Ryktesprederne på Facebook

0

Jeg har skrevet mye om kjedemeldinger på siden min. Fordi jeg er opptatt av sikkerhet og få riktig fakta frem så sakene kommer i riktig lys.  I natt så tok det en drøy vending. Jeg fikk ett tips på siden min om en ny hacker igjen. Som veldig mange sprer uten å tenke på å sjekke fakta eller så i denne artikkelen kommer jeg å være litt hard.

Rykter har alltid spredt seg på barne, ungdomsskole, videregående og i arbeidslivet.

De er basert på snakk og ender som ofte opp med at det går negativt ut for noen. Det blir ingen vinnere her.

En svensk hacker skal nå komme å hacke din pc og bankkonto og ta over alle dine venners kontoer. Så står det kopier og lim eller del etter meldingen.

Her er det nå godt voksne folk som deler navn, etternavn og bostted til en uskyldig person som dere har null fakta eller kjennskap til. Hva er det dere holder på medher? Dere er null kritiske og deler alt dere kommer over av rykter.

Alle disse påstandende om hacking som settes her er ikke mulig å få til uten å overvåke en person over lang tid. Det vil også krever mange programmer eventuelt personer for å gjennomfør dette som de påstår.

I dette øyeblikk så spres dette for alle vinder på facebook. Facebook er desverre laget sånn at når mange nok sprer dette så tar avisene tak i det og da blir det veldig vanskelig å få bort fra internet. Jeg har også scannet meldingen på Facebook og det er mange eldre som deler dette og tror på dette. Det gjør meg forbannet og sur.

Hvorfor tenker du ikke? Hvorfor deler du konsvenvent det din venn deler? Hvorfor er du med på å spre usanne rykter? Hva er det egentlig du holder på med!?!?!? Hvis du ikke skjønner dette så må jeg snu tankesettet i hodet ditt.

Noen har begynt å spre rykter om at din sønn/datter/mamma eller pappa er en farlig hacker eller andre ting som er mye verre på Facebook. de har publisert navn og etternavn samt der du bor. Alle tar dette for god fisk og kopierer opp med den største selvfølge. Dette er også straffbart ved lov i norge. Du skal ikke mobbe andre på nett!

HVA SIER LOVEN:

Dette er straffbart etter flere bestemmelser i straffeloven. Det følger av straffeloven § 267 at man kan man straffes for å krenke privatlivets fred ved å gi opplysninger offentlig, som en annen person bør ha krav på bør forbli private. Det er uten betydning om det som ble skrevet var sant eller ikke, og opplysningene trenger heller ikke være nedsettende.

Mobbing på nett kan også rammes av straffeloven § 266. Denne bestemmelsen sier at skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd som krenker en annens fred, er straffbart.

HVA KAN STRAFFEN BLI:

Strafferammen for brudd på straffelovens § 267 er bot eller fengsel i inntil 1 år.

Strafferammen for brudd på straffelovens § 266 er bot eller fengsel i inntil 2 år.

Husk at politiet gjør mye mer enn bare å straffe når unge mennesker begår lovbrudd. Mange saker kan løses med alternative reaksjonsformer.

Kilde: https://www.ung.no/nett/3231-Hva-sier-loven-om-nettmobbing-Er-det-straffbart.html

Dette vil etterhvert folk stille spørsmål om utenom facebook. Avisene tar tak i det og plutselig så blir ryktet sant.  Det blir ikke borte fra nettet eller facebook. Alle vil søke opp det på internet og facebook i jobbsammenheng og andre sammenheng og stille spørsmål ved dette. Da vil du få ett stort problem. Du kan også bare glemme å få det fjernet.

Du som voksen må ta ta ansvar. Du skal stoppe kjeden en gang for alle hos deg. Du skal tie den ihel. Når du har lest dette så skal du aldri gjøre dette mere. Nå skal du ha lært! Du skal begynne å kildesjekke på Google og på Facebook. Det tar 1 min og det har du jaggu tid til.

Det er også farlig og dele disse hackermeldingene fordi de er søkbare og på den måten så leter man etter offer som man på sikt kan hacke.

Du deler kanskje mobil, mail og adresse på facebook? Da kan de som plantet denne meldingen bare søke deg opp. Begrens alle info du deler som du ser på bildet over.

Dermed henter hackerne ut navn, mobil, mail, adresse. Alt du har publisert på Facebook. Deretter begynner de å forsøke å ta over dine kontoer. Får du plutselig mye spam sms og mail sms etter å ha delt kjedemeldinger? Ja da er du blitt ett mål.

Så alle kjedemeldinger gjøre bare masse skade. Sprer masse usanne rykter. I verste fall så ødelegger det liv.

Hvis du følte deg truffet nå så er min jobb gjort. Nå må du bare slutte å bli en ryktespreder. Ta deg selv i nakken og advar neste gang. Stopp kjeden! Stopp at usanne fakta spres!!

Kilde: tjekdet

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: