Site icon Datahjelperne

SVINDEL – Microsoft passord svindel

Det var en på Datahjelperne på Facebook siden som sendte denne mailen. Den var så gjennomført at jeg velger å lage en sak på den, men hvis du ser på avsender adressen på toppen av bildet. Så bruker de en iCloud adresse. Det er amatørmessig som vanlig.

Når jeg trykker videre på linken på siden blir jeg advart av Chrome mange ganger før jeg kommer til selve svindelen.

Den falske siden:

Alt ser bra ut, men svindlerne feiler på flere områder her.

Skal jeg gå til min Outlook mail nå så kommer jeg til følgene side.

Den ekte siden:

Som du ser så ser innloggings bildet helt annerledes ut. Du syntes kanskje det er dumt at jeg sier dette? Husk at milliarder har tilgang til denne infoen på google gratis. De bruker den bare ikke, men nå skal jeg skrive inn noe tull så ser jeg hva som skjer.

Uansett hva du skriver så vil dette komme opp for at det skal virke troverdig. Nå skal jeg se om de har sikret sidene sine.

Siden driftes av wordpress domene. Vanligvis når jeg går på denne siden på wp admin så få du beskjed om å logge på med brukernavn og passord. De som har laget denne siden har blitt hacket og her er alt åpent.

Siden som er hacket er ett beauty spa. De bør ta kontakt med de som har laget nettsiden ummidellbart. Google har også merket siden som farlig.

 

Svindlerne blir flinkere og flinkere men her er det flere ting som ikke stemmer:

De er alltid ute etter dine brukernavn og passord. På sånne sider kan du skrive inn hva som helst. Siden det ikke er noen baksystemer som kontrollerer ditt brukernavn og passord.

Sist, men ikke minst. La meg trykke for deg. Så slipper du.

 


For andre artikler se her, også sjekk ut oss på sosiale medier Facebook og Twitter.

Exit mobile version