Test: Logitech G900 chaos spectrum

0

20160504_224453

 

Jeg har vært så heldig å få tilsendt Logitech Chaos G900 Chaos Spectrum av Logitech. Denne musen vil bli testet mot G502. Logitech lar meg også beholde musen etter endt test.

 

Logitech g502:

20160504_22541320160504_22551720160507_004855

Logitech bruker en sensor som er ektremt sensitivt. Den heter  Sensor PMW3366
Musen veier 168 gram med kabel men musepekeren alene veier 121 gram.
Det er 5 makro knapper på musen. Så her har du mange valgalternativer.

Om du vil tilpasse vekten på den kan du, den kan bli 18 gram tyngre om det er ønskelig, dette kan endres ved og vippe opp under delen av musepekeren og da kan du stort sett legge dem inn etter eget ønske. du får med 5 (5* 3,6g=16g), som kan gi en god balanse i musepekeren.  med disse i den blir den godt fordelt på tyngden men en god del tyngre enn G900.

Jeg liker veldig godt plasseringen  av knappen på siden, den er godt plassert og kan bindes opp til det meste av eget ønske, å siden tommelen hviler på siden . det er en rimelig musepeker til en hyggelig pris, det ligger godt samlet slik at macro knappene kan raskt trykkes , føles ut som  knappene ikke er i veien, alt ligger såpass godt samlet slik at de  kan brukes på sekunder. jeg vil derfor si at slik den er laget er det vært pengene men også så mye mer, på grunn av software men også applikasjonen som kan lastes ned på mobil , det er akkurat nok lys til og bare gi god informasjon om hva som er på eller ikke. Men “G” er bare det lille ekstra om ønskelig, Musen er også ladbar opptil 32 timer på 1 lading,

 

 

5 makro knapper

 

 

 

Logitech G900:

20160502_233625

20160502_233728

Den har mulighet til og gå 24-25 timer uten lading med lyst eller litt lys på, uten noe lys har du en leve tid på 32 timer , den er litt høyere men også ca 3 millimetere lengre. Så hvor lenge du ønsker å spille uten kabelen er helt opp til deg, den svare også umiddelbart. Akkurat som G502 det er som og ha kabelen i musepekeren,men  g900 er og litt tynner å lengre om for dem med medium hender vill passe godt. Den er rask og lett er noe som beskriver G900, den kan konkurrere med det meste av ledningen  musepeker per dags dato, om signaler skal være et problem har du ihvertfall muligheten til og plugge inn ledningen. Du har også antenne, med denne prisen får du alt du trenger og gjøre din trådløse opplevelse stabil og sikker,nå er alt til rette, så om du ønsker og legge kabelen fra deg og gå trådløs. eller forsette med en kabel?

Føttene til den er gode for 250 kilometer, som lover svært godt, du kan også trykke  minst 20 millioner ganger.

Sensor  PMW3366.

Vekt : 107 gram

Ledning  er  1,83 meter, signalene er stabile 3-5 meter uten ledningen

6 Makro knapper.

 

Programvare:

På Logitech g900- kan du endre hvordan lysene skal oppføre seg. Du har fargesyklus eller pustefekter å velge mellom, men ikke la dette være en stopper for deg med 5 selv valgte profiler får akkurat slik du ønsker den bare på sekunder. Du kan bestemme akkurat hvilken knapp som skal brukes til og endre profil, med andre ord du får det slik du ønsker deg, men hver profil har også 5 nivåer, slik at du ikke bare trenger og endre profil for at musepekeren skal bli mer sensitiv

Begge har muligheten til bruke kpm (klick per minutt), noe som kan gi deg et svært godt overblikk  på hvilken knapper som trykkes og hvor ofte i sekundet

Men mulighetene til og bare dra ut ledningen og spille ved trådløs er noe kanskje mange ønsker?  Ellers er denne perfekt å ha i hånden da den er godt dimenesjonert.

G502 – du har 3 profiler og 5 nivåer

Begge logitech musene er  responsive med en gang du setter dem inn i PCen. Hvis du velger å betale litt ekstra på programvaresiden så kan du kjøpe deg flere profiler som du kan bruke på musen.

Men så har du Logitech Arx Control noe som faktisk gir gode muligheter til og se på temperaturen på skjermkort  men også forbruket på cpu per core  enkelt og greit, men også se hvor mye strøm skjermkortet bruker den er helt gratis og kobles på nette ditt. Du kan stille på profilene uten og åpne programmet på pc en  så under lasting av spill går fort. Om du ønsker kan du også ønsker kan du endre på lyden om det også om det trengs, så vil jeg bare si at her får du mye for pengene siden du kan tilpasse produktet ditt ganske mye.

 

Oppsummering:

 

 

Spill brukt i testen : CS:GO, Middle-earth Shadow of Mordor.

Pc spec :

Intel i5 vannkjølt dobbel vifter med radiator
hd 7990 6gb gpu
asus ROG hero hovedkort
32 gb ram 2400 hz.(DDR 3)

750D kabinett med en
corsair 850w psu

 

Om du vill kan du lese alt av spesifikasjoner her

Detter er min mening om begge to.

Oppsumeringen

G900 : Den er 3 millimeter lengre og det merkes godt, men den er også litt slankere. Den er godt balansert mellom vekt og høyde, svært få ting kan egentlig bli bedre. Den føles ikke ut som den er over tung noe sted. Den glir også godt over en god musematte. Den er også ambidextrous så uansett hvilken hånd du bruker for og ha en god spille opplevelse er det ikke mangel på det-Den kan kanskje føles litt som plastikk men av god grunn med 107 gram har de virkelig kuttet ned på alt som er unødvendig dette kan du også se på hjulet mellom tastene g502 er tett, men g900 er hul, de har klart og ta vekk vekt som ikke trengs, du kan også legge fingrene helt bak om ønskelig, den er klar uansett hvordan du ønsker og holde den, den koster kanskje litt men Logitech har aldri gjort ting halvveis.

Om du vill ha en trådløs musepeker som er god og holde, pålitelig,lett, ambidextrous, så vil jeg si at det er et godt kjøp, et veldig godt kjøp om du ønsker  å oppgradere, så kan jeg anbefale den. Så her får du noe, mange har etter spurt i flere år.

Har eid den siden 30/03/2015(G502)

G502 : du får en musepeker som er litt høyre, enn g900 men også litt tyngre men på en god måte. Rett ut av esken føles den ut som det er mer vekt i bak delen av den, men med litt justering fra vektene som følger med, er dette veldig lett og jevne ut, den er ikke ikke for tung men detter er min mening, med tanken på at også g502 nesten kun var et lite eksperiment med sensoren vill jeg si den leverte bra. Denne ligger også meget godt i hånden.

 

Når dette er sagt er det smak og behag på hva du selv synes hva som er bra eller hva som er mindre bra. Håper dette gir en liten peke pinne på G900. Det er også min mening begge er et knall kjøp, begge gir sitt i en spill opplevelse. Musene har lik sensor, men forskjellig vekt. De er også litt forskjellige i størrelse, men begge sitter godt i hånden. Du kan også tilpasse med vekt i etterkant samt sensitiviteten på musene.

G502
G900

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: