Test av Samsung Galaxy S7 Edge

0

SAM_3658

 

Først takk til Samsung Norge som har latt meg låne denne telefonen til test. Den blir sendt tilbake til Samsung etter test. Så denne får jeg ikke beholde.

Da har jeg fått gleden av å teste ut Samsung Galaxy S7 Edge. Samsung sin siste toppmodell. Jeg har hatt den del Samsung telefoner før: Samsung Galaxy S2-3-4-5 active. Etter det har jeg gått over til ren android med Nexus 5 og Nexus 5X som jeg har nå.

Det første du kan gjøre når du har fått denne mobilen er å opprette en Google konto og en Samsung konto. Jeg anbefaler også at du går igjennom denne guiden jeg har laget for førstegangs oppsett av Android.  Google har mange vanvittige tjenester  som det er bare å ta i bruk. Her får du backup av det meste på telefonen i skyen til Google.

Samsung mobilen bruker android, men også Samsung sitt eget system. Samsung tror jeg har ett elsk og hat forhold til Google. De er avhengig av det for å nå ut til hele verden, Visste du forresten hvor stort selskap Samsung er?

Før har  jeg gitt Samsung masse tyn for å overvåke ekstra med en Facebook app. Den praksisen har de nå sluttet med så her får de en stor tommel opp fra meg!

Its-getting-worse3-640

Som du ser så har Samsung veldig mange like apper som Google. Arstechnica har skrevet litt om denne problemstilling.  Jeg også laget en grundig artikkel tidligere som viser hva selskapet Samsung faktisk er. Jeg skjønner fortsatt ikke enda hvorfor jeg trenger dobbelt opp med apper. Unntaket er samsung appene som prater med samsung utstyr. Google er best på programvare her, men dette er min personlige mening så her er det lov å være uenig.

Jeg er kjent for å gå grundig til verks så her skal jeg forsøke å få listet opp alt som er positivt og negativt med denne mobilen. Jeg går også å venter på bøybaremobiler og her er det Samsung og LG som leder ann for øyeblikket. Det har jeg skrevet om i denne artikkelen. De siste årene nå føler jeg bare produsentene gjør små små steg. Jeg savner de store stegene i utviklingen. Samsung legger også noe som heter Touchwiz over android. Det har sine positive og negative sider. Det kommer jeg tilbake til senere i artikkelen.

12-e4f9c8006f

Samsung hadde visjoner om bøybare mobiler i 2017 i følge ett veikart de lagde i 2013. Så de begynner å få dårlig tid skal de nå de målene, men tilbake til test av mobil. Det du også skal vite om Samsung er at de er veldig gode på å bygge innmaten i mobilen. Der bygger de så og si alt selv, untatt kameraet. Hvordan kunne jeg vite det? Jo Samsung har sagt det, men jeg har også lastet ned en app som viser alle spesifikasjoner på mobilen. 

collage

I min Samsung Galaxy S 7 Edge så er den utstyrt med Samsung Arm cortex A53 4 kjerner og Samsung Exynos M1. Det bakre kamerat på mobilen er produsert av Sony. Mere detaljer om innnmaten på telefonen finner du her.

 

 

 

Spesifikasjoner:

GalaxyS7_Teardown_Main_0

Jeg skal skrive litt hva spesifikasjonene er. For mange er dette gresk.

Galaxy S7 edge:

OS :Android 6.0 (Marshmallow)  Kommer med nyeste android installert. Jeg er også spent hvor fort den får Android N som lanseres til sommeren. 

Network :LTE Cat.9(450/50Mbps)  Samsung har bra støtte for 4G. For ordens skyld har Samsung over 200 4G patenter. Samsung har også begynt å jobbe med 5G. Har du telenor vil du få glede av 4G tale med denne mobilen. 
Dimension:  Galaxy S7 edge:150.9 x 72.6 x 7.7mm, 157g: Telefonen er lett og ligger fint i hånden.

AP :Octa core (2.3GHz Quad + 1.6GHz Quad), 64 bit, 14 nm process
Quad core (2.15GHz Dual + 1.6GHz Dual), 64 bit, 14 nm process
* May differ by markets and mobile operators Samsung har flere leverandører på prosessorer i mobilen sin, men Samsung Norge har bekrefter at de fleste mobilene i Norge kommer med Samsung sin egen Exynos prosessor. Samsung Galaxy S7 kommer da med Exynos 8 64 bits prosessor. 

