Rema1000 misbrukes i ny Facebook svindel

0

rema

 

Dette bildet møter deg hos en venns profil. For det første ingen matkjeder i Norge deler ut gratis kuponger på nettet i dag. Da er det sagt og da husker du det fra nå av.  Du ledes videre til en annen side.  Sjekker du nettadressen så har den overhodet ingenting med rema1000 å gjøre.

Skjermbilde

 

 

Videre så kommer du til en ny side med nedtelling. De har satt på nedtelling så du liksom skal kjappe deg for å delta. Du må også dele innlegg for å vinne samt like en side. Delingen er helt ufarlig og den sprer ingen virus. Du spres kun masse spam hvis du deler dette.

Skjermbilde

 

Som du ser så er det ikkenoe farlig her. De vil deretter at du skal like en side, men de sier jo ikke at det er rema1000 du skal like. Jeg går inn å sjekker koden på siden og der finner vi siden du skal like.

Skjermbilde

 

 

Så da har du spammet ned venner og likt siden Loveyouramily always som har overhodet ingenting å gjøre med rema1000. Etterpå vil de at du skal spamme ned enda flere venner og grupper for å vinne. Hadde dette vært en ordentlig konkurranse. Så øker det ikke sjansene dine ved å dele den med de 600 vennene dine. Du får derimot mye dårligere vinnerkonkurranser fordi flere vet om om den og de deltar.

Skjermbilde

 

Så langt har du ikke vunnet noe som helst. Du har bare spredd dette videre uten å faktasjekke noe på siden, men vi faktasjekker for deg så du ikke gjør dette en gang til.  Sjekker man videre på koden i siden så henter de ut bilder fra norske nettsider.

http://siljesreise.com/wp/wp-content/uploads/2010/12/DSC_0158.jpg

http://www.ringeriksnatten.net/5799.2.jpg

De bildene de bruker her er for at dette skal virke mere troverdig. Siden de ikke har kontaktet rema1000 og har noen avtale med dem. Når alt dette er gjort så sendes du videre til en annen side.

Skjermbilde

 

Dette bildet er velkjent og brukes i mange svindler.  Det går via nettsiden fritt-valg.com Nederst på siden er det 3 små vilkår du kan trykke på og de bør du lese. Aldri delta på dette.

Vilkår: Vilkår

Personvernerklæring: Personvernerklæring

Impressum: Impressum

 

Personvern er spesielt viktig for oss hos PLANET49 GmbH. Som deltaker i våre konkurranser utviser vi maksimal forsiktighet i omgang med dine personlige opplysninger og sørger for en størst mulig grad av personvern

Jeg må le. Dette selskapet holder til i Tyskland så der havner all info du registerer på disse sidene.

 

 

 

Ved å delta i våre konkurranser er du innneforstått med at du kan motta informasjon i form av direktemarkedsføring. Utfyllende opplysninger bestemmes i en s.k. samtykkeerklæring som du kommer med ovenfor oss eller ovenfor de av våre partnere og sponsorer som blir nevnt i samtykkeerklæringen. Dette i forbindelse med deltakelsen i konkurransen/e og hvis rekkevidde vi i hvert enkelt tilfelle informerer deg transparent og omfattende om. På bakgrunn av denne samtykkeerklæringen vil du i fremtiden bli informert om produkter og tjenesteytelser pr. e-mail, pr. post eller telefonisk/ SMS/ MMS av oss og/eller de av våre partnere som uttrykkelig blir nevnt i samtykkeerklæringen.

Og sånn fortsetter det. Nok av eksempler å hente på disse vilkårene. I dagens samfunn så tjener selskaper seg rike på å selge personlinge opplysninger. Registerer du deg her så blir du enda en i rekken. Du får masse spam på mail, sms og telefon. Får du problemer? Ja da må du kontakte selskapet i Tyskland.

Konkurransen faller inn under tysk jurisdiksjon.

 

 

Ved skriftlig forespørsel kan vi til enhver tid gi deg informasjoner om hvilke personopplysninger som er lagret om deg og til hvilket formål, samt opplysninger om hvilke mottakere og hvilke kategorier av mottakere som disse opplysningene har blitt gitt videre til. Du har dessuten til enhver tid mulighet til å la dine personopplysninger sperres eller slettes av oss. Unntatt fra dette er utelukkende de opplysningene som vi er rettslig forpliktet til å oppbevare.

Du kan jo fjerne noen data på nettsiden? Kjenner du noen gode tyske advokater? Hva de er rettslig forpliktet til å oppbevare av ditt navn og info er en annen juridisk sak. Da skal du ha fått nok info til å ikke delta på dette. Dette er også bare 1 av mange ting du lures på på Facebook. Du må alltid være kritisk. Å utlevere ditt telefonnummer, navn, adresse, mail er ingen selffølge. Så det skal du være veldig skeptisk til.

Til slutt noen andre nettsider som skriver om samme firma:

Tankefrihet Planet 49

Torill blogg Planet 49

 

 

Share.
Skip to content
%d bloggere liker dette: