Site icon Datahjelperne

Oppdatere e-post og mobil på din Facebook-konto

Illustrasjon av oppdatert mobil og epost.

Relevante artikler:
Hvordan sette opp Totrinns-innlogging på din Facebook-konto
Bestem hva som skal skje med kontoen din på Facebook når du dør
Hvordan redusere dårlige innlegg i din Facebook-feed

Når du opprettet en Facebook-konto oppga du en e-postadresse eller et mobilnummer, eller begge deler. Har du byttet mobilnummer i ettertid? Bruker du fortsatt den e-postadressen som du la inn? Dersom du skulle glemme passordet ditt eller om Facebook skulle trenge å kontakte deg på e-post/sms, tar de utgangspunkt i denne kontaktinformasjonen. Derfor er lurt å passe på at din kontaktinformasjon på Facebook er oppdatert.

I denne guiden viser vi deg hvordan du kan legge til ny e-postadresse og mobilnummer på din Facebook-konto og hvordan du kan slette gammel kontaktinformasjon. Vi har tatt utgangspunkt i Facebook i nettleser på PC.

Finne oversikt over mobilnummer og e-post som er registrert på deg

Finn først det lille runde profilbildet og trykk på det for å få opp menyen som blant annet gir valget «Innstillinger og personvern». Velg dette alternativet og deretter «Innstillinger» i neste vindu. Se bildet under.

Du kommer nå til en side hvor du kan se overskriften «Innstillinger» og Meta Kontosenter til venstre og valget «Se mer i kontosenter». Når du klikker på dette kommer du videre til Meta Kontosenter, her skal du velge alternativet «Personlig informasjon». Se også stegene illustrert på bildet under.

Legge til ny kontaktinformasjon

Du kommer nå til en side hvor du kan se hvilke mobilnummer og e-postadresser som er registrert på din Facebook-konto og nå får du også mulighet til å gjøre endringer på dette. Vi går først gjennom å legge til ny e-postadresse/telefonnummer, etter det viser vi også hvordan du kan slette gammel kontaktinformasjon.

På samme linje som du ser hvilken e-postadresse som er registrert kan du også se en liten pil mot høyre, markert i grønt på bildet under. Klikk på denne pilen og på neste side får du opp alternativet «Legg til ny kontakt».

Klikk deg videre inn på «Legg til ny kontakt» så får du mulighet til å legge til nytt mobilnummer og ny e-postadresse.


Når du velger «Legg til mobilnummer» eller «Legg til e-post» er instruksene videre klare. Ved slike endringer vil Facebook av sikkerhetsmessige årsaker sende en bekreftelseskode til den nye kontaktinformasjonen. Facebook vil be deg skrive inn denne koden før du får gå videre i prosessen. Så man må ha tilgang til den aktuelle mobilen/den aktuelle e-postadressen for å kunne fullføre registreringen av ny kontaktinformasjon. Du får beskjed når du må legge inn bekreftelseskoden og bekreftelse når den nye kontaktinformasjonen er lagret.

Dersom du skal legge til et nytt telefonnummer kan det være at Facebook foreslår retningsnummer til USA. Dette må du da rette på ved å finne Norge på en liste. Denne listen finner du vet å velge «Bytt» som markert i grønt på bildet under. Når riktig retningsnummer og mobilnummer er lagt inn og du har huket av for kontoen det gjelder, kan du trykke neste og følge instruksjonene videre.

Til slutt får du bekreftelse på at ny e-post eller mobilnummer er registrert.

Facebook varsler

Av sikkerhetsmessige årsaker sender Facebook også varsel til deg, med spørsmål om det var deg som foretok en endring på din Facebook-konto. Hvordan du får varsel avhenger av hva du har lagt inn som varselsinnstillinger for slikt. Undertegnede fikk e-post med spørsmål om det var jeg som la inn endringen som ble gjort og mulighet til å velge “Det var ikke meg”. Når du vet at det var deg, kan du trygt slette disse varslene.

Slette kontaktinformasjon

Vi tar utgangspunkt i siden for «Personlig informasjon» på Kontosenteret igjen. Klikk på pilen ved kontaktinformasjonen. På neste bilde kan du klikke på e-postadressen eller mobilnummeret du ønsker å slette. Du vil nå få opp informasjon om hvilke(n) Facebook-konto kontaktinformasjonen er knyttet til og et alternativ om å slette kontaktinformasjonen, se bildet under.

NB: Når du sletter kontaktinformasjon vil du få advarsel om at du ikke lenger kan bruke e-postadressen til å tilbakestille passord og lignende og det er ikke mulig å slette e-posten fra systemet om det er den eneste kontaktmetoden som er lagt inn på din Facebook-konto.

Du vil også få advarsel dersom du forsøker å slette et telefonnummer som er knyttet til totrinns-innloggingen, som på bildet under.

Guide for oppsett av Totrinns-innlogging finner du her, bildet under viser hvor du kan legge til et nytt mobilnummer.

Gratulerer, din kontaktinformasjon hos Facebook er oppdatert!

Exit mobile version