Postnord sms og mail svindel

0

Nå for tiden går det en ny svindel som utgir seg å være fra postnord. Denne går på sms og mail. Jeg har skrevet om tilsvarende spam før, men da inneholdt mailen ett vedlegg som krypterte alle filer på pc.

Her ser du sms varianten av denne nye spammen. Dinside har også vært tidlig ute med å omtale saken, men det eneste de advarer mot er: Ikke trykk på den. Jeg liker advarsler, men den fra dinside blir litt kort så da får jeg trykke videre for å se hva som skjer. Jeg har fått mail versjonen.

Jeg kommer til en ny side. Der er også sporingsnummer utfyllt. Samt at du får en del spørsmål om sporing av pakken. På mail adressen og nettadressen har ingenting å gjøre med postnord. Dette er åpenbart en svindel for de som skulle være i tvil om det.

All tekst er også på dansk så denne er også rettet mot danske brukere, men jeg trykker videre på søk feltet.

Da kommer det opp en iPhone X som ikke er sendt. Jeg må betale frakt på 5 kr for å få den tilsendt. Jeg har ikke bestilt denne telefonen, men jeg trykker videre på betal frakt.

 

Der kommer jeg videre til 2 forskjellige falske bitcoin sider. Dette har jeg skrevet om før:

Bitcoin sms svindel

Bitcoin mail svindel

Så her er de ute etter mye personlig info. Når de har fått denne infoen din så vil de lure deg til å satse alle sparepengene dine. Kursen vil alltid endre seg og de er fort tapt. Dette er bitcoin via uoffisielle kanaler og dette er ren svindel. Du kan lese deg opp på bitcoin på de offisielle kanalene. Her må du du uansett kontakte fagfolk og vite hva du gjør før du investerer penger. Det gjør du på eget ansvar som med alt annet av investeringer. Du må med andre ord lese deg opp og skaffe mye ny kunnskap, men det skal du aldri gjøre via spam du får på sms og mail. Det er alltid svindel.

Bitcoin er en ny betalingsmåte der man kutter alle ledd. Betaling går fra person til person. Man kutter alle leddene bankene har satt opp. Alt foregår også digitalt.

Så for de som var usikre på hva dette er så vet du litt mere nå. Jeg tror bitcoin er kommet for å bli fordi det utfordrer gamle systemer. Uansett ikke trykk på svindel.  La meg sjekke opp. Så slipper du.

 

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: