Tror du du har fått Facebook virus? Det er media sin feil.

0

collage

 

Før jeg starter på denne artikkelen. Tusen takk for alle i media som har sitert meg i årene som har vært. I det siste nå så lager dere saker dere om temaer dere ikke har kunnskap om, men trykker ut uten noen som helst for form for faktasjekk. Denne artikkelen er ment til dere i media.I årevis nå har jeg forsøkt å lære folk forskjellen på Malware, virus og Facbook spam. Saken der man får virus på Facebook skjer veldig sjeldent.

Jeg i motsetning til dere ii media faktasjekker og dokumenterer alt. Har jeg ikke kunnskap på det jeg finner så søker jeg kunnskap for å lage en god sak som leserne mine setter pris på. Jeg går videre til saken. Dere kaller nemlig alt dere ikke forstår for virus. Hva tror du skjer når leserne deres leser deres dårlige artikler? Jo, de tror de har fått virus.

Denne artikkelen er ett glimrende eksempel på det.  Her sier dere at det er ett virus, men trenger du antivirus for å fjerne det? Neida det trenger du ikke. Det står det i artikkelen. Da er det unødvendig å kalle dette for ett virus. Her er min artikkel på samme tema. Dette er ett av de hissigste Facebook virusenene som jeg har testet til nå. Her ble hele pc`en skadet og ikke bare Facebook.

Avisene nå til dags leter ikke etter kunnskap. De er bare ute etter likes og trafikk. Da blir det ofte mye clickbait artikler og det er ikke bra på lang sikt.

Meida har mye å lære her:

 • Lage gode saker
 • Grave i kunnskap
 • Gå langt utenfor komfortsonen for å lage en god sak
 • Bygge saker over tid som er sterke i lengere tid.

Når dere kaller alt for virus! Så undergraver dere alt det. Samt alt dere står for og har lært. Her skal dere få en leksjon i hva som er virus og ikke på Facebook.

 1. https://www.datahjelperne.no/?s=facebook+virus Denne deler jeg ofte på siden min for å lære opp folk.
 2. https://www.datahjelperne.no/facebook-virus-eller-er-det-virkelig/ Denne deler jeg også ofte.

Disse får dere bokmerke til dere kan mere om temaet. Siden jeg startet denne siden har jeg testet lett over 100 forskjellige virus spam. Det media må bli bedre på er følgene:

 • Jeg leter etter kunnskap
 • Jeg trykker igjennom svindel på svindel
 • Jeg tester masse scam og tar risiko
 • Jeg skriver artikler så folk forstår dem
 • Jeg går rett på sak. Jeg sier det som det er. Det kan være ubehagelig for noen, men da lærer man litt etter litt.
 • Jeg blir aldri utlært på dette. Jeg ser på meg selv som en nybegynner som bare skraper litt på overflaten.

Når du gjør dette. Da får du god trafikk på nettsidene deres. Jeg har fått så mye trafikk på dette at nettsiden min har gått ned flere ganger på grunn av for mye besøk. Tror du jeg blir rik av dette? Nei. Her er det særdeles lite inntekt. Jeg har heller ikke store servere som mediehus til å håndtere masse trafikk.

De fleste facebook spammer i dag går mot Google Chrome. Hvorfor gjør de det? Da må jeg sjekke hvilken nettleser som brukes mest.

statcounter-browser-ww-monthly-200807-201609

Som du ser så har Google Chrome gått i taket siden 2009 til 2016. Alle bruker denne nettleseren. Dermed så vil svindlerene også lage skadevare mot Google Chrome. Under vil du se ett eksempel på en gjenganger på ett typisk «Facebook virus».

skjermbilde

Dette er en falsk nettside som lurer deg til å installere en Chrome plugin.  Denne fjerner du lett under Instillinger -> Utvidelser. Hele prosessen tar deg 2 minutter.

skjermbilde

Du trenger ikke å bruke ett antivirus program for å fjerne dette. Derfor er dette mye skremselspropaganda.

Så hvorfor tror du alle nå for tiden kaller alt for tiden på Facebook de ikke forstår? Jo det er fordi at mediene har lurt dem til å tro at alt er virus.

Mediene skriver heller ikke hvordan du får fjernet dette, men virus skal de kalle det.

Hadde også mange mediehus lest seg opp på skadevare i det siste året. Ville de sett att skadevare og virus markedet har endret seg masse kun den siste tiden. Før ville man ødelegge pc`en, men nå er det andre tider. Nå vil Facebook scammerene heller stjele personlig info og låse dine data. Alt har en verdi i disse tider.

 • Mail
 • Navn
 • Mobiltelefonnummer
 • Bilder
 • Dokumenter

Alt dette kan svindlere ta over kontroll på med låsepenge virus eller Chrome plugins. Vi lever i en tid der salg av inforamsjon er stor butikk. Denne informasjonen vil brukes mot deg på alle tenkelige vis.

Er du blitt rammet av Facebook video spam?  Les artikkelen så ser du hva du kan gjøre. Samt forebygge og forhindre.

Til slutt tror du alt på Facebook er virus? Slapp av det er inne din feil. Det er avisene sin feil.

Ellers elsker jeg gravende og gode artikler siden jeg lager det selv av og til. Så jeg håper jeg at mediene leser dette og lærer. Kan dere ikke data og it?

 • Spør de som kan
 • Lær deg nye ting
 • Når du vet så mye om ett tema at du kan forklare det enkelt. Da skriver du om det
 • Når du vet for lite om en sak. Den er vanskelig å lage. Du kan ikke forklare den enkelt. Da har du ikke en sak.

Jeg er heller ikke perfekt på noen som helst måte, men dette måtte jeg få sagt. Jeg er lei av dette nå.

 

 

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: