Ikke last ned Totalav og Sparav

0

Flere og flere har spurt meg om denne programvaren. Den er relativt ny og ukjent, men er den bra? De kjører mye reklame på Facebook i perioder.

Første saken jeg fikk med dem var at det ble sendt masse sms til brukere i Norge om at de måtte laste ned antivirus på mobil. Det var en dårlig start. Sjekker jeg hjemmesidene dems så er alt profft laget. De kjører også mye annonser og har nettsider som reklamerer for seg.

Her ser du appen dems hos google play.

De fraråder jeg å installere med mindre du vil ha virus på mobil. Her har jeg lastet ned og scannet apk fra google play. Som du ser så finner man skadevare. Appen skal også ha tilganger som krever alt for mye. Virustotal flagger mange tilganger rødt fordi de kan gjøre skade på telefon. Mere om tilganger og virus nedenfor.

Dette finner jeg i virustotal på tilganger, men jeg sjekker også for virus på appen.

På appen finner jeg også skadevare, men appen får også masse klager fra de som har testet den.

Så ingen er fornøyde. Det er masse klager.

Sjekker jeg Totalav filen i virustotal så får jeg også opp at det er minst 5 skadevare på virusprogrammet som skal hjelpe deg. Så åssen oppsummere dette kort?

  • Sparav kjører mye annonser på nett. Aldri bestill
  • De har også sendt sms at du må oppdatere android. Aldri oppdater
  • Jeg finner skadevare på pc program og mobil program som skal fjernevirus.
  • Android programvare krever også mye tilganger utenom det vanlige.

Jeg har advart om antivirus programmer tidligere, men mange har spurt meg om disse over tid. Det har også tatt tid å sjekke programvare til pc og android ut. Samt sjekke annonser og reklame.

Ser du feil på artikkelen? Send meg en mail på heimholt@gmail.com eller en melding på Facebooksiden min.Så skal jeg få feilen rettet.

Du kan støtte meg på følgene måter:

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: