Hvor godt kjenner dine venner deg facebook tester

0

Skjermbilde

 

Disse testene begynner å dukke opp hos mange av mine venner nå.  Jeg er skeptisk av naturlige årsaker som vanlig og igjen går jeg denne testen i sømmene. Dette er en oppfølger til min første artikkel om facebook tester.

Når man er på nettet i dag og man bruker noe som er gratis. Da er du gjerne produktet. Eller selskaper vil ha ta i informasjon som du gir dem frivillig uten å vite hva du binder deg opp på. Dette syntes jeg er en ganske skummel trend i Norge nå. Først kan jeg sammenligne denne teksten med dagligdagse ting:

 • Du får mobilregning. Du sjekker at den er riktig.
 • Du betaler for mat i kassen på butikken. Du sjekker at den er riktig og du får de tilbudene du har krav på.
 • Du kjøper ny mobil, pc. Du sjekker at du alt stemmer på spesifikasjoner og pris.

Vi er kjempenøye på sånt ellers i livet vårt, men når det gjelder internet og facebook så svelger vi alt for god fisk uten å faktasjekke noen vilkår, tilganger o.s.v. Så her har vi en jobb å gjøre for å si det pent. Salg av digitale data, bilder, personlig info i dag er storbutikk. Mange ting kan se ut som uskyldig morro, men du ender med å gi ut masse personlig informasjon om deg selv.

Skjermbilde

Allerede her ber denne facebook appen om alt for mye informasjon, men det sjekker ikke folk flest. De bare trykker videre for å komme til siden der de kan servere enda mere info av seg selv.

Skjermbilde

De har også tester for alt mulig rart. Side opp og side ned så de kan nå ut til flest mulig. Så går jeg videre til vilkår:

The users keep their normal rights on the Contents they post, however, every Content posted through HeroQuizz.com allow us an international, non exclusive and free license, just as the right to give a sublicense to use, copy, process, reproduce, adapt, change, publish or post the aforesaid Content on any format with any method of distribution. It includes the right for HeroQuizz.com to use these rights with its trading partners or for an internal use. HeroQuizz.com isn’t held to any duty; in particular of payment or compensation, concerning a user which the content has been used as it is explained in this paragraph.

Da har du akkurat gitt fra deg:

 • Fødselsdato
 • Epost
 • Venneliste
 • Innlegg på siden din
 • Bilder på profilen din.

Her står det at de kan bruke og reprodusere dette i en international lisens som du har godtatt når du installerte appen. Da vil du vel kanskje ha tilbake dataene du akkurat har gitt bort?

De sier også klart:

We only gather the personal data that our users voluntarily give to us.

Det var synd. Du har akkurat samtykket til å gi disse dataene frivillig bort.

Ikke for å være kjip, men ola dunk må bli flinkere til å faktasjekke, kildesjekke hele året. Alt som er morro her og nå kan bli kjipt i ettertid.

 • Du vet ikke hvor dine bilder havner
 • Du vet ikke hvor din personlig info havner
 • Du har ingen kontroll på servere som er i utlandet
 • Informasjon du gir bort gratis blir brukt til videresalg av en eller annen form

 

PS. dette som jeg sjekker kan alle sjekke. Du må bare bruke tid til å være skeptisk og lese alt med liten tekst. Forstår du ikke hva du vil prøve så deltar du ikke. Så enkelt er det.

5095455

 

 

 

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: