Tyveri av datahjelpernes innhold

0

tyveri

Jeg begynte å skrive på denne nettsiden for ca. 5 år siden. Jeg har alltid fokusert på egenproduserte artikler og jeg har alltid fokusert på god kildebruk i alle poster jeg skriver. Det har jo selvsagt betalt seg i form at jeg er blitt gjengitt på mange nettaviser igjennom denne tiden.  Journalister ringer meg fra tid til annen og spør om de kan låne bilder fra Facebooksiden og nettsiden min til saken de lager. Det er helt greit fordi da får jeg trafikk til nettsiden min og de får trafikk til nettavisen sin. Det er er vinn vinn situasjon for begge parter.

Det har også skjedd endringer de siste årene på nettet. Alle skal ha en nettside og lage innhold selv. Bilder og annet siterer man ofte fra «google». Fotografen som har tatt bildet blir ikke kreditert og betalt. Det som nå har skjedd nå på nettsiden min er at en annen nettside regelrett har kopiert opp en av mine 3 mest brukte artikler og fremmet det som sitt eget stoff. Forside bilder jeg har laget blir gjengitt på forsiden til firma og facebook siden til firma.

collage

Her har jeg hentet ut 3 artikler fra nettsiden til firma og facebook siden dems. De postene han har tatt er en av de som har gitt meg store mengder trafikk på nettsiden min. Teksten er også regelrett kopiert rett ut fra artiklene fra nettsiden min.

http://bjost.com/2016/017.htm Hvor godt kjenner dine venner deg. Kopi artikkel

http://bjost.com/2016/021.htm Falske facebook konkurranser. kopi artikkel

http://bjost.com/2016/007.htm Personlighetstester. Kopi artikkel

www.datahjelperne.no/hvor-godt-kjenner-dine-venner-deg Hvor godt kjenner dine venner deg. Orginal

www.datahjelperne.no/reisesvindel-pa-facebook-drmmereisen-og/ Facebook konkurranser. Orginal

www.datahjelperne.no/personlighetstester-pa-facebook-er-de-sa-uskyldige-som-alle-skal-ha-det-til/ Personlighetstester Orginal

Her kan dere sammenligne tekst på begge artikler. Jeg hadde egentlig tenkt å sende firma faktura for misbruk av bilder, men når jeg tar bilder på pc`en. Da er dette skjermbilder og da er det ikke like lett å få fakturert. Som de 2 eksemplene som er gjengitt over. Loven er hentet fra lovdata angående lover for bilder. 
Skjermbilde

Så dette gjelder ikke meg i denne saken da dette er skjermbilder som det er tatt kopi av. Hadde jeg for eksempel tatt fotografi av skjermen min med ett kamera når jeg lagde saker. Da hadde jeg hatt en god sak.

IMG_20160629_211044

Som du ser på dette eksempelet. Her kunne jeg bare fakturert vei, men jeg syntes skjermbilder blir mye bedre på kvalitet enn å fotografere skjermen. Så hva gjør man da?? Jo da skriver jeg om nettstedet på nettsiden min. Denne siden omhandler mye om svindel, skadevare og andre ting på nettet. Det er dårlig nok reklame for firma uansett sjanger. Alt er dokumentert på andre plasser enn her. Så hvis dette fortsetter kan det hentes fra igjen ved en senere anledning. I tillegg så vil google og Internet Archive lagre nettsidene til firma for all fremtid.

Det er heller ikke bare meg som er kopiert på denne nettsiden. Flere andre store medier går igjen på denne siden. Så her er det flere firmaer som bør sjekke over disse artiklene. Til sist så siterer jeg dette nettstedet sitt eget slagord.

Skjermbilde

Her burde teksten kanskje endres fra egenproduserte artikler til kopierte artikler fra it og teknoverdenen??

Til slutt. Jeg er en grei kar som ikke ønsker noen vondt. Dette nettestedet driver jeg ved siden av full jobb. Jeg har liten inntekt på det før øyeblikket, men dette som har skjedd her er bare ikke greit. Jeg kommer til å ta kontakt med eieren for å få fjerne alle artikler på Facebook og på nettsiden firmaet har lagt ut.

Da får dette firmaet sitt: Walk of shame.

Jeg tok kontakt med de som eier domenet til nettsiden til firma og de har gjort sine tiltak. Dette gjorde jeg fordi eier av nettsiden ikke har svart meg.

bjost

Først skjedde dette. Siden ble midlertidig stengt. Deretter litt senere ble kontoen suspendert hos leverandøren. Eieren har enda ikke svart meg på mail eller facebook. Så hadde firma slettet linkene når jeg hadde spurt så hadde aldri dette skjedd.Bjost er nå tilbake igjen. Leverandørenav bjost har kontaktet eier av siden for å rydde opp i de kopierte artiklene. Så da regner jeg de forsvinner om kort tid.

Capture

Til andre andre som liker stoffet på nettsiden min. Dere kan gjerne bruke og gjenbruke stoff til eget bruk. Det gjelder blogger og lignende. Når det gjelder firmaer så blir det fort en annen sak. Da vil jeg ha det ordentlig. Jeg googler nettsiden min ofte for å finne ut hvor den er gjengitt av diverse årsaker. Jeg har også google analytics og andre verktøy som sporer hvor siden min gjengis på internet. For å unngå at dette skjer igjen.

  • Jeg vil alltid at du spør først. Da er jeg grei med å ha gjøre.
  • Ikke kopier først og spør etterpå. Da samler jeg masse info om firmaet ditt og publiserer på nettsiden min. Worst case scenario. Jeg kan finne info på nett og ta kontakt før ting blir publisert, men det kommer helt ann på saken.
  • Vil du dele innhold på siden min? Ta kontakt så ordner vi ett sponset innlegg eller på Facebook siden.
  • Jeg ønsker å drive nettsiden seriøst og da må jeg ta tak i sånt som dette.

Denne artikkelen får bli stående sånn at man ser at det får konsekvenser hvis man kopierer innhold på denne måten.

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: