Hvordan kan du faktasjekke?

0

Jeg har tatt opp tema før, men jeg forsøker hele tiden å lage bedre artikler så da må artiklene fornyes. Bildet over er fra en åpent bart falsk bitcoin svindel artikkel. Der alt er fabrikert falskt. Jeg har linket til artikkelen så du kan faktasjekke selv. Bare ikke trykk deg videre og bestill bitcoins da dette er svindel.

Det du kan gjøre på alle bildene her er å trykke på høyre musknapp og velg søk etter bildet i Google. Da må du ha chrome, men dette er kjempelett å gjøre selv.

Bildet får 25 milliarder treff så det er litt vanskelig å finne kilden, men det er sånn du må begynne å lete selv.

Du kan også bruke google bildesøk. Der du kan laste opp bilder eller søke på nettadresser.

Du kan også google overskriften for å se hva du finner.

Du kan også google opp morten harket bitcoin. Disse søkene tar ikke lang tid og dette tar fort noen minutter. Det er lurt å bygge opp sin kritiske sans. Alt på internet er desverre ikke sant i dag. Derfor må du selv undersøke alt du er usikker på.

Som du ser så krever dette ikke mye kunnskap for å få til. Det er fort gjort å google opp om nyheten faktisk stemmer. Du kan søke på bilder direkte i saken og bare det vil gi deg svar ganske fort på om dette er sant eller ikke, men er du fortsatt usikker?

Da må du spørre noen som kan mere enn deg. Du må alltid søke kunnskap på ting du er usikker på. Det gjelder alt du gjør her i livet forsåvidt. Alt går fort for tiden med tanke på it, data og svindel. Det kan være fort gjort å falle av.

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Ser du feil på artikkelen? Send meg en mail på heimholt@gmail.com eller en melding på Facebooksiden min.Så skal jeg få feilen rettet.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: