Lagre bilder fra nettet på en Android mobil.

0

Nå for tiden på sosiale medier så ser man dette veldig ofte. Det er ett skjermbilde av en mobil og de finnes i mange varianter. Det som er standard for dem alle er at de er sorte oppe og nede. Det er fordi brukeren har tatt ett bilde av ett bilde istedenfor å laste bildet ned i full versjon på mobilen sin for så å dele det på facebook, kjøp og salg grupper o.s.v.
Her skal jeg lage en enkel guide på hvordan du laster ned bilder på din android mobil så du ikke ser ut som en amatør når du deler bilder på nettet.
Jeg bruker ett eksempel fra shutterstock som er en gratis bildedatabase på nettet. 
Det bærbare pc bildet var fint. Det må jeg laste ned. Jeg holder fingeren inne på bildet og får opp følgene valg.
Her har du mange muligheter. De fleste her ville nok trykk på lagre bildet, men det dere må huske på da er at det bildet som vises nå er ikke i full størrelse Jeg trykker på lagre bildet og laster det ned på mobilen. Husk at du ikke laster ned det orginale bildet når du gjør dette, men en mini versjon av bildet. 
Jeg velger også å trykk på: Åpne det opprinnelige bildet i en ny fane.
Her vises bildet i en ny fane og her er det i full størrelse. Trykk på bildet igjen.
Nå kan du velge lagre bildet. Her får du bildet i opprinnelig størrelse. Husk at alle nettsteder tilpasser bilder på mobil og web. De gjør bildene mindre. Så skal du laste ned bilder på mobil så må du alltid finne bildet med opprinnelig størrelse for å få best mulig kvalitet.
Jeg skal også vise deg forskjellen. Jeg har lastet begge bildene fra eksemplene opp på bloggen min og ikke redusert dem noe i størrelse. Da ser du også hvor stor forskjell det er på bilder.
Første bildet jeg lastet ned. Dette er blir veldig lite.
Det andre bildet jeg lastet ned. Her kan jeg få ett mye større bilde. Poster du sånne bilder på sosiale medier så ser det bra ut. Du får bilder i opprinnelig størrelser og du slipper sorte kanter.
Sist men ikke minst. Tar de mye plass på android mobilen din?
Det største bildet tar 30.42 kb og det minste tar 1.78 kb. Så plass er ikke noe problem. Så alltid velg å last ned det orignalbildet framfor minibilder. Orginalbilder lønner seg på sikt.
Denne uvanen med å legge ut bilder med sorte kanter spres ikke bare på Facebook, men også andre sosiale nettverk. Her har jeg laget en løsning for android mobiler. Jeg håper noen lager den samme løsningen for iPhone og Windows Phone.

Følg meg på sosiale nettverk:

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: