Sex epost med deg selv som avsender

0

Jeg har i påsken fått spørsmål fra mange som har vært bekymret. De har nemlig fått sex epost. Det forekommer somregel ofte på spam fronten, men i dette unntaket er det deg selv som har vært avsenderen.

Siden du står som mail avsender så vil mange tro at mail konto er hacket eller at mail konto er tatt over. Det stemmer ikke så her kan du slappe helt av.

Jeg har hatt 1 sånn sak på siden min før. Da manglet jeg desverre epost som jeg måtte få tilsendt for å teste mailene. Alle mail som man sender har ett meldingshode. Det endres hvis man videresender mailen. Derfor jeg  har fått tilsendt 3 spammail av denne typen som vedlegg. Da kan jeg finne kilden.

Siden vi lever i ett digitalt samfunn i dag så kan alt forfalskes av epost, sms, mail og telefonnummer.

Det skal jeg demonstrere til slutt. Dette kalles for spoofing eller forfalsking av epost. Uansett så går jeg videre. Nå skal jeg analysere meldingshodet av denne typen porno/sex mail.

Når jeg analyserer meldingshoder så bruker jeg ett verktøy fra Google som lar meg sjekke kilden på mail. Det finnes flere sånne løsninger på nett. Dette er bare en av mange. Som du ser nederst på bildet her. Så går mail fra en server som heter:

bb_dyn_pb-96-30-64-30.violin.co.th

Dette er da mailspam fra thailand. Deretter blir den sendt videre til en nsc.no server i Norge. Så da ser du at det ikke er du som er avsenderen. Så da kan du slappe helt av for denne gangen. Til slutt går jeg inn på en side der jeg kan forfalske epost og tester dette på meg selv.

Som du ser så er gmailen min forfalsket. Jeg har laget en typisk spammail og skremmemail til meg selv. Da håper jeg at du har lært litt mere om mail, men fortsett å alltid stille spørsmål. Det er sånn du lærer mere.

Etter jeg publiserte denne artikkelen har jeg skjønt at det er mange som har @online.no mail som får dette. Hos Telenor så sperrer de nemlig ikke spam på automatikk. Det er noe du må bestille og det koster 29 kr mnd.

Du da gå til: https://epost.telenor.no/ Så må du gå på instillinger -> Sikkerhet -> Spam og virusfilter. Velg så bestill. Så vil du få mindre spam hos telenor framover.

Er du usikker så lar du meg trykke på spam. Jeg lager saker som alle kan lese gratis. Så blir det vinn vinn for alle. Jeg lærer også mere.

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

 

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: