Viktig melding. Bryr du deg om Strømprisene må du se denne filmen? Facebook melding.

0

Veldig mange har rapport til meg den siste tiden om at de har fått en video med tekst på Facebook.

Du har også nå video nummer 2 som spres av kurt pedersen. Denne videon sender også mange som på meldinger vil venner. Jeg forsøker å hente inn godkjenning fra kurt til at jeg kan publisere video og bilde av video på siden min.

Dette er varlset alle sender. Jeg har hørt om folk som har fått tilsendt samme video fra 6 personer eller mer. Da skjer følgene:

  • Folk blir redde
  • Folk blir lei. Dette blir store mengder spam.
  • Mange sender dette videre fordi de har fått det av en facebook venn som ikke har kildesjekket som har fått det av en facebook venn som ikke har kildesjekket.
  • Mange har trodd at dette er virus. Det er det ikke.
  • Dette er en video som informerer om hva som vil skje med de norske strømprisene dersom vi får nye private kabler som kan selge strømmen ut av landet.
  • Alltid kildesjekk videoer og info venner deler. Du skal aldri dele uten å fakta sjekke.
  • Du ender opp med å spre feil info.
  • Du gidder ikke å sjekke hva du selv deler.
  • Alle må bruke google.no hele tiden til å kildesjekke.
  • Du ender opp med å bli en som kanskje bli fjernet som facebook venn. Du mister rett og slett din troverdighet på nett.

Man oppfordres til å dele til å flest mulig for å stoppe denne galskapen, men da bare oppnår man å lage spam og frykt. Mange har ikke kildesjekket hva de deler en gang.

Jeg har nå sjekket mye i denne saken jeg skal forsøke å forklare den enkelt for folk flest.

Filmen ligger på Industri eneri sine Facebooksider. Den ble førstegang publisert i 17 oktober 2016.


Industri Energi er et fagforbund for ansatte innen olje-, gass- og landindustri. Med våre over 56.000 medlemmer er vi det fjerde største forbundet i LO. Forbundet har rundt 100 ansatte fordelt på kontorene i Stavanger og Oslo. Kilde: Industri energi

Så da vet du litt om forbundet. Hva er det da med filmen som deles om norges energiressurser som selges ut av landet?

Saken handler kort og godt om følgene.

ACER. EUS tredje energi pakke.

Denne saken gikk mye i mediene i 2017 og stortinget stemte ja til avtalen. Vi er ikke med i EU, men vi er med i EØS som er en vei inn til EU.

Kilde: Dagbladet

Så dette er stemt over. Jeg har også info fra regjeringen sine sider om voteringen og vedtaket som det har blitt stemt over.

Kilde: Stortingets instilling
Kilde: Stortinget
Kilde: Høring 3dje energipakke stortinget

Denne saken er ganske kompleks fordi den inneholder politikk og EU relatert. Dette er langt unna mitt fagfelt, men jeg har forsøkt å forklare dette så enkelt som mulig. Alle som deler denne gamle videon fra 2016 advarer om noe som allerede er vedtatt av stortinget, men det finnes mye god info om EU og Acer på internet så jeg vil legge med mange kilder i denne saken til slutt.

Kilde. Aftenposten.

I etterkant av artikkel har jeg fått vite at Island kan gå imot vetoet fra Norge og det kan velte hele avtalen. Her er flere kilder om saken.

Nei til EU har også gått til sak mot stortinget for å få stoppet denne avtalen.

Kilde: Nei til eu søksmål stortinget

Så her har du nok info på å lese deg opp om saken og om ACER. Jeg vet desverre ikke for om EUs tredje strømpakke skal stemmes for igjen. Så er du satt skikkelig inn i ACER? Gi meg beskjed om feil så skal jeg rette artikkel.

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: