Site icon Datahjelperne

SVINDEL – Bora bora falsk giveaway

Mange deler nå bilder av en reise som skal loddes bort på Facebook, men her må du passe på.

Facebooksiden er opprettet i fjor ca. så at den er litt over 1 år gammel gjør den ikke ekte. Dette postet på Facebooksiden. Jeg advarte også mot dette i fjor. Dette skjer på større desinasjoner som Bora bora, maldivene og santori greece. Flere andre sider advarer også:

Denne spammen startet også opp i 2016 såvidt jeg kan se.

Så langt har 418.000 kommentert og 767.000 delt denne falske siden. Så det er mange som ikke kildesjekker her. Det finnes også mange av disse falske facebooksidene. Kommenterer du at du vinner på denne siden så skjer følgene.

Da sendes du til en ny facebookside.

Her sendes du så videre igjen til en ny nettside.

Så må du registere deg. Alle kommentarer her er falske og kommer ikke fra Facebook.

Da kommer du til ett abb du aldri kjenner eller har hørt om. Når konto er opprettet må du legge inn kort info. Her er turen du skal vinne plutselig blitt til en vpn tjeneste som heter clevervpn.

Denne betalingstjenesten du kommer til her er ikke ny. Du finner samme sider på falske arrangementer. Du finner de samme betalingssidene når norske profiler opprettes. Felles for alle disse er du svindles for penger. Du gir også ifra deg brukernavn og passord. Du gir også fra deg visa/master for betaling.

Mange hundre tusen sjekker ikke før de deler. Du må alltid sjekke før du deler. Denne turen med at verden åpner igjen er bare ett lokkemiddel til å gi ifra deg brukernavn og passord. Samt ditt visa/master. Turen ser du aldri noe til som du ser her.

Så hva må du passe på her?

Så har du gitt ifra deg info her?

Ser du feil på artikkelen? Send meg en mail på heimholt@gmail.com eller en melding på Facebooksiden min. Så skal jeg få feilen rettet.

Exit mobile version