Memory :4GB RAM (LPDDR4), 32/64GB (UFS 2.0) + microSD (up to 200GB)  S7 Edge kommer også med bra og nytt minne på telefonen. Så det bidrar til at den jobber fort. Den har også støttet for minnekort. Siden mobilen kan ta opp mye film og den tar bilder med høyoppløsning bør du satse på ett godt minnekort.

video_speed class_01

For å få mere oversikt på hastingheter og typer Microsd kort anbefaler jeg at du sjekker ut denne siden.  Adroidcentral har også laget en guide med foretrukne minnekort til telefonen. Samsung støtter også maks 200 gb på minnekort.

Display:· Galaxy S7:5.1” Quad HD Super AMOLED
2560 X 1440 (577ppi): · Galaxy S7 edge:5.5” Quad HD Super AMOLED Telefonen kommer også med meget bra skjerm som har høy oppløsning, men jo høyere oppløsning. Jo bedre batteri kreves det. På bildet under ser du også hvilke minekort som passer for 4K oppløsning og FullHD. Skjermen er også laget med Corning Gorilla Glass 4. Det er laget for å tåle en del, men jeg anbefaler alle å ha beskyttelse på uansett mobil. 

video_speed class_02

 

 

Bildet over viser litt om forskjeller på størrelsene. De fleste pc`er og nye tv`er i dag kommer enten med FullHD eller QuadHD/4K. Her snakker i om samme format på en smartmobil.

Camera :Rear: Dual Pixel 12MP (F1.7), Smart OIS Kameraet er bra til å ta bilder i dårlig lys. Det har også HDR som standard. 
Front: 5MP (F1.7)

Battery:·  Galaxy S7 edge:3,600mAh:Fast Charging both on wired and wireless Batteriet er blitt større og det kan lade både med kabel og trådøst.
Wireless Charging compatible with WPC and PMA

Payment :NFC, MST. Du kan betale med telefonen trådløst. 

Connectivity :WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO,
Bluetooth:® v 4.2 LE, ANT+, USB 2.0, NFC, Location Telefonen har støtte for de nyeste trådløse nettverksstandarene, men den støtter ikke USB-C som er den nyeste standaren. Det får den trekk for.

Sensors :Accelerometer, Proximity, RGB Light, Geo-magnetic, Gyro,
Fingerprint, Barometer, Hall, HRM. Telefonen har flere innebygde sensorer og fingtrykksavsleser som gjør telefonen allsidig i bruk.

IP Code :IP68 Telefonen er også vanntett og støvtett, med visse forbehold. 

Audio :MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR,
AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA Telefonen støtter masse lydformater til avspilling. Selv om folk  flest bruker mp3.

Video :MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM Den støtter også masse videoformater.

GPS, A-GPS, GLONASS: Telefonen støtter 2 gps nettverk og a-gps. A-gps er navigering via telefonbasestasjoner.

Mere detaljer om innmaten på telefonen finner du på denne siden.

Overføre data fra gammel telefon:

Når man får en ny android mobil så vil man gjerne ha alt over fortest mulig av alt man har lagret. Har dere fulgt guiden min øverst så har dere allere mye på plass, men har dere en helt tom mobil? Da har du ett valg fra Samsung og ett fra Android for å overføre dataene.

collage

 

Samsung og Google har lagt til opp at du kan overføre data fra gammel til ny mobil. Overføringen skjer med kabel, via internet og med nfc, trådløs overføring. Så du har ganske mange valg for å få dette til.  All info finner du på produsentene sine sider hvordan du overfører.

Samsung Smartswitch

Bytt til Android

 

Bildet under er Android konto overføring. Det er velding enkelt og greit.

SAM_3647

 

Her er jeg igang med å overføre data fra min Nexus 5X til Samsung Galaxy S7. Dette er gjort trådløst med NFC via google. Jeg har lagret alt i skyen til google derfor er dette kort prosess for min del. 5 minutter etterpå er jeg klar til å bruke ny mobil. Her logger du bare inn på ny mobil med google kontoen din. Så får du spørsmål om å overføre data fra din siste mobil. Deretter må du holde enhetene mot hverandre littegranne før overføring starter. Begge produsenter har gode løsninger her, men Samsung begrenser seg litt til eldre mobiler med USB Mini kabel, selv med konverter. Da den ikke støtter alle standarder.

collage

 

Her overfører jeg med kabel på smart switch. Det fungerer veldig enkelt og greit. Koble adapter til telefonen du skal overføre til. Velg åssen enhet. Så velger du hvilke apper og programmer du skal ha med over på den andre telefonen. Deretter trykker du på start på hovedtelefonen og så fortsetter du på den andre.

Samsung sidesync:

 

Samsung har også en kul funksjon som heter sidesync. Der kan du overføre skjerm til pc. Greit å bruke til demonstrasjoner og fremvisninger. Under har jeg demonstrert åssen det virker i praksis. Du installerer sidesync appen på telefonen og sidesync programvaren på pc`en din også setter du igang.

 

Telefonen i bruk, funksjoner:

Samsung er markedsleder derfor har de en veldig tøff jobb forran seg på programvaresiden. De må tilfredstille de avanserte brukerene og de må tilfredstille ola dunk. Uansett vil begge ha en bra mobil som bare virker og har mange muligheter.

collage

Samsung Galaxy S7 har som kjent buet skjer, og der har du en ny meny. Der du kan velge alt av innhold selv. Du kan tilpasse apper, velge vær og masse annnet. Du kan også laste ned forlag fra internet hvis du ikke liker de som er på telefonen fra før av. Når vi ført er inne på skjermen. Det ser pent med buen, men når det gjelder bruker vennliget så taper den mot en tradisjonell skjerm. Hvorfor? Skjermen er trykksensitiv så uansett åssen du løfter skjermen opp så aktiverer du ett eller annet. Den er også alt for sensitiv, men dette er også en del av veien til buede og helt bøyde skjermer. Håper Samsung tar lærdom av dette til Samsung Galaxy 8.

collage

Her ser vi da klokken og tidsvalgene. Her har du de samme valgene som på andre klokker. Pen design, men ikke noe nytt. Vi går videre.

collage

Samsung har også ryddet opp med mindre forhåndsinstallerte apper på telefonen sin, men som jeg nevnte istarten har de alle Samsung appene sine og Microsft sine apper som er preinstallert. Disse appene kan ikke fjernet. De kan kun deaktiveres. Så da vil de ligge og oppta plass på telefonen din. Samsung har også inngått en avtale med Microsoft så du kan få mye plass på onedrve. Går vi tilbake noen år til Samsung Galaxy S5. Da hadde Samsung avtale med Dropbox og da fikk man 50 gb med data. Samsung har også gitt deg tilgang til Samsung Knox for å sikre mobilen din. Android er relativt sikkert. Samsung Knox brukes også av Pentagon så dette er mer enn sikkert nok. Til slutt har du enkel modus hvis du syntes standard menyen blir for vanskelig.

collage

Her kommer det jeg liker ved Touchwiz. Du kan nemlig tilpasse antall skjermer, fjerne, slette, velge hjemskjerm, velge antall pixel på skjermen, laste ned tema. På standard Nexus så har du veldig få muligheter her. Så dette håper jeg at Google lærer av Samsung og bruker videre. Samsung og hjemskjerm bruker man hver eneste dag. Så flere valg og muligheter passer bra.

collage

 

Menyene har utviklet seg til det bedre siden sist. Her kan du tilpasse og velge bort absolutt alt. Så her har samsung forbedret seg mye siden siste test.

collage

Nedtrekksmeny har også fått noen forandringer. Bilde nr 1 til venstre er dratt med med 2 fingre. Bildet nr 2 er  dratt med 1 finger. Ellers har Samsung inn mye mer sikkerhet på enheten din. Android har god kontroll, men når samsung har innebygd scanning i tillegg så tror jeg det vil være positivt for mange.

collage

Når jeg går inn til kameraet så har det også mange muligheter. Du kan lage snarveier ved å dra kameramoduser fra bilde 2 rett til startskjermen. Du kan også laste ned nye moduser fra nettet. Kameraet har også god oppløsning på bilde og film. Kameraet er også veldig godt til å ta bilder i svakt lys. Test av bilder og film kommer senere ned i testen.

collage

Samsung har også lagt til mere spilling på telefonen. De har lagt inn gametools. Der kan du ta skjermbilder i spill og ta opp når du spiller. Da er ytelse viktig. Derfor har jeg testet ytelsen i atuntu benchmark og Futuremark. Mobilen er kraftig så den kommer godt ut i testene. Det skulle bare mangle når det er en toppmodell.

 

collage

Når det gjelder batteritid så er den veldig bra. Mobilen har også enda mere batterisparing. Den har jeg ikke brukt i testen så da ser du at du bra batteri. Jeg liker også at man har flere valg når man slår av mobilen. Android les og lær. Man kan også avlutte alle apper. Android les og lær. Samsung gir det også tilgang til Galaxy labs så du kan leke med nye funksjoner til Samsung.

 

collage

Du kan også tilpasse lyden som du vil med masse valg, men her har Samsung skrudd ned lyden for deg automatisk. Du får advarsel når du tar opp volumet. Jeg skjønte ikke hvorfor lyden var så lav når jeg testet første gang, men da vet du det. De vil ikke at folk skal få høreskader. Ellers har jeg ikke tatt med alle menyer. Jeg begynte å ta skjermbilder av alt, men når jeg bikket 120 skjermbilder så måtte jeg nødt til å begrense. Så du kan gjøre enda mere enn det som vises i denne testen. Her dekker jeg bare det mest relevante.

 

Foto og film:

IMG_20160508_144321 20160508_141600 20160504_194550 20160504_071742 20160504_065220 20160504_06521020160504_070609

Når det gjelder foto så er jeg bare en vanlig bruker, men kameraet på denne telefonen er helt rått. Det tar meget bra bilder. Det tar bilder kjappt og det tar bilder i dårlig lys meget bra. Jeg har også brukt digital zoom på den fuglen på bildet, men det kan du nesten ikke se. Vanligvis så ville det vært masse pixler synlig med det blotte øyet, men ikke her.

Men jeg tror jeg har fått en mandagstelefon fordi når jeg åpner fotoapp i låseskjerm eller snur kamera til venstre så responderer ikke fotoknappen. Telefonen er oppdatert med Samsung sin nyeste programvare. Når det gjelder denne feilen så kan det hende at jeg har vært uheldig. Uansett må dette fikses.

 

 

Her har jeg tatt 2 filmtester på telefonen. 1 i FullHD og 1 i 4K eller UHD. Når du filmer i UDH s filmer du telefonen ganske fort så det er lurest å bruke fullHD som standard, med mindre du har en tv på 4K/UDH hjemme som du kan vise video på. Telefonen responderer raskt og det er bra opptak til å være på en mobil.

 

Spill:

collage

 

Lker du å spille?? Null problem denne telefonen spiser alt av de nyeste og råeste spillene. Når jeg begynte å spille så ble jeg fort sittende en stund, med kjempebra skjerm og god ytelse på prosessor så har du mange timer forran deg, men husk de større spillene spiser ofte mye plass på telefonen. Du har jo mulighet til å sette i eksternt minnekort opptil 200 gb så dette er vel egentlig ikke noe problem.

 

 

Negativt:

 • For dyr pris. Du har mange gode android mobiler som er hakk i helene på denne. Grunnet småsteg på utviklingen på hardware siden.
 • For sensitiv med buede kanter. Du trykker alltid der du ikke skal.
 • Touchwiz. Jeg elsker standard android, men touchwiz har blitt bedre siden sist. Gjør det telefonen tregere over tid?
 • Kamera henger når man snur deg for å ta bilder på siden. PS. Jeg kan ha fått en mandagsmobil til test.
 • Du må vente på at Samsung oppdaterer telefonen og ikke Google. Samsung Norge informerer på sine egne sider, men her der det alt for mye av: Ingen informasjon. Listen er heller ikke oppdatert.
 • Trenger jeg enda en meny på venstre eller høyre siden? Jeg når alt med ett trykk ellers. Less is more samsung.
 • Du kan tilpasse alt på alle mulige måter. Det er bra det for de som bryr seg om det. Jeg liker det, men folk flest liker det enkelt. Samsung har en jobb å gjøre her. Menyene må bli færre og bedre.
 • Innebygd office og apper som ikke kan fjernes. Dette tror jeg jeg har sagt i hver test. Folk vil ha frihet til å velge selv.
 • Du må ha 2 app butikker for å dra ordentlig nytte av telefonen.Du må ha Google og Samsung konto på telefonen for å holde den oppdatert. Ønskedrømmen er at Samsung overlater programvare delen til Google så de kan fokusere det de er best på. Nemlig hardware. Jeg har hatt mange Samsung telefoner, men jeg ender alltid opp å bruke Google sine apper isteden, med mindre jeg ikke har noe annet valg.
 • Usb 2.0 Gammel standard.
 • Ikke utbyttbart batteri.
 • Overstyre lyden. Folk må lære å ta ansvar. Alt må ikke overstyres og begrenses.
 • Kamera feiler når det åpnes med låseskjerm ellers snus.

 

Positivt:

 • Rå på ytelse
 • Meget bra skjerm. Får min Nexus 5X fra Lg til å se dårlig ut.
 • Kjempe raskt kamera.
 • Masse valg på oppløsninger og kamera.
 • Profesjonelle valg på kamera.
 • Bra på spill. Ta opp spill, skjermbilder. Den spiller de mest krevende spillene uten problem.
 • God kvalitet på telefon. Den ser ut som ett smykke. Jeg må se igjennom designet også. Jeg kjøper en telefon på grunn av gode funksjoner. Sjelden på utseende.
 • Samsung Link. Lett å overføre data.
 • Meget bra på å ta bilder i svakt lys.
 • Nyeste android, men får den oppdateringer?
 • Du kan tilpasse alt. Det er som sagt positivt og negativt.
 • Fjernsletting av mobil via Google og Samsung.
 • Noen Samsung apper som faktisk er bra. Samsung Soundcam, Samsung videoredigering.
 • Støtte for minnekort.
 • Kan avslutte alle apper.
 • Samsung knox for ekstra sikkerhet.
 • Innebyd sikkerhetsscanner.
 • Galaxy Labs
 • Tilpasse hjemskjermen må mange mulige måter enn standard android.
 • Gratis lagring hos onedrive.
 • Styre med en finger. Skjermen blir mindre.
 • Enkel Meny/Komplisert meny.
 • Minnekort støtte på 200 gb kort. Samsung har også nå lansert minnekort på 250 gb. Tipper du kan bruke det i Samsung Galaxy S8 når den kommer, men ikke i Samsung Galaxy S7 edge desverre.
 • Gorilla glass 4 på skjerm, men jeg anbefaler at du beskytter skjermen for det.
 • Støtte for Samsung Galaxy VR
 • Delt skjermvisning. Her har samsung banet vei for dette kommer til Android i neste versjon.
 • Flere valg når man velger å skru av: skru av, restart, nødmodus. Her må google lære.
 • Større batteri og flere batterimodus
 • God batteritid
 • Trådløs lading
 • Forminse skjerm for 1 hånd
 • Lage snarveier på låseskjermen.
 • Avansert nummerblokkering
 • Meldings appen: Dra til høyre for å ringe. Dra til venstre for å ringe. Genialt.
 • Fjernet ekstra Facebook app. Kjempebra Samsung!

For å lage en kort konklusjon ut av dette for å finne ut om denne mobilen passer for deg? Først må du villig til å betale 7000 kr for en mobil.  Det er ikke jeg fordi jeg mener utviklingen har gått for sakte og nå får du en god mobil for 3000 kroner og oppover. Skjermen, kamera og prosessor får mye skryt. Dette var var meget bra, men at skjermen var veldig følsom trekker ned igjen. Du skal være over middels interresert i mobil for å kjøpe denne grunnet alle valgene over alt. Kommer du også til å bruke alle valg og funksjoner? Det er jeg litt skeptisk til.

Jeg liker tankegangen less is more og derfor kjører jeg ren android med min Nexus 5X. Derfor har også Samsung laget Enkel meny som gir deg færre valg, men den må du aktivere selv. Liker du spilling? Så kommer du langt med denne mobilen. Hvis du deler skjermen til mobilen med Chromecast så trenger du ikke Playstation, Xbox. Forøvring koster de konsollene litt over 3000 kr som er under halve prisen på telefonen. Da kan du kjøpe en xbox og en playstation. Samsung Galaxy VR har jeg ikke fått prøve i denne testen så det må du nesten prøve ut selv.

Dette er en meget bra mobil, men grensen mellom billigere mobiler er myyye kortere enn før.De billige mobilene kan så og si alt det samme med få unntak. Det må du ha i bakhodet før ett eventuelt kjøp. Samsung er også markedsleder på hardware da de lager så og si alt selv. Det er en stor fordel framfor andre merker. De har mye mer kontroll på alt de produserer til mobilen i alle ledd. Det er unikt i motsetning til andre produsenter.

Jeg gir aldri terningkast i mine tester. Jeg tester heller grundig. Så da har du fått allef fakta på bordet før du gjør deg opp ditt neste smartmobil kjøp.

 

 

 

 

 

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: