Posten sms julesvindel 2018

0

Mange rapportere til meg i går om at de har begynt å få sms fra “Posten”. Det var ikke tilfelle denne gangen. Jeg har fått tak i flere av disse sms linkene som sendes ut.

 • http://opn153.com/3yEh
 • http://jmp153.com/2z0
 • http://hrf153.com/5aK
 • http://lnk154.com/RB

Jeg har ikke gjort disse linkene klikkbare, men vil du sjekke ut svindel selv så gjør du dette på eget ansvar.

Dette er smsen alle får tilsendt, jeg har fjernet avsender nummer da dette kan være forfalsket. Posten har også vært tidlig ute med å advare om denne svindelen på Facebook siden sin.

Posten advarer også på sine egne sider på nett også.

Kilde bilde: https://www.posten.no/driftsmeldinger-store/svindelforsok-utgir-seg-for-a-vaere-posten

Flere andre er også ute og advarer. Dagbladet, Tønsberg blad og

Det er kjempebra at det advares, men her skremmer posten masse folk unødig da de kaller dette for ett virus.

Hvis du ikke vet hva en farlig link er eller fører til så advarer du ikke før du har fått bekreftet hva det er. Hvis du advarer tidlig i beste mening så risikerer du bare å skremme folk og spre feilinfo.

Jeg har selv trykket på disse linkene på mobil og pc. Jeg har ikke fått noe virus. Dette er ikke formålet med svindel. Det kommer jeg til nå når jeg trykker meg igjennom steg for steg på svindel.

Først så blir du sendt til en ny nettside.

Først så har de kopiert hele posten sine nettsider identisk. Den til venstre er del falske. Dette er veldig profft laget.

Som du ser på nettadressen så har den heller ikke å gjøre med den ekte posten.no adressen. Den nederst er den falske. Når jeg trykker videre for å hente pakke.

Deretter så må du betale for å hente ut pakken. Igjen så er dette bra laget, men posten gjør det ikke på denne måten så derfor kan du avsløre svindel greit. Trykker jeg videre for å hente ut pakke så kommer jeg hit.

Dette er en typisk abbonnements felle. Du får ikke en så dyr telefon til 10 kr. Så må jeg finne vilkår på siden. De er ofte godt gjemt.

Hvor mye koster det?
Det er enkelt å avslutte medlemskapet ditt. Medlemskapet har en prøveperiode på 3 dager, dersom medlemskapet ikke avsluttes i prøveperioden, blir du fakturert åttini eur hver 30. dag til du kansellerer medlemskapet.

Så her sier de at de kan trekke deg 89 euro i mnd. Det er ca 900 norske kroner. Så dette blir fort dyrt. Jeg gir fra meg epost og fortsetter registering.

Deretter vil de ha full visakort info om deg. Gir du den fra deg så kan de forsåvidt tømme kortet ditt. Det er risikoen ved å dele kortet ditt på fremmede nettsider på internet. Spesielt i disse tilfellene som er klar svindel.

Så dette er farene med svindel:

 • Posten sender ut sms når du venter pakke. Det gjør du ikke i dette tilfelle
 • Nettadressene er feil.
 • Nettsiden til posten er forfalsket
 • Du lurer fra deg mail og visa/master som kan tømmes.
 • Telefon er kun lokkemiddel.
 • Posten har ikke testet dette selv før de advarte om virus så de har skremt mange før jul før de har testet selv. Dette er ikke bra.
 • Og ja dette er ikke virus. Jeg har nå testet 4 forskjellige svindellinker jeg har fått tilsendt.

Så pass på ikke bare i Jula, men hele året. Svindlere tar ikke pause. De blir bare mere aktive i høytider da det er lettere å sende ut legitim svindel.

Ellers får alle ha en flott jul. Kos dere med familie og venner.

Datahjelperne.no drives på fritiden. Nettsiden vil alltid være åpen for alle. Likte du artikkelen så kan du bidra.

Vipps: 98100
Konto: 3000.33.91236

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: