Konkurransesider på Facebook

0
Konkurranse der du kan vinne Oljelampe.
Konkurranse der du kan vinne Oljelampe.

Hver uke får Datahjelperne spørsmål og tips angående diverse Facebooksider som holder konkurranser.

Her kan du tilsynelatende vinne gavekort til hytteturer, Kiwi og Joker, ett års gratis forbruk av kaffe, bleier, kjøleskap med mer. Alle disse sidene som dukker opp ser også ganske mistenkelige ut og alle sammen er merkverdig like.

Vi har gransket flere av disse sidene i lengre tid nå. Det har vært direkte dialog representanter fra sidene de har oppgitt seriøse selskap som partnere. Deretter har vi kontaktet flere av disse partnerne, og hver gang har de bekreftet at dette er seriøse markedsføringskampanjer de har pågående i Norge.

Selskapet som lager disse sidene er med andre ord hyret av andre for å lage disse sidene, og det er flere seriøse selskap som er bak nesten alle disse konkurransene.

Eksempel på konkurranse der du tilsynelatende kan vinne ett års forbruk av kaffe.
Eksempel på konkurranse der du tilsynelatende kan vinne ett års forbruk av kaffe.

Hvorfor advarer vi ikke offentlig?

Mange lurer på hvorfor vi ikke advarer mot disse sidene slik mange andre gjør.

Årsaken til dette er at vi har så langt ikke funnet noen bevis på at dette er svindel, eller at folk ikke får premiene de skal.

Vi i Datahjelperne streber etter å alltid være sikre før vi sender ut advarsel til dere. Da dette kan gjøre at det noen ganger kan ta litt lengre tid før varsel blir sendt ut. Når vi først advarer kan dere derfor vær sikre på at det er reelt.

Konkurranse der du tilsynelatende kan vinne tur til Tromsø.

Vær forsiktig!

Selv om vi ikke har bevis for at dette er svindel eller lureri, vil vi likevel oppfordre alle til å være veldig forsiktige med hvilken info de oppgir om seg selv på nett. Ikke stol på noen dere ikke kjenner personlig.

Til og med hvis det er noen dere stoler på, så vær kritisk til hva de skriver. I det siste har mange kontoer blitt hacket og blitt brukt til å lure offerets venner.

Hvis dere føler at noe skurrer, uansett om det er via chat på facebook med venner. Om dere ser sider som ser mistenkelige ut, eller bare har generelle spørsmål, vennligst ikke nøl med å kontakte oss på messenger:

Her er det bedre å være litt for forsiktig, enn å miste tilgang til deres private kontoer.

Det er fortsatt mange falske konkurranse-sider der ute som blir brukt til phishing, der de prøver å lure deg til å oppgi privat informasjon om deg selv.

Andre måter de kan prøve å svindle folk på er å sende de linker der de ender opp med å logge på med enten bank-id, vipps eller liknende løsninger. Når dette har blitt gjort har svindlerne direkte kontroll over kontoene dine.

Finner vi ut noe mer om disse sidene vil vi oppdatere dere med en gang.

Har dere noen spørsmål eller lurer på noe mer angående dette så ikke nøl med kontakte Datahjelperne på Facebook sende oss en e-post.

Share.

About Author

Skip to content
%d bloggere liker dette: