Hvordan få slettet informasjon om seg selv på internet?

0
Kilde bilde: Canva

Jeg har skrevet om dette før da datahjelperne ble misbrukt på falske artikler på internet. Den artikkelen var ganske tunglest så dette skal jeg gjøre dette mye enklere å forstå De fleste i dag bruker Google i søk og vi man få fjernet deg selv fra søk så må du gjøre følgene. Å fjerne seg fra nett kan ta tid og du må bli en detektiv som må grave en del for å finne spor om deg selv.

Bli fjernet fra Google søk.

Da må du fylle ut ett skjema som Google har laget. De vil da få fjernet deg fra søk på Google, men selv om du er fjernet fra Google så kan du fortsatt ligge på internet.

Finne eier av domene

Da må du gå inn på en av mange whois sider så kan du søke opp nettsiden navnet ditt er på. Da kan du finne eier av domene, men ofte så kan det desverre være skjult. Jeg legger ved flere side du kan søke opp domener på:

Disse sidene kan gi deg navn på domene eier og domene eier har ofte en abuse mail du kan klage til, men domene eier eier ikke innholdet på siden. De eier kun navnet på nettsiden.

Finne eier av innholdet på nettsiden

Da må du finne ut hvem som hoster nettsiden og det er det også mange tjenster som hjelper deg på nett med å finne. Husk igjen at eier kan være skjult. Her er flere tjenester som hjelper deg å finne innholdet på ett domene på internet.

Nå du finner eier så må du igjen finne kontakt info til de som drifter siden og rapportere en abuse mail. Alle seriøse tilbydere skal ha en sånn epost eller alternativer til det.

Kontakt info til de som eier domene og de som hoster nettsiden vil alltid dukke opp i ett domenesøk eller ett søk på eier av innholdet på server på internet.

Jeg håper at dette var enkelt og mye mere forståelig enn forrige artikkel som var ett kaos på mange måter. Her har du alt lett forklart på 3 steg, men jobben for å fjerne seg selv kan være tidkrevene og du må nok jobbe en del for å få deg selv slettet.

Det er også flere plasser du kan få hjelp med å få deg selv slettet fra internet og tjenester på internet:

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: