Smarttelefonutviklingen har stoppet opp

0

evolutionKilde

 

Mobilen har utviklet seg over mange år, men i de siste årene har jeg blitt skuffet. Jeg følger med på alt som kryper og går på teknologi, men det skjer ingen revolusjon lenger. Det som er enda tristere er at den første telefonen på dette bildet til venstre har garantert bedre batteritid enn telefonen til høyre på bildet. Jeg går og venter på noe som aldri vil skje, men som mobilprodusentene har lokket med i mange år. Mobilprodusentene lager nemlig planer for hvor de skal være om så og så mange år, men folk flest bryr seg ikke om dem. Disse dukker av og til opp på itaviser, men har ofte masse mangler og feil.

 

 

 

 

collage

 

Her har jeg satt 2 toppmodeller opp mot hverandre fra hver sin tid.  Nokia 6310 og Samsung Galaxy S7. Her skal jeg vise litt hva begge kan selv om det er snart 10 år snart mellom hver modell.

 • Begge mobiler kan spille mot hverandre på spill. Nokia brukte IR med snake 2 player. Samsung har apper.
 • Begge har mange apper til rådighet.
 • Begge har batteri, men Nokia vinner lett denne kampen da det fint varte en uke.
 • Begge har bra skjerm.
 • Begge telefoner kan surfe på nettet. Via wap eller 4g.
 • Begge kan sende data trådløst via IR eller blåtann.

Unntaket her er kamera og bilde visning samt koble til data i skyen. Så da ser du litt hvor kort vi er kommet.

Nå skal bare produsentene melke oss for ny mobil hvert år som er litt bedre enn før jeg nevner i fleng, mobilene er ikke dårlige. Produsentene holder tilbake det beste i alt for mange år. Det blir aldri lansert ut til massene. Dette skjer hvert år:

 1. «Bedre batteri» med anførselstegn.
 2. Bedre prosessor.
 3. Bedre kamera
 4. Kjappere kamera
 5. Nye apper
 6. Tynnere
 7. Bedre skjerm
 8. Bedre bildebrikke
 9. Bedre lysstyrke på kamera
 10. Kjappere kamera.
 11. Mindre prosessorer.
 12. Mindre varmebestandige prossorer.
 13. «vanntette mobiler»
 14. Mobiler som tåler røff behandling.

Alt dette er vel å bra, men det er smååååå steg. Jeg vil vise dere prototypene som snartelefonprodusentene viser på nettet av og til samt messer som aldri blir lansert.  Første selskap som jeg tar fram er Nokia.

nokia-microsoft1

 

Nokia hadde store planer om en myk bøybar mobil som gikk under navnet: Nokia Kinect. De samarbeidet med flere skjermprodusenter for å få dette til, men alle kjenner til at Microsoft kjøpte Nokia og la ned mobildivisjonen dems. Derfor ble dette prosjektet en evig prototype, men verden går framover og Nokia er ikke de eneste som arbeidet med dette konseptet. Du kan se en demo av telefonen på denne linken. Det er fra Nokia World messen i 2011. Nokia har også planer om å gjenoppstå som mobilprodusent så kanskje dette kan skje i fremtiden? Tanken om brettbare skjermer har blitt lekt med i årevis av produsentene, men det har aldri blitt lansert offentlig.

nokia_flexible_ui

 

KYOCERA_Corporation_logo

 

Neste produsent er Kyocera. Det er en mindre produsent, men de har også lekt seg med fleksible skjermer. Det er ett japansk elektronikk firma med 68.000 ansatte i verden.   De har en egen skjermdivisjon som bare jobber med skjermer. De har også satt seg høye mål som mange andre produsenter.

kyocera-concept-mwc-2014-1

Kyocera som er også ett av mange firmaer som produserer deler til Apple konsernet. 

Capture

 

Neste produsent som også har lekt med bøybare skjermer lenge er LG.

LG_LOGO_NEW

 

Dette er en av verdenst største produsenter av skjermer. De lager skjermer til alle mulige tv`er. Sine egne mobiler og de produserer også skjermer til iPhone. De står på listen over leverandører som Apple har offentliggjort. 

 

Skjermbilde

LG display er der alt skjer hos LG. LG er en del større en Nokia på skjermer og de pleier ofte å legge ut planer med hva de ønsker å lage i fremtiden. De jobber for øyeblikket med en teknlogi som heter Plastic o-led. Som de tenker å bruke på alt på fra nettbrett og tv`er.

gsmarena_001
Lg har har store planer om alt fra rullbare nettbrett, pc`er og tv`er. Det som er interrsant er at dette er postet på lg sin pressesenter side, men denne linken er fjernet. Se linken neders i artikkelen. Allerede i år skjer det store ting som dere ser i filmen under.

Disse myke skjermene har blitt presentert på messer i årevis og jeg lurer på når de egentlig blir lansert. Materiale må tåle mye juling siden alle vil bøye og bende på dem bare fordi de kan. Jeg er spent på hva som skjer og når når de er ute av prototype statiet og er klart for masse produksjonen. Dette er store endringer framfor de små endringene jeg har snakket om tidligere i artikkelen. Dette får ikke du som forbruker tilgang til med det første. Blir det lansert i 2017? Så vil du ikke har råd til det før i 2025 når det når massene og er kommmet forbi prototype og 3-5 generasjon. Vi har ett selskap til før vi er ferdige og det er Samsung.

 

Samsung_Logo.svg

 

Samsung er ett at verdenst største selskap med over 500.000 ansatte og kontorer over hele verden. Mange selskap i verden blir en mygg i forhold til Samsung. Her en en film fra 2014 om hva de gjorde da i en divisjon og mye er skjedd siden den tid. Samsung har en egen divisjon som bare jobber med skjermer.

Samsung har også laget flere veikart for fremtiden og her er ett av dem som repsenterer skjermer. Det er noen år gammelt, men fortsatt relevant.

14-3635aebc12

12-e4f9c8006f

 

Så LG og Samsung sier dette skal komme i år. Kilde Samsung. Samsung har også lagt ut filmer å dette som viser prototyper på bøybare og fleksible skjermer på store messer i utlandet, men hvor lenge skal dette forbli prototyper? De har hatt en lansering av Samsung Youm for ikke så lenge siden.

De hadde planer om lansere dette i januar i år, men enda er ikke noe skjedd.  Da vet du hvorfor jeg syntes ting går sakte på smarttelefonutviklingen. Produktet med myke skjermer og bøybar elektronikk har de nå ertet med i minst 5 år siden 2011 og enda har det ikke skjedd noe som ganger oss forbrukere. More-compact-and-flexible-design

Den eneste produsenten som har turt å slippe en telefon med litt bøy på er LG med LG g flex 1 og 2. Verden utvikler seg når selskaper kommer ut av komfortsonen sin. Ikke når de kjører safe som nå på alle smarttelefoner. De har en lang vei å gå, men hvem som kommer først gjenstår å se.

 

 

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: