Tror du at du har full kontroll på det du installerer i nettleseren? Du tar feil.

0

browsers

Mange i dag surfter på nett og aner fred og ingen fare. Folk flest tror de har kontroll på det de installerer på nettleseren sin, men her har tar de grundig feil. Hvis du ikke har en oppdatert nettleser så kan du få installert skadevare på nettleser og pc uten at du vet om det. Metoden går under flere navn: Drive by hacking, Drive by download, Silent install. De farlige nettstedene og kjente nettsidene du besøker kan få infisert skadevare på nettsiden eller du kan komme innom nettsider som bevisst sprer dette for å angripe deg og din pc. Det skumle med dette er at du aldri vet når eller hvordan det skjer. Plutselig blir du bare infisert etter å ha besøkt en nettside. Hvordan angrepet fungerer ser du på bildet under.

 

rg_section_7_4

Kilde bilde: Microsoft.

 

Ett annet kjent problem med at toolbarer og andre søkemotorer tar over Internet Explorer er ett velkjent problem, men det får du somregel varsel om før det blir installert. De fleste av disse fjerner du under programmer på kontrollpanel og direkte i nettleseren. For å fjerne alt dette så må du kunne litt mer data enn folk flest,  men det finnes saker som er verre. Ingen nettsider er heller trygge. Har ikke de som drifter sidene sikret dem godt nok og holdt dem oppdaterte så kan de være med på å spre virus. Det skjedde nettavisen i 2012. Mye har skjedd siden den tid og dette skjer fortsatt, men programmene som installeres i din nettleser og på din pc skjer mens du minst venter det.
too-many-toolbars-IE

Åssen skjer dette fenomenet?

 1. Du surfer på internet som vanlig uten å merke noe som helst.
 2. Du besøker en nettside som har onde hensikter.
 3. Nettsidene scanner nettleseren din for svakheter og har den det så installeres det programvare uten at du merker noe som helst.
 4. De som styrer kan legge inn keyloggere og andre småprogrammer som overvåker det du gjør.
 5. Deretter kan de stjele informasjonen din og selge den videre.
 6. De kan også skade pc`en din og installere skadevare.
 7. Informasjonen din brukes videre til nettsvindel. De kan også hente ut informasjon fra nettbank og andre kontoer. De kan ta kontroll over ditt digitale liv.
 8. Disse finnes det mange av på Facebook.

Her er en video som forklarer ganske bra åssen du blir angrepet.

 

 

Dette skjer med alle nettlesere og produsentene jobber hele tiden med å stoppe dette. Her har du noen eksempler på angrep og motttiltak:

 

Poenget med denne artikkelen er fjerne naitiviteten mange nordmenn har. De tror at de har full kontroll i nettleseren. Seriøse nettsider kan bli rammet og der har du heller ingen garanti. Det har du nemlig aldri hvis du besøker feil nettsteder som rammer din pc eller mobil med skadevare som du aldri ser blir installert, men hva kan du gjøre for å stoppe dette?

 1. Alltid ha en oppdatert nettleser uansett merke.
 2. Alltid ha oppdatert din pc med siste programvare på sikkerhet.
 3. Alltid ha oppdatert mobil.
 4. Alltid ha oppdatert antivirus programvare.
 5. Last ned malwarebytes free nå!  Scann pc og se hvor mye du finner.
 6. Bruk en nettleser som oppdaterer seg selv: Chrome, Firefox, Opera, Vivaldi kun 32 bit for øyeblikket.

Du kan også følge med utviklingen av webstandarder på flere firmaer, når de oppdaterer så får du en sikrere nettleser:

Hvilke nettlesere oppdateres oftest?

Tidene er også i endring før så tok antivirus programmer seg av det meste, men de er ikke så gode til å sjekke skadevare i nettleseren din. Derfor må du ha alternativer som malwarebytes. Det er fordi de scanner etter helt andre typer programmer. Mange av disse programmene utgir seg heller ikke for å være virus eller skadevare. Derfor går de under radaren på mange antivirus programmer.

Du har også nettsteder som følger med på disse angrepene og legger ut deltajert info på åssen de fungerer og hvor de kommer ifra. Det er blitt farligere å surfte på internet og det må du bare innse en gang for alle. Dette vil det bare bli mere av også siden vi skal ha alt på nett fra biler til tv`er.

 

Skjermbilde

 

Siste tall over farlige nettsider øker og øker. Dette bildet er hentet fra en rapport til Mcafee. Så i år nærmer vi oss snart 35.000.000 skadelige nettsider og flere blir det.

 

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: