trygt å gå innpå. Hvis du kommer inn på sider med google chrome som kan inneholde virus. Da vil denne siden møte deg. Dette vinduet dukker opp bare du bruker google som søkermotor. Det skal fungere på alle nettlesere.
Er du så uheldig at du har kommet fordi dette og det dukket opp mange vinduer som sier at du har virus?
De er bare laget for å lure deg så trykk dem bort!. Du blir mest sannsynligvis bedt om å laste ned en *.exe fil. Den filen er viruset. Den kommer også som *.zip eller *.rar fil som du blir bedt om å laste ned. De klikker du også bare bort. Pakker du dem opp og installerer så får du virus på pc`en fort.
Det kan se ut som noe sånt som dette. Temaet kan være lokkende bare for å få deg til å åpne den. Så er filnavnet rart og har ett spennende navn så styrer du unna. Trykk på cancel.
Epost: Det er veldig enkelt og greit. Er det en ukjent email adresse med ett spennende dokument vedlagt?
Slett. Det samme gjelder for internet adresser du får i mail. Ikke gå innpå dem med mindre du kjenner avsender. Husk at venner kan få virus på pc`en så hvis en venn av deg begynner plutselig å sende deg masse rare mail med vedlegg med rare filnavn. Da skal du ikke åpne dem! Kontakt vennen og si at han/hun kanskje har virus. Så sletter du epost etterpå.
En mail kan også utgi seg for å være fra ett stort firma facebook, google o.s.v.
Store firmaer sender deg IKKE mail, med mindre du ber om det for å få f.eks. nytt passord. Så får du sånne mail. Slett. Ps. Er du på firmaets mailingliste er det noe annet. Da er det sikkert, men mange spammere sender mail som er så og si identiske med de store firmaene. Så dobbeltsjekk den før du åpner. Se at den faktisk kommer fra f.eks. google.
Som du ser på denne mailen så ville aldri ett stort firma som google bruke @gmail.com. De ville brukt @google.com
Så se etter tegn som er unormale på mail. Det er viktig. På den måten forebygger du å få virus.
Den siste måten å få virus på er via windows live messenger. Hvis kamerater eller venner av deg plutselig begynner å sende deg pakkede filer uten at du har bedt om det. Så må du anta det er ett virus.
Da kommer de i rare navn med winrar og winzip. Det kan du også bare trykke cancel på. Samt at du kan be kameraten/venninden din bytte passord på kontoen fordi den er mest sannsynligvis infisert.
Passer du på dette når du surfer på internet, chatter på messenger og åpner epost. Da unngår du å få virus.
Har du vært så uheldig å fått virus? Kan du fjerne det her med denne guiden.
Happy surfing!
Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: