Din bank ringer, eller gjør den det?

0
Bilde av smartphone
NY SVINDELMETODE – FALSK SMS FRA BANKEN

Det har nå dukket opp en ny svindelmetode man må passe seg for. Det dukker stadig opp nye metoder, og det er alltid viktig å være på vakt.

Du vil først motta en SMS, denne ser ut som den kommer fra din bank. Du blir fortalt at det foregår unormal aktivitet, og at du snart vil bli kontaktet av banken. Deretter ringer telefonen, de sier at de ringer fra banken, og har diverse historier de bruker for å lure til seg din personlige informasjon, eller for at du skal hjelpe dem å logge inn på din Bank-ID. Her er det viktig å ikke gå i fellen. Din bank vil aldri ringe deg med slike spørsmål.

Dersom de får tilgang til din konto, vil de ta pengene dine, og sende dem til utlandet. Da blir det fort vanskelig å få dem tilbake.

Det finnes flere måter en kan unngå å bli svindlet på. Det er viktig at man tar forholdsregler når man bruker teknologi. Med en “kritisk” tankegang, er det mulig å unngå alle disse nye metodene også.

Når det gjelder din bank, er det greit å ha følgende forhåndsregler:

  • Din bank vil alltid ha oversikt over din konto, uten at du gir dem ekstra autorisasjon til dette. Din bank vil dermed aldri kontakte deg for å få dette.
  • Hvis banken skulle ringe, still kontrollspørsmål.
  • Banken vil aldri spørre om å få tilgang til din PC.

Vi har informert om lignende svindel før, og samme prinsipper er fortsatt gjeldende.

Kilder:

https://www.finansnorge.no/aktuelt/nyheter/2021/11/advarsel-ny-form-for-svindel-fra-ny-aktor/

Share.

About Author

Skip to content
%d bloggere liker dette: