Kjøp av ny pc

0
Teamet i dag er ny pc.

Hva skal du se etter når du kjøper en ny pc? Hva betyr alle tegnene etter pc`en på nettbutikken?
Vi skal plukke dem fra hverandre og gjøre det forståelig for deg. Nå skal vi ta for oss bærbare pc`er.

Dette bilde møter du hver gang du skal kjøpe en pc online og mange bare grøsser ved tanken på å bestille da man ikke vet hva man får for pengene.
Det første som møter deg er noen tall. De tallene er høyde og bredde på skjermen. Det er veldig enkelt og greit. Jo høyere tall. Jo større skjerm i lengde og bredde. Den går fra 10 tommer til 17.3 som er det største på bærbare akkurat nå.
Bak tallet på skjermen kan det stå f.eks. HD, HD Glace o.s.v. Det viser om skjerm takler HD oppløsning eller ikke. 1920-1080. Glace vil si at den er veldig blank og sollys kan gi gjenskinn på skjerm.
Etter dette kommer gjerne skjermkortet i pc`en: Nvidia Geforce(gfg). De nyeste pc`ene i dag kommer med 500 mb til 1 gb minne og det er nok til å gjøre de fleste jobber på pc`en. Med mindre du er en grafiker eller du skal spille de nyeste spillene. Da må du ha litt kraftigere utstyr.
Det neste som kommer bak dette er prosessoren f.eks. intel, amd. Jo høyere tall, jo bedre ytelse.
Samt om de har flere kjerner. Jo flere kjerner jo kjappere, men da drar de også mere batteri.
Så kommer ram`en. 1-2-3-4 gb.  Det som du må huske på her er at hvis du har en pc med windows 32 bit. Så kan pc`en kun bruke 3 gb ram. Har du 64 bit så kan pc`en bruke så mye som hovedkortet tillater og det er fort mye mer enn 3.
Så skal du ha ny pc i dag så kan du like godt kjøpe 64 bit med en gang.
Etter dette kommer harddisken. 320 mb – 500 mb – 1 tb. Du får mye mere plass i dag enn du gjorde for flere år siden. Så kjøp etter hvor mye plass du tror du trenger.
Dvd, Blueray spiller kommer så på listen. Der må du egentlig se om du har behov for brenne nye dvd`er eller blueray. Blueray koster fort mye mer i pris og er ikke standard på alle pc`er enda.
Så kommer støtte for trådløst: 802.11 f.eks. Det vil si hvilken standard for trådløse nett den støtter. De fleste pc`er i dag har dette innebygget i hovedkortet og støtter det meste av standarder.
6-9 cell kommer så. Det er da hvor sterkt batteriet er. Jo høyere tall jo bedre levetid har det.
Minipc`ene i dag har lengere levetid enn vanlig større bærbare.
På slutten kommer gjerne winhp, winhp64bit, win 7 ultimate 64 bit. Det er her du må sørge for at det er 64 bit for at du får utnyttet pc`en din mye bedre. Først kommer Win: Windows. hp: Home Premium, 64: 64 bit og det går igjen over alt.
Håper dette gjorde deg litt klokere. Mye av det samme går igjen ved kjøp av stasjonære pc`er hvis du skal ha det isteden. Untatt batteri størrelse.
God lesing og god helg.

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: