Spådom om fremtiden. Samsung will rule the World! Flytt deg Apple.

0
Samsung:

Først en video som viser hvilke markeder samsung er representert i. Apple lager kun få ting. Samsung er med på alt.

Dette innlegget er tenkt til å være spådom og synsing om fremtiden. Enten vil du like det jeg skriver eller hate det.

Først skal vi presentere firmaet Samsung. De er ett internasjonalt stort firma som produserer veldig mye forskjellig, men det er på grunn av telefoner og lesebrett de har vært mye i media den siste tiden. De lager så mye mye mer og det er det som gjør dem til apples bitre fiende.

http://www.samsung.com/no/aboutsamsung/corporateprofile/affiliatedcompanies.html
http://www.samsung.com/latin_en/aboutsamsung/corporateprofile/affiliatedcompanies.html
http://www.samsung.com/levant/aboutsamsung/corporateprofile/affiliatedcompanies.html

Her er produktene Samsung produserer:
Mobiltelefoner og lesebrett, Mobiltilbehør, Digitalkamera: Hybrid-komptakt-objektiver-Kamerabatteri, Videokamera, Fotorammer, Hjemmekino: Anlegg-Forsterker-Trådløse systemer-3d brillerBærbare pc`erPc skjermerFlatskjerm tv`er: Led, Lcd, Plasma, Trådløs lydSkrivere og toner, Pc skjermer for bedriftsmarkedet, Digitale skilt, Prosjektorer, Halvledere, Lagring: Cd-Dvd-Blueray-Harddisker, Mobil skjermer, Skjermpaneler, Digital video opptaker og satelittmottaker, Ip og wlan telefoner, Switcher, IP telefoni systemerIAD, IPTV,  Wcdma, Cdma, Ims, Femto Cell, Bredbåndsløsninger, Fiberkabel, Wimax, Lte, Stereo Anlegg, Kjøleskap og fryser, Ovner, Mikrobølgeovner, Platetopper, Kjøkkenvifter, Tørketrommel, Vaskemaskiner, Støvsugere, Samsung appstore, Samsungs mobil platform, Minnebrikker,
Data og mobil prosessorer, Skjermteknologi, Tv komponenter, Mobil tv, Mobil prosessorer, Smart kort, Mikrokontrollere.

Du syntes kanskje dette er mye? Dette er KUN produkter for privatmarkedet og bedrifter. Vi skal nå gå videre. De leverer også løsninger for store internasjonale selskaper.

De bygger: Rafinneri anlegg, Gass anleggPetroleumsraffineri anlegg, Hydrokarbon anlegg, Strøm Produksjons anlegg, Metallproduksjons anlegg, Vann Rensings anlegg, Infrastruktur: Veier-Transport systemer, Produksjonsfabrikker og anlegg, Produksjon av skip og offshore anlegg og olje platformer, Kontorbygninger-Utdanningsinstitusjoner-Sykehus og forskningsbygg-Produksjonsanlegg-Hotell og Fabrikk Anlegg, Løsninger for ubemannede skip og automatiserte systemer, Vindteknologi, Forskning, Produksjon av roboter, Hjemme nettverk systemer-intelligente bygninger-Ventilasjonssystemer-Elektronisk strømstyringsanlegg, Styrings og strømsystemer for skip.

De jobber også med andre tjenester:
Samsung motorsSamsung Total PetrochemicalsSamsung BP ChemicalsSamsung Fine ChemicalsSamsung Cheil IndustriesSamsung Life InsuranseSamsung Fire & Marine ServiceSamsung Card,
Samsung SecuritiesSamsung Investment Trust ManagmentSamsung Venture InvestmentSamsung CorporationSamsung Enginering & ConstructionSamsung EverlandSamsung Lions

Samsung har også kontorer over hele verden.

Så mye tjente Samsung i 2010:
Samsung Electronics -> 41,37 trillioner won og da har de gått forbi Apple i 4 kvartal.
Da har vi ikke regnet med inntektene fra Samsung semiconductor og Samsung heavy industries
Så hvorfor Apple saksøkte Samsung er en gåte. Da de saksøker en industri og elektronikk gigant.
Samsung er også kjent for å levere åpne systemer i mobiltelefonene sine: Android og Bada 
De vurderer også å levere android i de kommende tv`ene sine.
Samsung eier også sin egen app butikk for smartelefoner og nettbrett som heter Samsung Apps.
Systemene til Samsung støttes også av Google Play  som igjen er eid av Google.
De selger også telefoner og nettbrett som er i sterk konkurranse med Apple. Galaxy s og galaxy tab solgte i flere millioner enheter. Etterfølgerne til disse produktene er allerede på vei og forventes å selge enda mere.
Siden Samsung levere produkter over hele spekteret i tillegg til at de leverer mange deler til apple sine telefoner og nettbrett. Apple samarbeider også med Samsung om å produsere ARM prosessoren.
Så har Samsung ett stort overtak og om de vil bruke det mot Apple i fremtiden gjenstår å se.
Samsung tjente ca. dobbelt så mye som apple i 2010.
Samsung har 400.000 ansatte.
Samsung kan produsere all innmat i telefoner og nettbrett selv og kontrollere i alle ledd. Det er en meget stor fordel. Det er kun Asus og Lenovo som gjør tilsvarende og har kapasitet til dette ellers.
Det har også blitt aktivert 900 millioner Android enheter siden sist.
1 Million android enheter aktiveres også hver dag.
Samsung Galaxy S3 har også solgt 30.000.000 på 6 mnd.
Dette er ganske sterke tall og Apple har mye å jobbe mot.

Apple
Apple ble for alvor kjent når de lanserte sin første mp3 spiller Ipod. Med mp3 spilleren tok de store andeler i dette markedet og de ble kjent for god brukervennlighet og fine spillere.
Apple forsøkte seg å komme seg inn på mobilmarkedet med å samarbeide med Motorola. Den telefonen ble det aldri noe av da Apple brøt samarbeidet fordi de ikke klarte å få fram ett godt nok design på telefonen og teknologien var for dårlig.
Ikke lenge etter lanserte Apple sin egen telefon IPhone som nå er toppselger verden over.
IPhone har solgt 37 millioner enheter totalt i verden og det øker hver dag.
Dette er hva apple produserer:
De lager ikke all elektronikken selv og samsung er en av hovedleverandørene til apple. De leverer skjermer og mye annen elektronikk.
Apple er størst på nett for øyeblikket, men samsung er rett bak.
Apple er veldig kjent for å ha MEGET brukervennlige systemer. Det er derfor det har slått så godt ann i hele verden. Brukervennlighet og fantastiske elektronikk produkter fra produksjon til bruker. De lanserer ikke ett produkt før det er perfekt.
Apple er også spredt over store deler av verden.
Apple har lukkede systemer og er rettet mot bedrift og privat markedet, mens Samsung kjører på åpne systemer og er representert i mange flere markeder og har mye større bredde enn Apple. Det er derfor vi tror at Apple på sikt vil bukke under for Samsung. I tillegg til at Samsung produserer masse deler til Apple og det kan de kutte ut med når som helst og svekke Apple kraftig. Da må Apple starte med egenproduksjon av egne deler eller finne andre produsenter og det kan bli dems fall. De er allerede den 2. største bedriften i verden som kjøper deler fra asia.
Da har dere fått alle fakta på bordet. Hva fremtiden vil bringe gjenstår å se, men det blir veldig spennende. Det kan bli store endringer i markedet, men vi tror at Samsung på sikt vil ta over apple sin trone. Grunnet at de er representert i alle markeder, mens Apple KUN er på maskin og programvaresiden.
Apple har 70.000 ansatte.
Apple kjøper alt fra Foxconn.
De kan ikke følge produksjon i alle ledd og her har Samsung ett stort overtak.
Her er en annen blogg som har tatt opp samme tema:
Apple selger også færre enheter enn før selv om de har lansert mye nytt.
Nye iPhone 5, iPad, mini og nye iPad nettbrett.
Hanspetterinfo har tatt opp dette i sin blogg. Har nedgangen til Apple begynt?
De har masse penger på bok, men de blir brukt til saksøking?
Apple må levere mye mere enn før. Konkurentene leverer og da må Apple også gjøre det.
 
Del 2 fortsetter her
Her er også litt tall fra 2012/2013.
Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: